Du læser nu
Be a hype woman!

Be a hype woman!

Klar, parat og mandag!

Og ikke en hvilken som helst mandag, might I just add.

I dag er det d. 8. marts. Kvindernes Internationale Kampdag.

Det er klart noget jeg går mere op i efter at været blevet mor (til en datter?) end inden.

Og jeg har også, klart, skiftet fokus og fået bredere perspektiv på, hvad der er at kæmpe for på en dag som i dag.

Tidligere tænkte jeg udelukkende på professionel ligestilling. Og dét er også vigtigt. Men virkeligheden er jo, at der er langt mere på spil end dét.

Og på mikro-niveau (altså starting med mig selv), læste jeg et virkelig fint citat, som jeg vil tage med mig, som ledestjerne i 2021. Og som jeg synes er helt igennem passende, at dele på en dag som i dag. Og som jeg også synes, kan finde anvendelse på mange niveauer. Professioenlt. Privat. I min rolle som mor. Kone. Veninde.

Grow by growing others

Ét af Maibritt Poulsens 3 grundprincipper (de andre to er også gode – nu var det bare særligt det første der fangede mig).

Og hvis man skal være lidt kæk, kan man jo oversætte det til ‘be a hype woman!‘. Jeg læste den her artikel for lidt tid siden, og synes den er god (omend også meget karrierefokuseret, hvilket jeg ikke nødvendigvis synes, at en ‘hype woman’ behøver være).

Det har jeg ihvertfald tænkt mig at prøve at være. En hype woman. For mig selv. For mine børn. Mine kolleger. Mine veninder. Grow by growing others. Det lyder som den rigtige vej for 2021. Who’s with me?!

 

Jeg håber I får en dejlig uge, d’damer. Jeg er så glad for, at I er her<3

 Kommentarer (7)
 • Rigtig godt slogan! Har selv været positivt overrasket, når andre kvinder har hypet mig og i dén grad værdsat det, så gør en stor indsats for at gengælde det til andre kvinder (og mænd på mit team, der er andre årsager end køn har brug for et måske usynligt klap på skulderen).

  Synes nogle gange det er lidt svært dog, for hvis man fx er i en position, hvor der skal gives feedback eller review af kvindelig kollega, hvor arbejdet decideret har været under middel (og personen til tider tung at arbejde sammen med), så får jeg SÅ dårlig samvittighed over at nævne det mindste negative. For man vil gerne hype kvinder, løfte dem op. Men det kan også reflektere dårligt på en selv, hvis man fx gentagne gange sender en person op i systemet, som faktisk ikke er opgaven moden… Som man måske skulle have “advaret” om før, men ens søster-solidaritet har forhindret. Det er naturligvis et niche problem, men jeg synes det kan fylde. At så snart man overvejer at kritiske punkter i fx feedback af sin kvindelige kollega, så føler man sig som en anti-hype women, at ALT bør være positivt, fordi mændene har løftet hinanden så længe?

  Nå, det er sidespor! Det er nemlig en vigtig dag, specielt for ens børn. Jeg vil håbe for ændringer som fx mere end 12 ugers barsel i mit miljø, ret til sygedage, statsstøttet vuggestue og meget mere ferie til at have tid til familien. Er disse kvindesager? Måske ikke helt konkret, men det føles sådan. Måske den slags der allermest skal kæmpes for; at det fælles liv om familien netop bliver fælles og ikke kun kvindesager. Professionelt kan man nemlig opstille et meget lige system med lige værdier og lige vurderinger – men hvis ALT andet halter bagefter i baglandet, så er lighed så godt som umuligt at opnå.

  • Ja, det kan jeg godt følge dig i. Men hvis man giver feedback konstruktivt og med integritet, så synes jeg også det kan være værdifuldt for modtageren og dermed ikke noget man skal have dårlig samvittighed over. Men jeg ved godt, at det er svært.

   <3

 • Enig enig. Og ja, jeg går også mere op i det nu, jeg er blevet mor. Dog til en dreng og tror faktisk, det gør sagen endnu vigtigere for mig. Fremtiden piger og kvinder skal jo nok blive bevidst om sagens vigtighed, men det nødvendige er, at også morgendagens hankøn bliver sagen bevidst. Det er så svært at rykke noget, når godt halvdelen af befolkningen ikke opdager, at problemet eksisterer. Så det er blevet lidt en mærkesag for mig; at opdrage en god småfeminist, der husker, at have en toiletspand stående på toilettet i sin fremtidige ungkarlelejlighed. Halvdelen af befolkningen skal jo bruge den en uge om måneden 😉

 • Åh den Chanel ❤️ Så smuk altså. Kan den også bæres cross body? Det er mit eneste forbehold over for at investere i den, hvis kæden er for kort til det?

  • Ja, det kan den sagtens. Jeg synes faktisk nærmere at den er liiige det længste til cross body. Så jeg bruger den typisk over skulderen, med mindre jeg virkelig skal bruge begge hænder 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top