Du læser nu
Bolig: drømme om en ny første sal…

Bolig: drømme om en ny første sal…

Jeg bruger meget tid på at dagdrømme om hus for tiden. Eller. I forstår. Har stadig en 1-årig og en 3-årig, der ikke nødvendigvis efterlader vildt meget tid til at mor bare sidder og dagdrømmer i sofaen, ha.

Men tanker. Idéer. På helt løst og slet ikke spor konkret plan. Så det her indlæg, skal ikke ses som noget som helst andet end en drømme-snak. Det er højest urealistisk, at tingene bliver, som jeg i dette indlæg drømmer om. Jeg fortalte faktisk allerede om mine drømme for lang tid siden hér – og det siger også lidt om tidshorisonten. Jeg forventer ikke, at det er et projekt, der står færdig hverken i dag eller til sommer. Jeg går stadig bare og summer forsigtigt over den rigtige løsning.

Men vi har, fra vi købte huset, vidst at vi havde en udfordring på 1. sal. Den er udnyttet dårligt (synes vi). Den indeholder i dag 3 værelser og et toilet. Helt fint, men det ene værelse er et gennemgangsværelse og vi gad rigtigt rigtigt godt lave et rigtigt badeværelse og ikke bare et toilet deroppe.

Så 1. sal bliver sådan “living quarters” og badeværelset i stueetagen mere bliver et gæstetoilet.

I dag fungerer det helt fint – men der er uforløst potentiale!

Vores hus er 257m2 inkl kælder. Vi bruger kælderen rigtigt meget, da de tidligere ejere sørgede for at få den udnyttet – de gravede ud, lavede gulvvarme og havde sågar en lys-specialist med til at sørge for at den blev lys og ikke ‘kælderagtig’. Og så bliver vi hjulpet godt på vej af, at den i forvejen er en høj kælder, der giver plads og mulighed for mange store vinduer.

Så vi mangler altså ikke kvadratmeter, som sådan. Men vi gad godt udnytte dem på 1. sal lidt bedre.

[I må ikke hænge mig op på tegningen hér – den er lavet i fri hånd, så jeg kan se, at der er nogle af tingene, der altså ikke helt passer, men men – det giver en idé]

Plantegningen som den ser ud i dag, kan I se her ovenfor. Vi håber og tror, at vi skal blive boende lige hér indtil vi bliver gamle og grå (men altså hvem ved!?), og derfor gider vi godt se om vi ikke også kan få optimeret vores gamle dame, så hun passer bedre til en familie som vores. Og det vil (måske og formodentlig) kræve en frontspids og et par kviste.

Der har været forskellige varianter i spil. En bredere kvist (som på billedet øverst) eller en smallere frontspids, som på billedet længere nede.

[Den gamle dame, som hun står i dag]

Der er mange ting at tænke på. Indvendig skorsten fx. Placering af badeværelse fx. Symmetri. Naboer. Og et stærkt ønske om, at lave noget, der er med allermest respekt for vores gamle hus. 87 år er hun. Det er en sjat. Men derfor er hun altså også ved at være dér, hvor taget skal have lidt tlc. Så ja. Der er mange hensyn at tage.

Indtil videre har jeg gået og hygget mig med at tegne og drømme. Og så har jeg ringet til en entreprenør, som skal komme ud og give et tilbud i næste uge. Jeg har bare brug for et ball park figure. Men det er jo blot en forsigtig start – så kommer der arktitektsnak og ‘rigtige tegninger’, snak med kommunen om hvad man må og ikke må, realkreditvurderinger, flere tilbud osv osv osv.. Og overskuddet til alt det, har vi ikke helt endnu – når børnene er lidt større måske. Men omvendt heller ikke for store – de skulle jo helst nå at have glæde af, at de der børneværelser vi har på tapetet;)

Jaja. Drømme kan man jo altid. Har I også vilde bolig-drømme for tiden? Corona-lockdown gør det lidt ved én ik?!

