Du læser nu
Inspiration til krea-projekter for små fingre..

Inspiration til krea-projekter for små fingre..

Phew, så blev det weekend!

Halleluja, fristes man til at sige. Så kan arbejdet da parkeres for en stund og tages ud af lockdown-ligningen. Og herhjemme gør det altså virkelig en forskel om vi er 1 eller 2 voksne til at passe børn.

Den sidste uge er vi landet mere og mere i en fast rutine herhjemme. Det hjælper. Det hele er lidt mindre kaos-agtigt end det var i starten. Omend det nu stadig er ret kaos-agtigt til tider.

Tilgengæld kan jeg også mærke, at jeg er ved at være lidt tom for idéer til hvad vi kan finde på.

Og – hvem skulle have troet det – ved at være lidt træt af at bage.

Vi må igang med noget nyt. Så de sidste dage har vi lavet små krea-projekter. Eller, mest Elise. Men så længe hun er beskæftiget med noget, kan jeg godt sidde med Carl på armen ved siden af, og så går det hele lidt nemmere.

Én af Elises pædagoger fra vuggestuen havde sørget for at lægge en lille pose med krea-ting til alle børnene – ting de skulle have haft brugt i de her uger, til at lave diverse påske-projekter, men som nu bare lå og samlede støv. Så overskudsagtigt. Og dem har vi så været i krig med herhjemme. Blandet andet.

Og hermed altså lidt inspiration til sjove små projekter – hos Panduro Hobby så jeg, at de har en hel sektion kun med diverse påskepynt.  Og den her “påskepakke” har jeg selv lige klikket hjem. (husk at købe en limstift og en børnesaks, hvis I ikke har den slags liggende – så kommer man rimelig langt med det man iøvrigt har).

Herhjemme har det været et hit med følgende:

 • Fjer i alle mulige farver
 • Pallietter der kan limes på alt muligt
 • Klistermærker
 • Farveblyanter
 • Farvet karton man kan tegne på og klippe i (med en børnesaks)
 • Papfigurer man kan lave påskepynt af
 • Perler og piberensere

Elise er stadig for lille til at lave ‘rigtige’ ting, men jeg har bl.a. klippet en kylling ud af gult karton, og så har vi sat øjne på den. Og fjer. Og ‘neeej hvor er den flot skatter!’. Og vi har limet fjer og pallietter på et papæg. Og alt sådan noget:)

Nårh ja, og så har vi sået karse! Det kan købes hos Nemlig (husk vat) og det synes hun er mægtigt sjovt, at gå og holde øje med, hvornår spirer.

Har I mon gode krea-ideer i ærmet? Del endelig. Skønt hvis vi kan inspirere hinanden🙏🏻

 Kommentarer (6)
 • Hej
  Min veninde Fie (Ann Sofie) har netop startet denne instagramside med en masse gode ideer. Hun ligger løbende op, som var børnene i SFO. Og der er højtlæsning hver dag 🙂 https://instagram.com/kreapaedagog?igshid=1qxo7jpllgn1b
  Fie er super kreativ og knald god til børn, så gå endelig der ind og få lidt daglig inspiration. Måske din store pige vil syntes det er sjovt at lave en hjemmelavet mikrofon (som er en af ideerne fra i dag) og så lave et show for jer?
  /Lea

 • Gode forslag, tak 👌🏻
  Jeg pustede æg igår, til sønnens store morskab 😅 Idag har vi dyppet dem i vand med neglelak, det synes han var ret sjovt. Og de blev flotte!

 • Vi har været i gang med fingermaling og malet på pap, køkkenruller og toiletruller. Lavet figurer af toiletruller, med øjne og fjer som hår. Hama maxi perler er et stort hit ved den 3 årige. Inden lockdown havde jeg kun brugt mit strygejern to gange i de 7 år jeg har haft det🙈 Nu har det været i gang 3-4 gange 😆
  Der er også produceret virkelig mange halskæder 😁
  Når lysten til at bage kommer igen, kam jeg anbefale cupcakes, evt lyserøde og holde fødselsdag for en dukke eller bamse🎀 Vi havde en baby (dukke) der havde fødselsdag i går, og vi gik all in. Lyserøde cupcakes, fint dækket bord (børnebord på værelset). Vi tog kjoler på og så lavede vi pynt imens kagerne var i ovnen. Guirlander og blomster af silkepapir 🌺

 • Sikke nogle søde pædagoger, og tak for inspiration😊 Her hjemme har vi lavet kyllinger af toiletpapir og køkkenrulle rør. Først er de blevet malet og når de er tørret har vi klippet dem lidt i toppen som hår, sat vippe øjne på, klippet et næb og sat på og et par fjer. De blev ret søde. Jeg har også endelig fået købt karse, så der skal males på et par mælkekartoner og såes karse i i næste uge😊

 • Nu er jeg ikke den store krea-ørn og særligt ikke, hvad angår de helt små mennesker, men hvad med at male på sten?
  Jeg tænker, de der hvide kalkagtige sten med en porøs overflade er de bedste, hvis man f. eks. bruger vandfarver. Man kunne jo lime fjer, pailletter og øjne på, når stenen er tør. Måske kunne det blive til en trold, en prinsesse, en påskekylling?
  Man kunne også lave et pandebånd af papir/karton, lime fjer på, og vupti så er man en indianer 🙂

  • Ja, det var da en god ide!

   Jeg tror jeg vil prøve med tusch istedet for maling (fordi.. well.. maling virker lidt scary) og så pallietter og fjer og den slags!

   Tusind tak!!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top