Du læser nu
Weekend-mad: hjemmelavet ravioli uden pastamaskine..

Weekend-mad: hjemmelavet ravioli uden pastamaskine..

Jeg har aldrig gjort det gør, det der med pasta. For jeg har ikke en pastamaskine og så kan man da ikke… Vel?

Jo man kan så, fandt jeg ud af, for nogle uger siden.

Det bliver – bevares – ikke ligeså godt, som hvis man har en pastamaskine (lidt ligesom at ens surdejsbrød ikke bliver ligeså godt, hvis ikke man har en støbejernsgryde, men derfor kan man jo godt klare sig uden alligevel ik?).

Så forleden aften inviterede jeg den lange på hjemme-date. Jeg trængte. Trængte til at have noget at se frem til. Hverdagen er herlig, bevares. Men det er jo i skiftet mellem hverdag og fest, at magien opstår. Og lige nu, er der sateme ikke meget fest i mit (eller andres) liv.

Noget måtte gøres.

Jeg så, at de havde kaviar på tilbud på Nemlig.com, så det bestilte jeg. Kom ikke her. Det var forretten.

Og til hovedret satte jeg mig så for at lave hjemmelavet ravioli med fyld af smøropblødte Karl Johan-svampe, ricotta og lidt bredbladet persille.

Det smagte v i r k e l i g godt – og opskriften får I lige her.

 

Hjemmelavet ravioli uden pastamaskine (2-3 pers)

 • 300g durummel
 • 3 æg
 • 1 spsk olivenolie
 • 50g tørrede Karl Johan Svampe
 • 250g smør
 • Bredbladet persille
 • 200g ricotta
 • Salvie
 • Frisk parmesan

Fremgangsmåde

 • Sigt durummel i en skål og lav en fordybning i midten. Slå æg og olie ud i fordybningen og bland langsomt til en sammenhængende dej. Når dejen er samlet og let fugtig lægges den på køl i min 1 time – men gerne mere. Jeg lod den ligge i 4 timer. Den kan også ligge til dagen efter.
 • Smelt 250g smør i en gryde og hæld svampene i det smeltede smør. Lad dem stå og hygge sig i 1-2 timer. Når du synes de er bløde nok sies de fra smøret (lad dem dryppe af i et dørslag), og sæt smørret til side. Det skal bruges senere.
 • Hak de bløde svampe fint-ish.
 • Bland dem så med ricotta og en lille håndfuld finthakket bredbladet persille
 • Ravioli:
 • Rul dejen ud så tyndt, så tyndt som muligt på et meldrysset bord. Det er ikke nemt.
 • Stik cirkler ud med et glas i passende størrelse – jeg brugte et champagne glas.
 • Rul så cirklerne én for én så de bliver papirtynde – mit ‘mål’ var at jeg skulle kunne ane min bordplade igennem dejen. Læg lidt fyld på midten af en cirkel og luk den med en anden. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Det tager tid og er nusse-arbejde.
 • Kog raviolierne i let saltet vand i 5 minutter. Jo tykkere dej, jo længere kogetid.
 • Servér med det smeltede svampe-smør dryppet over, et par blad salvie og frisk parmesan.

Velbekomme og rigtig god weekend, d’damer.

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top