Du læser nu
I dag genåbner Elises vuggestue… Men Elise er der ikke.

I dag genåbner Elises vuggestue… Men Elise er der ikke.

I dag er det 2 uger siden, at Mette Frederiksen meldte at vuggestuerne kunne genåbne. Og jeg tror, at vi var mange der blev lidt forskrækkede. På samme måde, som vi blev forskrækkede, da landet i sin tid blev lukket ned. Eller. Jeg kan naturligvis kun tale for egen regning, men det er min opfattelse.

Og jeg tror, at noget af forskrækkelsen også kom af en oplevelse af, at de ‘voksne’ ikke længere dannede fælles front. At der var mere og mere palaver om blokpolitik og jeg ved ikke hvad. Men det vil jeg, iøvrigt, ikke gøre mig klog på. Det er bare et par efterrationaliseringer af  min egen usikkerhed. Hvor kom den fra? Når min hjerne-hjerne sagtens kunne se logikken og det ‘rigtige’. Opfattelsen af modsatrettede beskeder fra dem, der burde have forstand på det, er mit bedste bud:)

Og altså. Der er ingen tvivl om, at min mor-hjerne og min hjerne-hjerne, stadig er i en daglig konflikt med hinanden. Om tusind ting, der vedrører mit moderskab. Og ikke kun om dét, der handler om genåbning af daginstitutioner. Er det ikke bare sådan, det er at være mor? 😅

Nå. Tilbage på sporet. I dag genåbner Elises vuggestue. Og hun er der altså ikke.

Ikke fordi jeg ikke var tryg ved det – hun starter såmænd på torsdag*. Men fordi der var et par bedsteforældre, der var ved at gå til. Og som gerne ville have lov til at låne hende i sommerhuset i et par dage, inden hun startede i institution igen. Så det har de fået lov til – dét sæt, der er for unge til at være i risikogruppen.

Og Elise var helt eksalteret. Snakkede i flere dage om at hun skulle ned i ‘såmmerhujset’ til sin ‘sasa og samor’. Så vi kørte hende derned i går. Spiste en friskfanget rødspættefilet (hvad smager mere af sommerhus end frisk fisk?) og gik en tur ved vandet. Og sidst på eftermiddagen vinkede vi farvel. Jeg var lidt nervøs – ville hun nu virkelig acceptere, at vi kørte uden hende?

Øh ja.

Da jeg forklarede hende, at nu kørte mor og far og lillebror. Kiggede hun på mig og sagde: “Mig ik. Mig lege med samor og sasa i såmmerhjuset’. Og så vinkede hun ellers grinende og hoppende, da vi trillede afsted. Og sendte et par luftkyssere.

I morges facetimede vi og hun fortalte glad, at hun havde fået is. Men “ik sik” – hun er ikke så meget for l’er og f’er, så der menes altså sLik. Og om dagens planer. Om at hun skulle hjælpe i haven. Og at farfar havde købt hende en lille trillebør, haveredskaber og handsker. Og hun kunne næsten ikke få alle ordene frem, fordi de snublede over hinanden af ren iver.

Jaja, og efter hele denne svada, kan I nok regne ud, at selvom hun måske ikke er ramt er savn, så er hendes mor. Hulk og vræl. Men jeg er glad for, at hun har mange gode omsorgspersoner i sit liv. Og glad for, at hun har så tæt et bånd til alle sine bedsteforældre. Og også lidt stolt over, at hun er sådan en lille sej, selvstændig type. Sådan har hun, iøvrigt, været fra hun var helt lille. Og sådan oplever jeg ikke Carl – men han kan jo nå det endnu;) Den forskel, skrev jeg lidt mere om her, iøvrigt.

