Nem hverdagsmad: børnevenlige fajitas med kylling og grønt…

Jeg synes ofte, at det med at finde på til hverdag kan være lidt en struggle. Det skal være nemt og hurtigt, helst ikke generere alt for meget opvask, grønt, lækkert og.. phew. Jeg tænker, at I kender den sang til hudløshed.

Og forleden aften blev det altså til fajitas. Med kylling, stegte grøntsager og guacamole. Ikke revolutionerende. Ej heller svært eller langsommeligt at lave. Så måske det kan tjene til inspiration for andre travle mødre?

Undervejs fik jeg hjælp af Elise, som godt kan lide at være med. Jeg bilder mig ind (uden at vide noget som helst om det), at det er en god ting at inddrage hende i madlavningen i forhold til kræsenhed, madglæde og deslige. Så hvis hun selv kommer og vil være med, så vil jeg helst ikke sige nej. Så vil jeg hellere lave noget, der ikke er mere kompliceret end at jeg stadig har overblik til at have hende med.

Anyways. Opskriften får I her nedenfor.

Opskrift – børnevenlige fajitas med kylling, stegt grønt og guacamole

Ingredienser:

  • 400g kylling
  • Tortillas eller madpandekager
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • Fajita-krydderi (enten færdigkøbt ellers: paprika, spidskommen, løgpulver, oregano, salt, peber og hvidløgpulver)
  • 2 rødløg
  • 2 modne avocadoer
  • 1-2 tomat, fint hakket
  • 4 spsk hakket korriander (kan self udelades, hvis man af uforklarlige årsager ikke bryder sig om det)
  • Saften af 1/2 lime. Brug den anden halvdel til ‘garniture’.

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i strimler og brun på en pande
  2. Skær squash, peberfrugt og 1.5 rødløg i skiver og steg med kyllingen og fajitamix
  3. Bland de øvrige ingredienser til guacamole; altså 1/2 finthakket rødløg, 2 avocadoer, finthakket tomat, koriander, og limesaft).
  4. Servér og spis

Nemt og godt. Carl får det hele skilt ad – lidt majspandekage, lidt kylling, lidt peberfrugt – mens Elise selv er med til at bygge sin fajita og dermed bliver noget mere mad-modig. Og jeg er bare glad, når mine børn spiser noget.

6 kommentarer

  • Ser sååå lækkert ud😊 Ville ønske mit barn ville spise den slags. Han spiser desværre kun “hvide” ting….suk P.S han er 10😞

  • Tak for inspiration! Et ønske til et fremtidigt indlæg kunne være noget a la jeres madplan for en uge (Ved ikke om i kører madplan) eller det har vi spist i løbet af en uge… Måske du kunne lave det i samarbejde med nemlig, hvis du stadig samarbejder med dem …

  • Det er helt indiskutabelt, at det gør godt for børns madmod at deltage i madlavningen med alle de sansestimulerende oplevelser, der hører til.
    Jeg er gift med en mad underviser, så vi taler meget om det herhjemme – generelt og i forhold til vores søn på halvandet.
    Hvis du googler “køkkenalder”, dukker der en PDF op fra (fra nu lukkede) Københavns Madhus. Her kan man se, hvad det er godt for børn at hjælpe med i forskellige aldre, fra at skylle grøntsager til at være med til at stege.

    • Tak – mega god info (også for andre, tænker jeg:)), så mange tak for at du deler!!!

  • Det ser lækkert ud – dejligt med inspiration i en travl hverdag med børn 😀 Ser Elise ipad når i spiser? 🙂

    • Nej, men mens jeg laver mad, får hun tit lov til at sidde med en skål gnavegrønt og se Gurli Gris, og når resten af familien, så sætter sig til bords skal hun slukke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til top