Du læser nu
Beauty: SOS til de virkeligt tørre hænder…

Beauty: SOS til de virkeligt tørre hænder…

Jeg synes snart, at mine hænder er ved at falde af ovenpå al den håndvask og al den håndsprit. Jeg har i forvejen problemer med håndeksem, så disse tider er lidt hård kost for dem.

I perioder, hvor det er rigtigt slemt, kan jeg ikke komme uden om hormon-creme, og sådan skal jeg forvente, at det vil være resten af mit liv (har min søde læge sagt til mig…). Så det er jeg sådan set indstillet på.

Men her er altså lidt af det, som jeg supplerer og holder det værste nede med. Og det er ikke specielt sjovt at spritte hænder, der er sprukne skulle jeg hilse at sige. Avs.

Nogle af produkterne har jeg selv købt, nogle har jeg fået i presseudsendelser og andre i forbindelse med samarbejde, men fælles for dem alle er, at de i øjeblikket bliver heftigt brugt herhjemme og hjælper mine hænder gennem krisen.

Håndsæbe uden parfume: Jeg er en sucker for smukke håndsæber på badeværelserne, men jeg må styre mig for tiden, og istedet vælge lidt mere fornuftige varianter uden farvestoffer og parfume, for den slags er der jo ikke rigtigt grund til at hælde i åbne sår. Jeg har i rigtigt slemme perioder også held med at bruge en håndsæbe uden sæbe (ja det lyder lidt skørt, men altså), som den her. Den er jeg løbet tør for, men har lige bestilt en ny.

Håndsprit: Jeg har læst til divergerende retningslinjer for hvor høj sprit-procent det påkræves for at sikre at man slår alt ihjel, men er landet på at 70% skulle være nok (takket være SST). Pudderdaaserne har været hurtige og har formået at producere en variant, der er til at få fat på. Og så et lille hep til de virksomheder der har omstillet produktionen for at kunne producere til hospitalerne (… herhjemme har vi bl.a. brugt det som undskyldning for at bestille en cocktailpakke fra Nohrlund, som et beskedent kip med hatten;)).

La Roche-Posay Lipikar AP+ Stick: den her lille krabat bliver kaldt ‘kløpinden’ af hudlængerne og det er ikke for sjov. Det er en lille stick og den er vidunderlig at bruge til, netop, kløpind, når man er ved at gå amok over kløende poter.

Faaborg Pharma Helo Hand & Helo SOS-salve: i kombination er de her to et rigtigt stærkt middel mod det værste. Har man almindeligt tørre hænder, rækker det absolut med håndcremen, men jeg er som nævnt lidt særligt udfordret og har brug for ekstra hjælp.  SOS-salven har hele 62% fedtindhold. De er Allergy Certified (og iøvrigt på tilbud lige nu, kan jeg se).

La Roche-Posay Cicaplast Mains: Den her sover jeg med om natten. Den er drøn god, men også drøn fedtet. Jeg ved at mange frisører bruger den, fordi den netop er så god og efterlader en vandresistent hinde på huden. Den er udviklet til de rigtigt tunge tilfælde.

Darphin håndcreme: den her er lille, lækker og dufter vidunderligt. Det er sådan en jeg bruger, når mine hænder opfører sig pænest. Den er god, men også parfumeret i vanlig fransk stil, så den holder jeg mig fra, når hænderne er værst.

Nilens jord hand lotion: den her er ret ny i husstanden, men står nu fast ved køkkenvasken – den er allergy certified og, det bedste, kommer i en stor størrelse med pumpe. Perfekt at have stående ved vasken og perfekt at bruge for hele familien.

Har I mon nogen gode råd til tørre hænder I vil dele?

 Kommentarer (6)
  • Rart at høre om tips fra andre, der bøvler med “seriøs” eksem. Jeg har kæmpet med det, siden jeg var barn, og oplevede egentlig, at det var faldet til ro de seneste år. Men med utallige bleskift pt plus coronatider er det gået bananas, og jeg har været igennem mange forskellige cremer. Helocremerne synes jeg også er gode. Cicaplast fungerer også om natten, men den svier sådan, synes jeg😳 Jeg vender dog altid tilbage til Avenes produkter til meget irriteret og sart hud. Dem vil jeg anbefale. Ikke mindst til ansigtet. Deres cold creme virker for mig som basis-håndcreme. Jeg har lige prøvet Ducray Dexyane, som var ret god til natten også. Det kan Locobase Repair også være.

  • Jeg døjer også med håndeksem, og har – ligesom dig – i perioder brug for hormoncreme. Jeg har ved de sidste par “udbrud” testet Astion Pharmas creme netop til/mod håndeksem (“Hand Cure” hedder den vist – dvs. ikke deres almindelige håndcreme) , og indtil videre med god effekt 🙂 Jeg har på ingen måde aktier i det, jeg så det kun i en reklame på et tidspunkt, og havde mod på at prøve, netop fordi det er uden hormonhalløj. Jeg tænker jeg skal teste det lidt længere for at vide, om det sådan for alvor dur for mig, men ville bare lige pippe om det, hvis nu du ikke kender det endnu 🙂
    Er i øvrigt løbet tør for min yndlings håndcreme i dag, så har lidt krise 😅

    • Den har jeg aldrig prøvet, men har noteret det til næste gang jeg løber tør for håndcreme <3

    • Fik vist ikke formuleret mig korrekt – sorry! 🙂 Det er ikke en håndcreme, men en creme til de steder, hvor man har “udbrud” – giver det mening? Som man bruger 2 gange om dagen. Og så supplerer man bare med sin sædvanlige håndcreme 🙂

  • Jeg bruger Pudderdåsernes Alt-i-en creme. Vi har den stående, med pumpe, ved alle vaske i hele huset. Så vi husker at få lidt creme på hænderne efter hver håndvask. Det har hjulpet gevaldigt på tørre hænder her.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top