Du læser nu
Skønhedsfavoritter à la 2020…

Skønhedsfavoritter à la 2020…

Mens vi gør klar til at lukke døren til 2020 bag os (…. f i n a l l y, hvis man spørger mig), så må vi omvendt heller ikke glemme nogle af de gode ting fra 2020. Favoritterne.
Nogle af dem, skal det handle om i dag.
De skønne af dem.
Og nok har der ikke været vildt mange anledninger til at grave dybt i sminkeskuffen, men altså. Lidt har også ret.
For eget vedkommende brugte jeg første halvdel af året (og lidt til) på barsel og så blev det ret hurtigt efterår, med hvad det nu betød af stigende smittetal og få sociale arrangementer.
Jeg har prøvet at tælle efter, og jeg kan kun huske at have deltaget i et eneste arrangement af arbejdsmæssig karakter i år. Et eneste såkaldt ‘bloggerevent’. Hele skylden kan jeg nok ikke skylde på Corona, for jeg er vist også selv lidt blevet en doven skid, hvad det angår. Men alligevel. Ét.
Det er heller ikke blevet til mange aftener ude – det var det nok ikke alligevel, fordi #lyfewithkids, men alligevel. Den lange og jeg, har da tidligeree formået at gå ud og spise nu og da. Jeg håber på at 2021 bliver en frisk start.
Og med de ord, får I hermed årets skønneste favoritter. Beautyprodukterne jeg ikke kunne have klaret skærene uden.

Listen indeholder reklamelinks

Olaplex No 6 Hårolie: Mit hår er tørt, tørt, tørt. Hårolien fra Olaplex giver det liv og fugt – uden at det føles tungt og fedtet. Jeg er besat af den.
It Cosmetics CC Creme: Den her købte jeg fordi, den er ret hypet blandt amerikanske Youtubere and guys I get it. Den er virkelig god. Det er klart et vinterprodukt for mig, og om vinteren forertækker jeg lidt mere coverage og det giver den her altså – uden at det bliver masket. Den er, som I kan se, flittigt brugt.
The Ordinary: 2020 blev året hvor jeg stiftede bekendtskab med The Ordinary – igen takket været amerikanske beauty-vloggere, og jeg er ikke blevet skuffet. Én af favoritterne er den her Glycolic Acid, men tbh er der mange. The Ordinary bryder lidt med det vi kender fra almindelig hudpleje, hvor nogle har gjort sig umage for at blande en formel med x, z og y egenskaber, der (on top) er behagelig at bruge. The Ordinary er ‘rå’ ingredienser – og det er både godt og skidt. Men mest godt;)
Nilens Jord Baked Mineral blush: Perfekt sommerglød. Perfekt.

Lancôme rensemælk: 2020 skulle også blive året, hvor jeg vinkede farvel til micellar water (okay ikke helt – jeg er stadig træt nogle aftener) og istedet er begyndt at bruge rensemælk. Den her fra Lancôme er v.i.d.u.n.d.e.r.l.i.g. – en lille nightly spa treament, der ikke efterlader mit ansigt helt stramt og udtørret. (har man iøvrigt brug for god grund til hvorfor rensemælk/skum/olie er en god idé, så se lige den her video, hvor en tidligere kollega demonstrerer det på meget pædagogisk vis)
A-Dherma Rheacalm Rensemælk: Og i samme ombæring – rensemælken fra A-Derma, der en lifesaver omkring øjnene (især i de perioder, hvor jeg er plaget af eksem).
Vita Liberata Self Tanning Anti-Age serum: Synes alle vintertrætte damer burde eje dette lille vidundermiddel. Et par dråber i dagcremen og gløden i kinderne er sikret. As easy as can be – og ikke noget med striber og orange skær.
Maybelline Eraser Concealer: Endnu en klassiker på min liste – jeg kan ikke bruge den i perioder med øjeneksem, men i de perioder, hvor mine øjne arter sig tryller den 3 års manglende søvn væk. Puf. Væk.  
Sanex deo: En klassiker, men en god klassiker nevertheless. Jeg brugte Vichy (den pink) i mange år og den er også god. Men honestly – Sanex vinder ved at være billig og til at få sammen med dagligvarerne. Nogle gange er det bare det nemme, der vinder.
Nilens Jord Jumbo Mascara: Det har taget mig år, at finde en mascara, jeg kan bruge, når mine øjne klør og som jeg synes virkelig giver noget. Det gør den her!
Ducray Dexyane MD Palpebral: Apropos øjenlågseksem. Den her snakkede jeg om for nogle uger siden og den har været en gamechanger for mine øjenlåg. Nu kan jeg ikke forestille mig et liv uden.
Sanzi Beauty vippeserum: I can’t not mention it. Jeg er afhængig af det skidt – omend jeg lidt har været en sjuft til at få det brugt regelmæssigt i et par måneder (.. vane, vane, vane), og that shows. Men altså.

Jeg har utvivlsomt glemt nogle, men de her sager fortjener altså al hæder og ære for deres indsats i 2020. Guderne skal vide, at det ikke har været en nem opgave at få den her trætte mor til at ligne andet end døden fra Lübeck 😉

 Kommentarer (11)
 • Hej Christine

  Jeg giver Lancome et skud 🙂 det er godt nok mange år siden, at jeg sidst har haft en rensemælk – men den lyder virkelig lækker. Den er absurd meget på tilbud på nicehair lige nu! 109 kr. for 400 ml.

