Du læser nu
Julemiddag: den nemme vej til sprøde svær på flæskestegen… Og hvordan du redder dem, hvis de alligevel driller.

Julemiddag: den nemme vej til sprøde svær på flæskestegen… Og hvordan du redder dem, hvis de alligevel driller.

Mon I er andre, der også er ansvarlige for familiens julemiddag?
Jeg har holdt jul for min familie siden jeg var 25 og også i år. Hjemme hos os spiser vi både and, flæskesteg og julemedister – sidstnævnte er en tradition jeg har indført. Dertil brunede kartofler, hvide kartofler, sovs, rødkål, rødkålssalat og så ris à la mande til dessert.
Og jeg snyder nu gerne lidt – bestiller anden for-stegt, så den blot skal lunes fx.
Men der er nogle ting, der er værd at gøre fra bunden – flæskestegen fx. Ikke mindst af hensyn til de sprøde svær. Og de er vigtige.
Og mine erfaringer får I således her nedenfor:)

Opskrift: den sikre vej til sprøde svær på flæskestegen

  1. Sørg for at sværen er ridset grundigt (men ikke ned i kødet). Gå efter med en skarp kniv.
  2. Læg stegen med sværen ned af i et ildfast fad, og hæld kogende vand i fadet til det dækker sværen.
  3. Sæt fadet ind i ovnen ved 200g varmluft i 20 minutter.
  4. Tag stegen ud og vend den om (hæld ikke vandet fra). Sværen vil nu have åbnet sig i rillerne.
  5. Få stegen til at ligge lige med hjælp fra lidt staniol.
  6. Tjek igen at sværen er skåret helt igennem (især i siderne)
  7. Gnid så godt med salt og put peber og laurbærblade i vandet
  8. Steg videre ved 200g varmluft i 60-90 minutter – kernetemperaturen skal være 63-65g grader, så tjek med et stegetermometer.

Og det er dét❤️

Tip; er stegen kommet ud af ovnen, men kun nogle af sværene er puffet? Så skær de ‘ikke-puffede’ fra, pak dem ind i lidt køkkenrulle og prop dem i mikroovnen. Magic will happen – og sværene puffer op, som var de købt på snackhylden i Brugsen. Det trick reddede nogle af mine svær et år.

Læs også

Og ps: kan vi lige snakke om, hvor svært det er at tage pæne billeder af brun mad i decembermørket?! Jeez. Sorry guys! I TRIED!

 

 Kommentarer (5)
  • Jeg bliver lige nødt til at tilføje et lille ekstra tip. Har stegt tonsvis af flæskestege de sidste mange år på job og dette tip gør virkelig det sidste! Når stegen mangler et par grader endnu, så skrues ovnen helt(!) op. Sæt ovnen på grill og hold øje. Så bobler sværerne nemlig op og bliver dejligt luftige og sprøde .

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2020 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top