Du læser nu
DIY: en dekorativ blomstersky af tørrede blomster..

DIY: en dekorativ blomstersky af tørrede blomster..

Jeg havde egentlig ikke tænkt, at jeg ville lave en guide til det med at lave en blomstersky, for som jeg skrev på instagram, så er der allerede dygtigee damer, der har lavet den slags – og tilmed i videoformat.

Men nu er i alligevel nogle stykker, der har spurgt, så hermed et par tips. Det er ikke spor svært og kræver ikke særligt værktøj eller lignende.

Faktisk er det som at lave en fuldstændigt almindelig blomsterdekoration og så hænge den op på væggen, fremfor at stille den på bordet.


LÆS OGSÅ: BOLIG – GUIDE TIL DEN SMUKKESTE DIY GLASLAMPE…


Det skal du bruge…

  • Tørrede blomster – jeg brugte dels nogle jeg havde stående i forvejen, dels nogle jeg fandt i Søstrene Grenes og dels nogen jeg købte her hos New Nordic Home (der er ihvertfald blomster til to skyer af min størrelse i sådan en kasse, så gå evt sammen med en veninde og hyg jer med at lave dem sammen).
  • Oasis-blokke – jeg brugte 2 jeg havde liggende fra julens borddekoration.
  • Ståltråd
  • … En støvsuger – for det sviner altså lidt;)

De fleste andre guides jeg har set bruger også hønsenet – det er givetvis også nemmere, men jeg kunne kun finde hønsenet i gigantiske ruller, og jeg gad ikke havde sådan noget stående bagefter, så den del skippede jeg altså og det gik fint.

Step 1:

Jeg startede med at binde mine to oasisblokke-sammen med ståltråd. Snurre, snurre, snurre. Ingen større videnskab. Tænk dog på at lave et par løkker til ophæng i den side du vil have til at hænge opad.

Step 2:

Byg langsomt en bund op af mindre blomster, så du har dækket al din oasis. Det skal ikke være tæt-tæt og der må gerne være huller hist og her, men omvendt skal man heller ikke kunne se alt for meget grønt igennem.

Step 3:

Når bunden er nogenlunde dækket kan man begynde at stikke lidt større blomster i. Det skal bare være tilfældigt og for at give lidt højde til dekorationen i et jævnt lag. Jeg stak blomsterne direkte ned i min oasis – selv de små strå er så tørre at de nemt glider ind i oasisen.

Step 4:

Til sidst stikkes de største duske i. Jeg brugte dels pampas, dels lange strå, dels bundter af græs (?), som med et grillspyd blve letteere at stikke i. Jeg synes det bliver bedst, hvis man stikker de store blomster i lidt assymetrisk – jeg har koncentreret mine længste omkring kl 11 og kl 5, men det gør man naturligvis bare som man selv synes det bliver pænt.

Jeg brugte en times tid (måske halvanden?) mens Carl sov lur på at lave min sky. Dejligt, afslappende arbejde med en lydbog og en kop kaffe on the side. Og et lille pro-tip er at give skyen et godt skud hårlak, når du er færdig – så drysser den ikke;)

 Kommentarer (3)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top