 • Har du tænkt på om dit øjen eksem kan skyldes sort mascara?
  Jeg har døjet med det, indtil en sød Matas pige fortalte at der er nogle som pludselig får eksem af den sorte.
  Så skiftede jeg til brun mascara, og siden har jeg ikke haft eksem

  • Ja! Og god pointe! Men det gør det ikke. Når man reagerer på sort mascara, så skyldes det, at der er nikkel i den sorte farve man bruger i makeup (ikke tilsat, men som rest-stof i jern-oxid). I tilfælde af nikkelallergi er det en god ide at gå efter de allergimærkede mascaraer på markedet (fx Nilens Jord), fordi der til dem er ekstra skrappe krav til netop mængden af nikkel. Jeg er lidt i tvivl om man helt helt helt kan undgå nikkel i sort mascara eller om man kan finde varianter, hvor nikkel-resterne er så forsvindende små at det næsten er det samme.. Men det er der utvivlsomt andre (bedre kvalificerede), der kan hjælpe med. Og indtil da, er der jo rigtigt nok brun mascara istedet!

 • Jeg fik engang at vide at Lancome er smækfyldt med parfume og fy-fy når man døjer med eksem og tørhed. Hvordan oplever du den?
  Og hvor køber du de amerikanske mærker? (Ja undskyld men jeg er noob)

  • Jeg har linket til det hele i indlægget her – det meste fås på hos Matas eller Cocopanda <3
   Og hvad angår sådan noget med at skønhedsprodukter er 'fy-fy', så er det min holdning (også præget af en professionel fortid i skønhedsbranchen), at alt det du kan finde på de danske hylder hos fx Matas eller Magasin, på ingen måde er 'fy-fy' for den generelle forbruger.
   I de perioder, hvor min eksem er i udbrud holder jeg mig fra parfume (og det meste andet – min hud kræver ro) i de områder jeg er ramt (typisk hænder og øjne). Jeg er ikke parfume-allergiker og det er langt de færreste (ca. 4% af den danske befolkning, jf Astma&Allergi-forbundet), så derfor har jeg ingen problemer med at anvende parfumerede produkter (alt med måde) iøvrigt. Det er en temperamentssag og to each their own!
   I praksisk bruger jeg et mix af gode basisprodukter uden for meget af hverken det ene eller andet (jeg har tidligere forsøgt at sammeligne det med at have gode hvide t-shirts og basisjeans i garderoben), og så krydrer jeg det med festligere sager (et sprøjt parfume, en øjenvippe-serum, den lækre rensemælk og lign), ligesom jeg krydrer min garderobe med palietkjolen, de dyre Manolo Blahnik-sko og bløde cashmeretrøjer.
   For mig er en stor del af 'beauty' også et spørgsmål om nydelse og velbehag – og her spiller duft en væsentlig rolle (for mig). Så mit korte svar er, at jeg synes man skal slå koldt vand i blodet og lade være med at lytte til for megen skræmmeretorik om 'forbudt' og 'unødvendig kemi'. Brug de produkter, der fungerer for dig og NYD dem undervejs:)

 • Din er en af de få blogs jeg stadig læser, og jeg synes du har nogle gode indlæg. Derfor håber jeg du kan tage dette som konstruktiv kritik. Jeg ville sådan ønske at du droppede nogle af de engelske udtryk, der hvor de ikke tilfører noget særligt eller er udtryk hvor der ikke findes fuldgode erstatninger på dansk. For eksempel, i dette indlæg, hvor du bruger “that shows”, “honestly”, “nevertheless”, “as easy as can be”, “nightly spa treatment”, “coverage”… Hvorfor skal de være på engelsk? Jeg synes det forringer dit sprog, og er forstyrrende at læse.

  • En veninde (der er blevet en del af mit liv for relativt nyligt), kommenterede for noget tid siden at mit skriftsprog er “fuldstændig som at høre mig tale”. Og det er nok rigtigt nok – på godt og ondt.
   Og jeg kan ikke løbe fra, at mange engelske udtryk og vendinger har sneget sig ind i mit sprog efter først at have læst på engelsk (delvist i USA) i 5 år og sidenhen have arbejdet i en virksomhed, hvor sproget også var engelsk (og det i særdeleshed i et indlæg der handler om beuaty).
   Så jeg er da ked af, at det generer nogen, for jeg har ikke selv skænket det en tanke (og prøver virkelig aldrig at genere nogen med dét jeg skriver her). Det kan jeg så gøre fremover, omend jeg frygter, at det ikke lige er sådan at ændre på…
   kh

 • Hvordan (!!!) kan man nå til 2020 uden at støde ind i The Ordinary Jeg har brugt det siden 2016 og man har kunnet købe det i Matas og Magasin forever. Deres glycolic acid toner har reddet min maskne ❤

  • Hey, det handler ikke om at du ikke skal genere nogen. Og jeg kan da bare lade være med at læse, hvis jeg synes det er så slemt 🙂 Det handler om, at når man blandt andet lever af at skrive, så synes jeg det er naturligt at man gør nogle overvejelser om hvordan man formulerer sig, og at man får tilbagemeldinger på blandt andet sproget, som man så kan vælge at lytte til, eller lade være 🙂 Jeg har selv boet i USA, og ved hvor nemt det er at ty til de engelske udtryk. Jeg synes dog det er spændende at forsøge at formulere sig på godt dansk. Skrivekunst er netop en kunst. Selvsagt er der smag og behag også indenfor det skrevne sprog, men for mig er det mere behageligt at læse en tekst uden altfor mange (unødvendige) anglicismer. Det kan jo være at flertallet elsker det, så er det jo bare sådan.
   Tak for dit svar!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top