Du læser nu
Udflugtstip: på tur til herlige Helsingør, Museet for søfart, god kaffe og lækker streetfood..

Udflugtstip: på tur til herlige Helsingør, Museet for søfart, god kaffe og lækker streetfood..

Åha venner – det trækker tænder ud med den flytning der. Der er noget teknik-hajs, der driller, men the show must go on, som man siger, så selvom her altså roder lidt, håber jeg, at I vil læse med alligevel, mens teknikerne sveder i teknikrummet;)

For vi var på tur i weeekenden.

Det skal til, nu og da. Begge mine børn var ved at splitte både sig selv, hinanden og huset ad. De kedede sig.

Og så måtte vi afsted.

Valget faldt på Museet for Søfart i Helsingør – op og kigge på skibe. Jeg troede faktisk at en del af udstillingen var udendørs, men det var den altså ikke, så dermed også en glimrende idé til regnvejrsdage.

Lige om det praktiske:

Adresse: Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Åbningstider: 

  • Januar – juni: Tirsdag – søndag kl. 11 -17.
  • Juli – august: Alle dage kl. 11-18.
  • September – december: Tirsdag – søndag kl. 11-17.

Priser: 120kr pr voksen – børn er gratis

Parkering: Der er gode parkeringsforhold 

Barnevogn: Man kan godt have barnevogn/klapvogn med ind og komme rundt.

Tid: Det tager 1-2 timer at besøge museet afhængigt af hvor meget man læser og hvor længe man leger. Vi brugte 1 time.

 


LÆS OGSÅ: UDFLUGTSTIP – DANMARKS TEKNISKE MUSEUM..


Vi parkerede langs værftshallerne – der er små trampoliner, som var et kæmpe hit hos Elise, så dem nåede vi at besøge intet mindre end 4 gange.

Museet er tegnet af Bjarke Ingels, og er enormt flot lavet – så altså også et besøg værd, hvis man er mere interesseret i arkitektur end i søfartshistorie:)

[To på tur]

Inde i museet er der et stort børneområde, der hedder “Drømmeskibet” – her er der plads til masser af leg. Der er knapper man kan trykke på, net man kan klatre i, kasser man kan flytte med kran, et tegneområde og meget meget mere. Elise synes det var rigtigt sjovt, men er omvendt også stadig kun 2 år, så hendes attention span er begrænset – jeg synes ikke hun skulle have været mindre, og der går nok også et par år før hun får det hele med, men det var et stort hit og hun hyggede sig.

[Et styks heldig mor]

Og det gjorde Carl også. Han kiggede på lys og lyde, mærkede på reb og meget andet. Det er naturligvis ikke for hans skyld, at man sådan tager på museum, men når det nu skulle være, så synes jeg faktisk, at det fungerede rigtigt godt og han virkede også til at have en god dag.

På selve museet er der for tiden en ret fin Troels Kløvedal-udstilling, samt de faste udstillinger med skibe in all shapes and sizes. Der er udstillinger om containerskibe og hvor mange af vores dagligdagsting, der faktisk har været ude og sejle inden de lander i vores boliger, udstillinger om de transatlantiske passagerskibe fra starten af 1900-tallet og meget meget mere.


LÆS OGSÅ: PÅ FAMILIETUR MED JULETOGET…


Og efter vi havde besøgt museet gik vi over på det hyggelig streetfood-markede – Elise fik en pandekage med hindbærsaft og forældrene spiste madpandekager og drak en fadøl. Alle var glade og jeg var vildt imponeret over, at finde sådan en perle uden for hovedstaden. Det er ikke sidste gang vi tager dertil.

Vil man ikke på museum, så er det i sig selv en hyggelig udflugt at tage til Kronborg, gå rundt på anlægget og slutte med lidt mad streetfood. Det har vi ihvertfald tænkt os at gøre en anden gang – det er heller ikke så stress at være sådan et sted med små børn. Det går nok at de larmer, spilder og hvad de ellers finder på.

Ooog til sidst rundede vi af med en tur omkring Kronborg. Hørte kanoner (altså på højtalere), snakkede om det flotte slot, forklarede om Holger Danske og gjorde stop ved Strandvejsristeriet (per anbefaling fra flere af jer) og fik en rigtigt god kop kaffe og en dele-snurre til gåturen tilbage til bilen.

På vej hjem faldt begge unger i søvn i autostolen og forældrene NØD lidt stilhed. Alt i alt en rigtigt hyggelig tur – vi var væk i 3 timer i det hele, og det var meget passeende for stor og små. Der er ingen der orker mere end det.

Stor anbefaling herfra 🙂

 Kommentarer (2)
  • Det lyder som en dejlig tur til min hjemby, som jeg lige er flyttet tilbage til efter mange år i KBH. Blev også virkelig positivt overrasket over madmarkedet. Hvis I vil på endnu en udflugt herop, kan jeg varmt anbefale Øresundsakvariet, som ligger henne på havnen, en kort gåtur fra madmarkedet. Det er en miniudgave af Den Blå Planet, meget overskueligt for små (og store), men superfint. Det bedste er, at der er kar, hvor man må røre ved fisk og krabber – og nede på havnen har de et vandlaboratorium, hvor man kan lege med fiskenet og den slags. Og tæt på gode is hos Frøken Marina.

    • Tusind tak for idéen – den har jeg noteret til ungerne er ved at splitte alt ad næste gang;)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top