Og på torsdag starter hun altså igen. Jeg skal finde ud af detaljerne, for dem har jeg ikke helt fod på endnu. Jeg ved kun, at vores vuggestue kun har åbent på deltid. Og at de primært vil være ude (ved ikke lige hvordan med lur?). Jeg ved også, at vi skal vinke farvel ved lågen og at vi får tildelt et ‘timeslot’ til aflevering og afhentning. Men alt det falder nok på plads inden længe!

Er jeres mon kommet afsted? Og er det gået fint i dag?

(hver mor kender sit barn bedst, og jeg er s.i.k.k.e.r. på, at alle vælger det de synes er bedst for netop deres familie. Har absolut ingen mening om hvad der er rigtig, forkert eller hvad nogenbør’ ❤️You do you, mama. Du er sej!)

*Altså det siger jeg ihvertfald til mig selv. Men selvfølgelig bekymrer jeg mig – ikke så meget for om hun bliver syg. Mere for at hun skal tilbage til en helt ny skør hverdag. Og hvordan med de stakkels pædagoger og deres resourcer? Og kys og kram? Og nærhed? Og og og.. Jaja, det var dét med mor-hjernen dér. 

 Kommentarer (20)
 • Min datter startede i børnehave i sidste uge og hun kunne næsten ikke være i sig selv af spænding og glæde inden. Og det er gået så fint. Det er jo de samme søde voksne og børn som det hele tiden har været. Reglerne er lidt anderledes, men jeg er ikke sikker på, at de gamle regler og rutiner gav meget mere mening fra et børneperspektiv end de nye…

  • Haha, no worries ❤️ Støvlerne er fra Sofie Schnoor og købt for en måneds tid siden – en af pigerne fra min MG arbejder hos Sofie Schnoor og kunne invitere til sådan noget ‘friends&family’-online sale, så jeg fik købt lidt til både mor og børn. De er så gode 👌🏻

 • Jeg startede på arbejde i børnehave igen i går, og det fungerede så godt! Legepladsen var delt op i farver med 6 børn i hvert område og 1 pædagog. Aldrig har normeringen og tilstedeværelsen af voksenkontakt været så god som nu- dog kræver det også mere af pædagogerne, da man som pædagog er 100 % på arbejde nu, og får minimal pause. Det er nogle hårde dage for pædagogerne, men med sikkerhed en god tid for børnene, ja nogen af dem er ikke i gruppe med deres bedste venner, men fra min synsvinkel er det her ift. institutioner en tid børnene og forældrene skal nyde. Så meget nærhed og fokus har der ikke været i lang tid.
  God opstart til Elise 🙂

 • Min søn startede i sidste uge i skole i en specialklasse. Og det er simpelthen gået over al forventning. Her er ellers tale om en gruppe børn, der normalt slet ikke accepterer forandringer, men de voksne har gjort et fantastisk arbejde i at forberede og forklare dem (fx sendt videohilsner hjem, hvor de nye tiltag blev forklaret og gennemgået med deres pædagog som “barnet”.)
  De er meget ude og mange ting er anderledes. Men det går virkelig godt ❤️❤️

 • Lige en positiv historie fra Københavns kommune.
  Min dreng er lige startet i børnehave, efter at han kun havde gået der en måned inden lovkodeks, så vi var spændte.
  Men det fungerer – der er dobbelt så mange voksne (11 børn og 3 voksne) og da institutionen langt fra er fyldt, er der ro på legepladsen og plads til at starte blidt op. De er ude hele dagen og han er glad og beskidt når han hentes. Jeg synes det er rart at der er flere voksne og føler mig tryg ved situationen. 🙂

 • Jeg. Ikke ønske vi havde muligheden. Men vi bor i København, og jeg er på dagpenge så deeet. Jeg kan selvfølgelig godt holde ham hjemme for at andre kan komme til, men shit, en dag eller to for mig selv ville være godt.

