Du læser nu
Lyt, læs og se i April: fordybelse med hænderne, min debut på podcast og dokumentaren der fik mig til at lukke øjnene flere steder…

Lyt, læs og se i April: fordybelse med hænderne, min debut på podcast og dokumentaren der fik mig til at lukke øjnene flere steder…

.. og så lige i tid til weekenden – og weekendkaffen. Og det friskbagte surdejsbrød – det er netop lykkedes og hele huset dugter af friskbagt surdejsbrød. Hurra! Så kan jeg da krydse dét punkt af april-listen!


LÆS OGSÅ: April-listen: hjemme-date night, brownie-bagning, grillmad og liiiidt mindre sukker…


Jeg håber, at I går en rolig weekend i møde. Og en weekend, der måske føles mere som ‘rigtig’ weekend end de mange forgående. Omend jeg ved, at I er mange, der stadig kører et benhårdt vuggestue/børnehave/voksen-job-liv. Suk. For os har hverdag og weekend i høj grad flydt sammen under lockdown. Eneste forskel har været flere hænder, hvilket – så absolut – også har været hårdt tiltrængt. Men især Carl og jeg har nok haft lidt brug for ‘almindelige’ barselsdage. Dem med lidt mere fred. Lidt mere ro. Lidt mere rutine. Det hele bliver meget på den to-åriges præmisser og skema, når hun er hjemme.

 

Anyways – her er lidt af det jeg er faldet over siden sidst:

 

Det skal I læse…

… “Forårsrengøring: 24 ting, du bør skille dig af med” – føler mig især ramt af nr 3, 14 og 21.

… Ja for så vidt ikke noget man kan læse, men derimod bare et link. Har I set, at Søstrene Grene har åbnet en webshop?

… Og nu vi er igang – ikke noget der kan læses, men derimod laves. Jeg ville ønske, at jeg havde tid til det her – fordybelse med hænderne. Hos “Slowstudio CPH” kan du bestille et ler-kit med posten og lave din helt egen kaffekop. Skøn idé.

… Jeg føler mig så gammel, når de smarte piger på instagram (I ved – dem omkring 20), genopdager 90ernes tendenser. “16 ting, vi gjorde i 90’erne for at ”se godt ud”” – den her artikel gav mig et smil. Kan I huske BH-stroppen i håret? Og hårmascaraen? Hø. Jeg spår BH-stroppen et stærkt comeback til sommer, wait and see.

 

Det skal I lytte til…

“Anne Bech har kræft” – den ramte mig lige i hjertekulen og jeg gik der og snøftede bag barnevognen undervejs.

…. Min “To the moon”-podcast er kommet ud, og der gik lige lidt før jeg selv fik taget tilløb til at høre den (… lyder jeg nu dum? siger jeg øh hele tiden? taler jeg monotont? Der er mange ting, man sådan kan gå og være nervøs for, når man sådan debutterer på podcast tydeligvis ;)), men jeg er så stolt af den lille episode. Mest fordi jeg synes emnet er vigtigt. Og jeg er så glad for jer, der har været søde at sende hep i min retning efterfølgende. Tusind tusind tak!

… Vi er vokset op med hans sjove badekar og festlige søndagsklub. Og pludselig føltes det lidt som om illusionen om den sjove legeonkel braste. “Gammelfar” er en fin podcast, der tilføjer nuancer og minder om, at tingene sjældent er som de står på tabloidbladenes spisesedler.

 

Det skal I se…

… Er I også vilde med “Han, hun og drømmeslottet” (… ja altså, mit vand gik jo midt i et afsnit;)), så findes der på TV2 Play en glimrende svensk pendant. “Vores svenske drømmeslot” finder I her.

… Jeg elsker at lytte til krimier og synes vi har sådan nogle dygtige danske krimiforfattere – det er de enige i på DR1, som har lavet serien “Krimiforfattere”. Den er drøn god. En god blanding af ‘behind the scenes’ med forfatterne og dramatiseringer af de bøger der arbejdes med. Var nødt til at lukke øjnene et par steder undervejs.

… Jeg er jo lidt svenskofil og har især en del af mit hjerte i Stockholm. Den svenske serie “Hamilton” er lige dele action og spænding – nok til at jeres mænd også vil gide at se den. Find alle afsnit på C-More.

… Ja, den her kan man altså ikke komme uden om. Det mest vanvittige TV længe. “Tiger King” på Netflix er et absolut must. Om ikke andet, så bare for at kunne forstå de tusind referencer og memes nettet flyder over med.

… Sjov, let-set og i samme boldgade som ‘Working Moms’ – HBO har haft premiere på en ny familiekomedie og “Breeders” er lidt for relatable. Se traileren her.

 

Har I mon set/hørt/læst noget I vil anbefale den seneste tid? Det står lidt sløjt til med læserierne her, skal jeg indrømme. Har ikke helt så meget tid til den slags, som jeg kunne ønske 😉

 Kommentarer (12)
 • Jeg vil gerne anbefale HBO miniserien The plot against America.
  Fantastisk serie, der over 6 afsnit skildrer en alternativ virkelighed i 2. verdenskrig gennem en enkelt families øjne.
  Den starter langsomt, men det passer til historien, hvor man langsomt ser, hvordan hverdagen ændrer sig for familien og deres bekendte (særligt den lille nabodreng Seldon har givet mig et stik i hjertet).
  Virkelig tankevækkende serie – og godt skuespil!

  • Mange tak for buddet – det lyder også som noget min mand ville gide at se <3

 • Se kalifat på Netflix! Svensk når det er som bedst og sætter coronatanker i perspektiv 👌🏻

 • Der er sååå mange gode podcasts men den bedste er altså The High Low, som lige er kommet retur fra barsel. Det er den bedste Corona-fri zone 🙂

 • Sikke nogle fine fine brød – wauw! Er de bagt i en støbejernsgryde? Og hvis ja, hvilken en har du?

  • Tusind tak, hvor er du sød. Jeg er en ægte Corona-kliché, men synes det har været skide sjovt at lege med surdej. Og er det fortsat. Og nej – de bagt på bagestål. Jeg er ikke helt kommet til støbejernsgryde-stadiet endnu. Har prøvet i en stegeso, men det var ingen succes. Gider bare ikke rigtigt have en støbejernsgryde stående i vores – i forvejen – overfyldte køkkenskabe 😀

 • Ad punkt 1 om forårsrengøring: tanken om at en åben flaske rødvin ikke skulle være drukket inden for to uger herhjemme fik mig til at skraldgrine. 😂 Samme gælder i øvrigt de tre dage for hvidvin. Som om.

 • Du var sindssygt god i podcasten! En virkelig spændende episode, og du fortalte så fint om dine oplevelser ❤️

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top