Du læser nu
Hva’ så, Lortemor?!

Hva’ så, Lortemor?!

Hejhej, her er vi i dag. For et par timer siden. På vej til babysalmesang. Hver gang når vi til præcis samme sang og så bliver Carlsen sur, vil ammes og er færdig med at lege med. Super.

Vi kæmper lidt med nattesøvnen for tiden, så jeg render rundt med en konstant træthedshovedpine – hvilket iøvrigt (hvis nogen overhovedet skulle have tænkt over det), er forklaringen på, at jeg ikke helt kan holde vanligt aktivitetsniveau hér og dér.

Det er modeuge i den her uge – måske I har set det rundt omkring? Jeg holder lav profil. Det har jeg gjort de sidste mange år. Uden at der i øvrigt er nogen dybe årsager hertil. Og måske er det dumt, ikke at komme ud og vise flaget, who knows?

I morges, da jeg kørte mod babysalmesang, kunne jeg ikke lade være med, at tænke tilbage på dengang for en menneskealder siden, hvor det der med blogs var heeelt nyt. Til én uge kan jeg huske, at HP hyrede mig og Frede til at sidde front row til et par shows med vores laptops åbne, fordi det ligesom var det nye og det hippe. Det var helt åndssvagt. Hvem sidder med sin laptop åben til et modeshow? Jeg har prøvet at finde et billede i arkivet, men det er ikke lykkedes. Tilgengæld fandt jeg ét fra dengang Frede og jeg var til Cheap Monday show i Stockholm, det var også fjollet. 

… Det var i øvrigt i samme periode, at jeg skrev fast for SIRENE både online og i magasinet. Kan I huske det? Altså magasinet? Ak ja. Der er sket et par ting og sager i gennem tiden:)

Og lige for tiden går der så altså babysalmesang og deslige i den.

Og det bringer mig til indlæggets overskrift. Jeg læste den her artikel forleden, og synes den fortjente at blive delt. Og selvom den (… som meget af det ASH i øvrigt forfatter) er skrevet helt ude på spidsen, så synes jeg stadig at der er noget fint i budskabet. En god lille reminder. Også til mig selv. “Titlen »Lortemor« kommer fra mødrene selv og er emblemet på deres selvpålagte undertrykkelse. Hvis man er en lortemor, fordi man passer sit arbejde eller har glemt en myggespray, hvad er en stiknarkoman så for en slags mor?

Fair point. Og den næste, der kalder sig selv for en ‘lortemor’, fordi hun har glemt stofbleen, skiftetøjet, legeaftalen, serverer McD til aftensmad for 3. dag i træk eller whateeeever, får en røffel med en våd avis af undertegnede;) Også selvom det bliver sagt delvist i sjov.

… Og da jeg snakkede om det med en god veninde forleden, sagde hun følgende, som jeg synes er så klogt, at det fortjener gentagelse hér også: “[moderskabet kan ikke sammenlignes mødre i mellem så] istedet skulle vi sige: jeg ser dig! Du knokler, mor! Du gør det så godt – gør det nemt for dig selv, hvor du kan, hvis du kan”

Det var bare dét❤️

 Kommentarer (4)
  • Hvor er det utrolig fine badetøj fra? Jeg er nemlig også en sucker for lave en Mini Me ud af min datter 😆🙈❤️

    • Har selvfølgelig skrevet til det forkerte opslag 😂🙄 Så øhhh nevermind ❤️

  • Meget fin kommentar om moderskabet, som jeg egentlig synes, godt kan bredes ud til livet generelt.
    Vi har alle forskellige udgangspunkter, og afhængig af hvor vi er i livet, har vi større eller mindre overskud. Så i stedet for at hakke på hinanden, skal vi blive bedre til at tro på, at vi hver især gør det så godt, vi nu kan, der hvor vi er lige nu.

  • Al den jantelov og tunge forventninger vi påfører os selv er simpelthen det værste! Jeg er blevet bedre til at ignorere andres “velmenende” holdninger til mit moderskab, men mine egne forventning til mig selv er fortsat tårnhøje! Mine børn er SÅ ligeglade med hjemmebag og matchende skjorter, men det kan jeg åbenbart ikke være. Og med stort besvær til følge.. De fleste mødre er rigtig gode og gør deres bedste. Og det er godt nok. Så al den italesættelse af hvordan vi alle er “lortede” er rigtig ærgerlig. Mine drenge skal nok fortælle mig når de synes jeg er pinlig og for dårlig. Men de vil jo ikke have en anden mor alligevel (eller de fleste dage vil de ikke 😉 )

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top