Du læser nu
Inspiration: lytterier og gode lydbøger til dit efterår…

Inspiration: lytterier og gode lydbøger til dit efterår…

Udgivet i samarbejde med Mofibo

Jeg ved ikke hvornår det startede. Min kærlighedsaffære med lydbøger. Måske egentlig ca samtidig med at jeg blev mor.

Mange timer bag en barnevogn i eget selskab, har været en god undskyldning for at få fyldt op på litteratur-depoterne, efter flere års tørke i den periode i mine slut 20ere.

Sådan var det også med Carl, omend jeg i barslen med Carl også virkelig fik øjne for podcasts.

I en periode lyttede jeg meget til lydbøger om natten, for at falde i søvn. Det var da Elise var omkring 1.5 år og led af nogle frygtelige night terrors. Hun var vågen i halve og hele timer af gangen hver nat. Og var meget ked af det.

Og når endelig mit barn sov igen, havde jeg brug for hjælp til selv at ‘falde ned’. Lydbøgerne var min redning.

45 dages gratis adgang til Mofibo

Lige nu kan du få 45 dages gratis adgang til alle de mange e-bøger og lydbøger på Mofibo ved at signe up her.

Nu, hvor min barsel er slut og jeg ikke triller rundt bag en barnevogn så meget længere, lytter jeg gerne i bilen.

Jeg er faldet helt af på den med musik – og den playliste jeg bedst kan lide er 100 hits fra 2018.

Så jeg lytter istedet til ord. Mest bøger for tiden. Men også podcasts nu og da.

Og i det her indlæg, får I altså nogle anbefalinger af dét jeg selv har lyttet til for nyligt – og dét jeg selv har på lyttelisten.

Dem jeg har hørt for nylig, og giver mine varmeste anbefalinger:

Fruen af Malene Lei Raben: “FRUEN er Malene Lei Rabens personlige fortælling om sin mor og om at være barn af ungdomsoprøret. Det er en historie om konsekvenserne af livsvalg og om det, som frihed koster. Især for de børn, der voksede op i skyggen af handlekraftige, selvrealiserende voksne. Det er også en historie om en lykkelig barndom, der tager en drejning, og om at være datter af en formidabel, intelligent og ekstremt besværlig kvinde. Og allermest er det en historie om kærlighed.”

Meter i sekundet af Stine Pilgaard: “Stine Pilgaard tager tråden op fra ‘Min mor siger’ og ‘Lejlighedssange’ med denne stærkt humoristiske, kloge og kærlighedsfulde roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland med en stærk vilje til højskolelivets fællesskab, men alligevel kommer til at skrive slagsange i smug.”

Hvor der er Fugle af Maren Uthaug: “En slægtsroman om kærlighed og indavl. For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem. ”

Døden er kun et øjeblik af Lisa Holmfjord: “Esther er flygtet fra sin voldelige mand, den respekterede læge Andreas, og er gået i skjul på et krisecenter. Hun drikker, har psykiske problemer og kommer dårligt ud af det med de andre kvinder. Og så frygter hun den dag, Andreas modtager skilsmissepapirerne, for hun ved, at han aldrig vil give slip på hende.

David er blevet fyret fra politiet og har slået sig ned som privatdetektiv. En kvinde fra den nordsjællandske overklasse opsøger ham med en opgave. Han undslår sig, indtil det går op for ham, at målet er en, han kender, én han har svigtet. Han begynder sin efterforskning, der leder ham omkring en kostskole og en gammel forgiftningssag. Imens finder kvinderne på krisecenteret ud af, at Esther er forsvundet.”

 

Jo – det var fire jeg virkelig kan anbefale, at I lytter med på. Så gode allesammen. Derudover har jeg selv “Tools of Titans” på min lytteliste, efter anbefaling af Louise. Og “Glasfuglene” af Elsie Johansson. Og så er jeg igang med Katrine Engbergs “Isola” (som so far er drøn god, men som jeg endnu ikke er færdig med og det derfor virker lige tidligt nok at have med på listen foroven). 

Hvad lytter I til for tiden?

 

 Kommentarer (4)
  • Hør “Et lille liv”. Gribende og altopslugende roman, som er perfekt til efterårets eftertænksomhed og melankoli <3

  • Jeg lytter til Søstrene fra Thy, som er efterfølgeren til Kvinderne fra Thy af Maria Helleberg. En familiekrønike fortalt af kvinderne i Hellebergs egen familie. Den ultimativt bedste bog, jeg har lyttet, er Hvor Flodkrebsene Synger. Helt vidunderlig fortælling, helt ulig andet jeg har læst/hørt. I øvrigt har min mand og jeg familieabonnement hos Mofibo – det er kun en my dyrere, og så kan han høre bøger i bilen til og fra arbejde. Helt perfekt!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top