Du læser nu
Acie x A-Derma: For sart hud i balance i 2021…

Acie x A-Derma: For sart hud i balance i 2021…

Jeg besøgte mine forældre inden jul, og spottede at min mor havde en A-Derma Exomega liggende i sengebordet. Det var også hende, der i sin tid købte den første tube til mig, da jeg var pre-teen og hun var blevet anbefalet netop den, af venlige damer på apoteket.

Den sarte eksemhud har jeg, med andre ord, ikke fra fremmede. Og sådan er det jo tit. At det går i arv. Hvis den ene forældre har eksem, har barnet 30% øget risiko for også at få det. Hvis begge forældre har det, er risikoen øget med 70%.

Suk.

Og mens Elise (i det store og hele) er gået fri, er historien en anden med Carl, der nogle nætter kan holde sig selv vågen, fordi han ligger og klør og kradser sine små lår til blods. Og de stakkels små knæhaser.

Jeg har tidligere fortalt, at jeg har været det meste igennem. Jeg ved, at det bla er et hvedeprotein (ikke gluten) og cashewnødder, der tricker mit eksem, men jeg ved også, at det ikke var en mirakelkur at udelukke de fødevarer i længere tid, for det har jeg prøvet.

Og selvom jeg har været det meste rundt, er jeg altså landet ved den mest klassiske behandling – receptpligtig hormoncreme og fedcreme med kløestillende halløj i. Det er en god kombination, der virker.

For en måneds tid siden skulle jeg have fornyet min recept og havde derfor følgende udveksling med min læge:

Hej Janne. Det er hårde tider med al den håndsprit – mine hænder lider. Vil du udskrive den sædvanlige recept på hormoncreme

 

Ja, det kan du tro. Den ligger der nu. Husk også den fede creme:)

[Det nyeste skud på stammen fra A-Derma er den her spray, der har alle de gode egenskaber vi kender fra de klassiske Exomega Control-cremer, men bare på spray – især velegnet til små sprællende loppeben, har jeg erfaret. Spray er bare nemmere til børn. Find den her!]

Og ja, min læge er nice og sådan en der sender beskeder med smileyer. Hende er jeg mere end tilfreds med. Og budskabet er der heller ikke noget galt med. Det her studie sammenfatter en lang række andre studier, for at drage generelle konklusioner om brugen af fedtcremer til eksem og jeg hæfter mig ved to ting:

 1. Supplerende pleje med fedtcreme reducerer nødvendigheden af hormoncreme (altså man bruger mindre)
 2. Supplerende pleje med fedtcreme reducerer antallet af flareups vs behandling alene med kortikoider.

Det blev lidt nørdet. Men det er ok. For det er dét A-Derma kan.

De er eksperter i hudpleje til sådan nogle hudtyper som min – den sarte hud med tendens til eksem i variende grad. For man behøver jo ikke have eksem, for at have brug for en god (fed) bodylotion. Eller nogle af de andre produkttyper, A-Derma har kastet sin ekspertise over (som en sidenote hertil er jeg nødt til lige at sende en anbefaling af A-Derma Drying Cytelium Spray, der har r e d d e t Carls lille bagdel ved flere lejligheder. Jeg har tidligere kaldt den kogtvandsklude på spray og det er en ganske rammende beskrivelse – helt helt helt genial til røde numser).

Og vi skal altså lege sammen i 2021, A-Derma og jeg. Derfor var vi ude og skyde den her lille film på en kold januar-dag. Vi har store ambitioner om at levere godt indhold, der er både informativt og inspirerende. Videoen sætter tonen.

Og jeg glæder mig til at komme i gang – og håber at jeg kan leve op til ambitionerne.

 Kommentarer (6)
 • Min datter er nu 6 år, og har lidt af børneeksem altid. Det kommer altid i udbrud, når det er varmt/bliver koldt udenfor. Jeg har prøvet utallige cremer, også fra aderma. Smører hende dagligt med deres exomega control cream, og hun tager altid bad i deres vaskeolie. På trods af det, har jeg ikke haft held med at få det til at forsvinde. Og pt er hun fyldt med sår på knæhaser og øvre del af ryg, fordi hun kradser.. hvilke produkter kan du anbefale?

 • Min datter på snart 3 fik påbegyndende eksem sidste forår. Lægen anbefalede mig en cream fra det overståede firma, som vi skulle anvende, når hun har været i bad. Siden har vi ikke set skyggen af hendes børneeksem. Jeg er imponeret, og ikke mindst glad på min datters vegne 🙂

 • Hej Acie! Hvad har du gjort under dine graviditeter? Jeg er selv gravid 🙂 og gået fra elocon ned til locoid da det jo er en lavere kategori – men nøj jeg synes det er hårdt, det kan kun næsten holde det i skak så det ikke bliver værre men har en del i udbrud. A-derma var ikke et hit hos mig men er glad for Faaborg Pharma. Men synes generelt min hud er mere tør og sart og eksemplaget her under graviditeten – oplevede du også det? Og hvordan da du begyndte at amme? Håber du kan give lidt input! ❤️ Dbh M

  • Hej Mia

   Min eksem har heldigvis været i bedring i mine graviditeter, hvilket har været helt vildt rart. Men ellers har jeg gjort som du – skiftet Elocon ud med Locoid og forsøgt at bruge så lidt, så lidt som overhovedet muligt og strække tuberne så meget jeg overhovedet kan. Jeg har snakket med min læge om det, og det har været vores bedste løsning – men jeg ved ikke om den er perfekt eller anbefalelsesværdíg.

   klem

  • Tusind tak for svar! det er det samme vi kom frem til så det fortsætter jeg med og håber det snart bliver bedre!

   Det kunne forresten være rigtig fedt med et samlet indlæg over dine guides til hvad man skal bruge til baby – jeg synes det er lidt svært at få det søgt frem, men ved du har lavet nogle rigtig brugbare guides igennem de seneste år. Måske dele det op ala før fødsel, til fødslen og efter fødslen. Eksempelvis pusleplads, hospitalstaske, valg af kombivogn, osv. det ville være rigtig dejligt med et godt overblik

   Rigtig god weekend

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top