Du læser nu
Udflugtstip: et godt skøjte-spot i Nordsjælland…

Udflugtstip: et godt skøjte-spot i Nordsjælland…

“Kan du holde en time fri i morgen, torsdag eller fredag?”, spurgte jeg den lange i går.

Ja. Det kunne han godt. En time i dag. “Hvorfor?”

“For så skal vi på skøjtedate!”

Jeg havde set, at kommunen havde været ude og måle isen på søen nede ved kirken, og så lovede de iøvrigt høj sol.

En perfekt frokost-date-aktivitet, bare os to.

Vi snakker tit om, at vi gerne vil blive bedre til at gå ud og spise frokost sammen, men i praksis er vi kun lykkedes med det to gange.

Og det gav mig altså idéen til en skøjtetur.

Vi har begge to skøjter liggende i kælderen. Jeg fik et par af mine forældre, da jeg var 10-11 år – kan I ikke huske, der var de der vintre i 90erne hvor søerne frøs og alle stod på skøjter?

Jeg var ret god. Baglæns, forlæns og en lille piruette.

Det.er.jeg.ikke.mere.

Ha.

Jeg troede det sad i kroppen, som når man cykler eller står på ski. Forget it.

Men ok. Det er vitterligt også 20 år siden jeg sidst har haft de skøjter på. Den lange var bedre, men dog også rusten. Og efter lidt tid tog vi skøjterne af og gik en tur hånd i hånd henover isen. Det var liiiidt nemmere at snakke sammen, når man ikke også skulle koncentrere sig om ikke at falde. Hårdt. Og slå sig.

Men som sagt;  isen er åben og godkendt ved Hørsholm Kirke og  kommunen rydder den for sne, så skøjteforholdene er optimale. Der er parkering lige ved Hørsholm Kirke og GOD plads. Måske en lille udflugt for nogle af Nordsjællænderne? På vejen kan man evt lige få sig en kop varm kakao med fra Lagkagehusets Drive-In. 

 

 Kommentarer (4)
  • Jeg husker også vintre in 90’erne, hvor søerne i kbh frøs til så alle stod på skøjter, der var kaffe- og vaffelboder ude på isen og man kunne skyde genvej ved at gå over isen i stedet for at gå rundt om Sortedamssøen. Sjovt, det var sikkert kun 1-2 vintre men minderne sidder fast. Måske vores børn får samme barndomsminder af 1-2 vintre og vil huske de snefyldte landskaber – selvom de fleste vintre i DK ikke har meget sne!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top