Du læser nu
Julemiddag: opskrift på salat med rød spidskål, dadler, clementin og granatæble…

Julemiddag: opskrift på salat med rød spidskål, dadler, clementin og granatæble…

Da jeg delte mine tip til den sprøde svær på flæskestegen til julemiddagen, og iøvrigt fortalte lidt om, hvad der står på julebordet herhjemme d. 24, så bad én af jer, om at jeg delte opskriften på min ‘julesalat’, og det var da sådan set en god idé (som jeg således var hurtig til at stjæle;)).
Det er en meget klassisk sag, men den smager godt og jeg synes det er rart med et lidt frisk islæt til den tunge julemad. Omend det 100% kun er damerne, der rør den, når udvalget iøvrigt er brunt, fedtet og juleagtigt.
Den tager ikke ret lang tid at lave, og man kan jo bytte ud og skifte ud, som man lige synes og orker. Jeg skifter også lidt ud hvert år afhængigt af, hvad jeg lige har kunnet få af råvarer, hvad vi har liggende osv.
Opskriften får I her nedenfor.

Opskrift – salat med rød spidskål, clementin, dadler og granatæble til julemiddagen…

Det skal du bruge:

  • Et lille rødt spidskål (eller et lille hovede rødkål – whatever du kan få fat i, eller måske har rester af).
  • Et par clementiner (eller en appelsin, hvis det nu er dét, du har liggende)
  • Et granatæble
  • 10 dadler
  • Et æble
  • Olivenolie
  • Balsamicoeddike
  • Honning

Sådan gør du:
Snit spidskål fint, skær æblet i tern og fileter clementinerne – efterlad 1 halv, som vi skal bruge til  Fjern sten fra dadlerne og skær i små tern og vend kernerne ud af granatæblet. Anret det på et fad.
Lav dressing af 2 spsk olivenolie, 1 spsk balsamico, 1 spsk honning og saften fra den halve clementin der blev lagt til side. Et c’est tout. Frisk og julet på samme tid.

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top