Du læser nu
Opskrift: verdens bedste (og nemmeste) brownie… Uden chokolade.

Opskrift: verdens bedste (og nemmeste) brownie… Uden chokolade.

Ja, det lyder måske lidt mærkeligt at bage en brownie uden chokolade, men jeg har sjældent mørk bagechokolade liggende i mine køkkenskabe. Tilgengæld har jeg altid alt det denne opskrift kræver, og jeg vil vove at påstå at det samme gør sig gældende for de fleste.

Og det er jo rart, at have nogle kager, som man bare kan bage uden for meget planlægning. Sådan en kage man bager når lysten opstår til filmhyggen på sofaen.

Eller når man får uventede gæster, men det gør man jo ikke i disse tider.

Men altså. Lækker svampet brownie. Nem at bage. Og tager ikke ret lang tid. Lyder det ikke som en vinder?

Det er den ihvertfald herhjemme.

Opskriften har I måske allerede set, for det er faktisk én jeg har leveret til ChriChri-mag, men I får den også hér, for den er v.i.r.k.e.l.i.g.t. god.

Opskrift – verdens bedste (og nemmeste) brownie.. Uden chokolade.

Ingredienser:

 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 3 dl sukker
 • 1.5 dl hvedemel
 • 4 spsk kakao
 • 1.5 tsk vaniljesukker
 • Lidt salt

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i mikroovn eller en lille gryde. Stil det til side og lade det køle lidt.

Pisk æg og sukker sammen på din køkkenmaskine eller med en håndmixer.

Tilsæt hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt lidt efter lidt. Til sidst tilsættes det smeltede smør.

Fordel dejen i en bageform (evt beklædt med bagepapir) på ca. 20 x 25 cm og bag kagen ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 30 minutter.

Drøs med lidt flagesalt på toppen og lad kagen køle lidt inden den skæres.

 

Pssstt…. Jeg bliver altid glad, når I tagger mig, når I bager mine opskrifter – det er så fedt at se, når andre har glæde af det man laver, så gør endelig det❤️

 Kommentarer (7)
 • Har lige bagt denne – og den var et hit både hos store og små! Perfekt med en opskrift med ingredienser man nærmest altid har

 • I min familie hedder denne kage en chokoladetærte (fordi vi bager den i en tærteform). Den har altid været min og min storebrors yndlingskage og jeg har kunne bage den helt selv siden jeg var 7 år eller noget i den stil. Og folk tror altid, at den er spækket med chokolade😄

 • Hej
  Jeg har lige et super random spørgsmål. Men har bemærket at du har en Sage køkkenmaskine og jeg har en helt magen til. Lyder din også sådan lidt… løs i det, når den skal køre hurtigt? Fx ved alm deje, som gerne skal op på en høj hastighed, så den slipper skålen. Synes nemlig min lyder lidt somom den er ved at brænde sammen det sekund jeg skruer op, så tør simpelthen ikke… især eftersom det var sådan jeg brændte min sidste køkkenmaskine (med en langt svagere motor) af 😂🤷‍♀️

  • Hej Mia

   Ja, jeg tror jeg ved hvilken lyd du mener… Det lyder ikke så rart, men jeg har lært bare at abstrahere og indtil videre dur maskinen endnu. Heh.

   klem

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top