 • Vores datter på snart 3 starter på mandag, og det er med blandede følelser.. hun går i en lille privat vuggestue med 28 vuggestue børn, og de har helt styr på det, det stoler jeg trygt på, men man kan bare ikke helt lade være med tænke over, hvordan det kommer til at forløber, det er jo lidt af en anden verden vi befinder os i, og hun kan jo selvfølgelig mærke og forstå at tingene ikke har været så struktureret som tidligere.. men vi ved at hun har bedst at at omgåes med de små størrelser hvor hun bliver stimuleret på en helt anden måde.. hun vil blive afleveret kl 8 af hendes far, som stadigvæk arbejder hjemmefra og hentet igen kl 13.. så vi er lidt heldige at det kan blive nogle kortere dage, da jeg selv er på arbejde fra 08 til 16.. så alt skal nok blive godt de er sejere end vi lige forestiller os 😊😊

 • Min datter på 1,5 startede igår. Jeg var meget rationel omkring det hele – synes det var svært at skulle undvære hende men var ikke så bekymret. Det ændrede sig da vi kom derhen. Hun er indtil videre alene i sin gruppe, fordi pædagogen skal have plads til at køre nye børn ind. Det synes jeg er så ærgerligt – tror meget af hendes vuggestue liv og trygheden i det også handler om at spejle sig i andre børn. Så for mig hvordan hun skulle sidde alene på en stue og kigge ud på legepladsen hvor de andre børn leger. Så jeg kørte tudende hjem og nåede lige akkurat at samle mig inden det første Skype-møde. Heldigvis fik jeg en gid snak med hendes pædagog og hun forsikrede mig om at hun har det ok, hun får trods alt utrolig meget voksen kontakt og opmærksomhed.

 • Isak startede i går og det gik simpelthen så godt! Vuggestuen havde lavet børnegrupperne om til insektgrupper og sat billeder op på legepladsen. Så der hvor humlebierne skulle være var der billeder af en humlebi. Og ved indgangen hvor de skulle afleveres var der sat balloner op (i behørig højde) og lutter smil fra pædagogerne. Isaks dag er kort. Han bliver afleveret 8.30 og hentet igen kl 12 og sover så lur hjemme. Men kæmpe succes! Jeg hentede en mega glad dreng igen i dag 🙂

 • Vores den store pige startede også i vuggestue i går og hun elskede det. Var løbet ind til legekammeraterne før Far kunne nå at kysse farvel. Vi havde gjort det samme og sendt hende i sommerhus med mine forældre inden hun startede og den kombi der med sommerhus og bedsteforældre + vuggestue har virket rigtig godt for hende – som om hun er blevet ekstra forkælet 🙂
  Hun havde virkelig længe savnet sine venner og pædagogerne – spurgt så mange gange hvornår hun måtte komme ned i vuggestuen og hver gang vi har gået tur, skulle vi forbi og vinke ind. Så vi var ikke i tvivl om at hun skulle afsted. Men nu er vi også så heldige at bo i en lille by hvor der er god plads rundt om institutionen, så alle der ville afsted kunne komme det.
  God fornøjelse til Elise på torsdag – er sikker på hun får en fest 🙂

 • Vores unger er tilbage. Jeg var lidt bekymret for de nye rammer – men min bekymring blev gjort totalt til skamme. Vores institution har klaret det SÅ GODT og jeg hentede to glade unger (på 2 og 4 år) i går.
  De elskede at være tilbage til noget der mindede om en normal hverdag.
  Men hold op hvor blev jeg ærgerlig over at se, hvor mange der har valgt at holde deres børn hjemme. Det understreger overfor de små, at tingene virkelig ikke er som det plejer når 75% af vennerne pludselig ikke er der.
  Håber Elise får en god første dag på torsdag.
  Kh Louise

 • Nej, vores 2-årige er ikke kommet i vuggestue, men det skyldes, at vi bor på Østerbro og grundet de nye regler, har de kun plads til 50% af børnene. De pladser er derfor primært til børn af forældre med kritiske jobs, udsatte børn og børn, hvis forældre har arbejde, som kræver fysisk fremmøde. Både min mand og jeg er kontormennesker, som kan arbejde hjemmefra, så en plads til vores dreng har, rimeligt nok, lange udsigter. Vi har derfor hjemmepasning i hvert fald tre uger endnu. Men helt ærligt var jeg heller ikke begejstret for at han skulle afsted, hvis der havde været plads. Ikke så meget for sygdom, men jeg vil ikke have ham afsted, hvis han ikke kan komme på sin rigtige stue med vante pædagoger og børn – og det kan de pt. ikke garantere.