[Drømme, drømme, drømme]

 Kommentarer (7)
 • Haha nej, slet ikke. Får stress over alle de boligprojekter, som folk kaster sig ud, må jeg indrømme. Synes det er meget voldsomt, at “alle” der flytter i hus samtidig begiver sig ud i at totalrenovere deres hus – er det den nye trend? Altså at man ikke bare køber et hus, men samtidig laver en fuldstændig ombygning? In all honesty, synes de fleste gør det for tiden. Forstår det jo egentlig godt men husker bare slet ikke at det plejede at være sådan?

  Måske lysten til at bygge kommer med ekstra kvadratmeter. Vi sidder i 50-60 km2 med et barn på 2 år og der er fokus mest på, hvordan man kan pladsoptimere og smide ting ud. Kan sagtens se for mig, at boligdrømmene kan spire, hvis man pludselig står med 100+ kvadratmeter.

 • Det lyder spænende med dine drømme for førstesalen 🙂
  Kan I mon udnytte mere at at isolere op i kippe og få hemse til sove eller hyggeplads til børnene?
  Måske er et værelse til hvert barn bedre end delerum, mere når de får venner hjem så kan der opstå tumult i fællesrum.
  Vi har selv sat vores førstesal på gården delvis i stand og udnyttet helt op i kip, mangler sidste del og det hele koster jo…….
  Hvis kælderen er go til at bo i, kan teenagere jo godt lide at få egen del af huset (når den tid kommer) 🙂
  God fornøjelse med drømmene, de er altid gode at ha 🙂

 • Vi er lige flyttet i det bedste hus som var tip-top indflytningsklart.
  Vi vil gerne ændre lidt på køkkenet på sigt. Og der er plads på badeværelset til badekar og jeg drømmer om en lille udestue med kig til åen, når de tidligere ejere alligevel har sat døre i -( projekt der gik i stå). Kan lige forestille mig en stor chaiselong derude og planter og ellers bare bog, kaffe og udsigt. Ro. Aaaah.

  Men lige nu går vi bare huset til. Vi skal være her de næste 40 år så der er masser af tid 😀

 • Åh jeg er “pludselig” kommet til at drømme om lys tilbygning – lidt atelier-stil – til et nyt kontor fordi vi synes at vores nuværende kontor-værelse er lidt lille. Vi kan ikke blive enige om indretningen (Jeg går efter rent kontor, min mand efter en kombi af kontor og gæsteværelse – på 7 kvm…) SÅ! Ny tilbygning drømme drømme 🙂
  p.s. en lille side-bemærkning: Kan rigtig godt lide din nye hjemmeside, men jeg har af en eller anden grund svært ved at læse teksten. Især ‘e’erne forsvinder ligesom eller bliver til ‘c’ i stedet. I hvert fald når jeg læser fra computeren (Chrome).

 • Jeg har allerede gjort det med en 2-årig og hvad der svarer til 3 fuldtidsjobs delt mellem to personer. Det bliver ikke mindre træls af at børnene er større mens man gør det, hah!
  Vi renoverede underetage da hun kige var fyldt 1 år, og dér lærte vi at entrepenør skal man gå udenom hvis man selv vil bestemme over materialer i køkken og bad – og så koster det mindst 100 kilo mere end selv at koordinere de forskellige håndværkere. Vi gjorde det sidste. Det tog skidelang tid, både før og under processen.
  Mht overetagen var der ikke en eneste væg, så vi har lavet bad og master bedroom med walk-in med alt hvad det indebar igen at finde og koordinere håndværkere, købe materialer mv. Oh my lord, det tog så lang tid at koordinere, men vi fik det gjort på tre måneder.
  Nu er vi til gengæld godt bekendt med samtlige murer, tømrere, gulvlæggere, vvs’ere og elektrikere i regionen Min datter elsker simpelthen vores murer. Så er det jo heldigt at vi skal have væltet en skorsten og gjort noget ved facaden, hah!

 • Bor i et hus som er knap 20 år gl og som der var fin mormor stemning i med hvide låger med brune kanter. Men rammerne for huset var der og med den fineste udsigt over skoven.
  Vi har fået nye gulve, nyt køkken og bryggers lavet. Plus skydelåger i garderobe skabe. Det er ved at ligne det hus vi ønsker men nu taler vi om at få sat nogle ovenlys vinduer i køkkenet for at få mere lys ind.
  Man skal bo i sit hus et stykke tid for at finde ud af hvad der mangler.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top