  • Jeg har godt hørt, at der virkelig er pres på København og pladserne der. Puha. Jeg forstår 100% dine følelser og tanker – synes de er så fair og fornuftige!

 • Som vuggestuepædagog havde jeg også første dag i dag. Og ja, morgnen var kaotisk. Og ja, børn og voksne skulle lige finde tilbage. Men helt ærligt? Det gik fint.
  Og hurra for forældre som jer, der har mulighed for at holde børnene hjemme lige lidt længere, for det giver palads til dem der ikke har muligheden, og dermed til at jeres børn lander bedre, når de så ankommer. Det er klart det bedste vi kan bede om, i denne underlige situation.

  • Så godt input – det er du den første pædagog jeg har hørt sige. Jeg håber, at vores vuggestue også vil være åbne om at ‘bede om hjælp’ hvis de har brug for det. For jeg kan jo godt holde Elise hjemme, hvis det er en hjælp for dem. Omvendt føler jeg også en slags skørt ansvar for at hun starter igen for ‘vi skal jo igang igen’ og alt det der. 🙂

 • Mine 2 startede i børnehave igen i dag. Vi bor i Odense kommune, og der har opstarten (så vidt jeg kan se) været lidt senere.
  De glædede sig begge til at komme afsted, og havde også ret godt styr på at de vil blive bedt om at vaske hænder oftere, skal huske at hoste i ærmet og ikke kan lege med så mange af gangen. De er 3,5 og 5,5, og vi har talt en del om det. På vejen derhen talte vi om, at det ville blive anderledes – men på en spændende måde. Lidt som et eventyr. Jeg har virkelig forsøgt at nedtone mine egne følelser af, at det sgu er lidt nederen med de mange restriktioner på deres leg – for jeg tænker, at min attitude er ret vigtig ift. hvordan de tager imod det. Så jeg havde ja-hatten på 😉
  Afleveringen gik glat – indgangene var ændret og legepladsen delt op, men ungerne tog det roligt. Og det understreger for mig igen, at hvis man selv er rolig omkring det, smitter det af (høhø 😆) på ungerne. Jeg tror, de kan håndtere det meste, hvis de har følelsen af, at deres voksne er rolige.
  Jeg skal hente dem om lidt – og jeg glæder mig både til at se dem. Og til at høre om deres dag ☺️

  • Det er nok ligesom voksne – altså hvis de rigtigt voksne er rolige omkring det, så er os almindelige voksne også. Hvis ikke, så smitter det 🙂

   Jeg håber de havde haft en god første dag <3

 • Vores kommer afsted på mandag. Vi tager lige en uge herhjemme mere, mens børnehaven får styr på de nye rutiner uden alt for mange børn. Og jeg er så splittet. Jeg trænger til at have en almindelig barsel med baby på 4 måneder. Men jeg er faktisk bange for at baby får corona, selvom jeg oplever at det er lidt fy fy at sige, fordi statistik. Og ja jeg kender statistikken. Men altså… en ting er jo statistik. En anden ting er at der jo altså er nogen babyer der bliver ramt… Og det taler ligesom til min egen frygt… nå det blev lidt rodet. ☺️

  • Følelser aldrig rationelle, og selvom jeg oplever sammen ‘fy fy’, så synes jeg ikke det er fair. Jeg forstår så godt du er splittet – og jeg forstår godt du er bange. Du er bare mor for dine børn <3

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top