Du læser nu
Om at gøre noget unyttigt…

Om at gøre noget unyttigt…

Tidligere i dag sad jeg på en bænk på Kongens Nytorv og drak en kop kaffe og spiste en (virkelig vidunderlig) croissant med min mindste ven. Vores veje krydsedes, da jeg havde været en tur til tandlæge, og hun var på vej hjem fra træning.

Og som det bedst ligner hende, citerede hun dronningen, da vi sad dér på bænken.

Vi snakkede om det gode liv – og om at vi var heldige, at vi kunne sidde dér på bænken og spise vores croissant en mandag formiddag i det spirende forår. Mens vi samtidig også grinede lidt af, at netop den aftale har været i bogen i snart et år. Fra vi var på barsel. Men altså ikke havde fået gjort noget ved det, fordi livet ruller, hverdagen ruller, logistikken skal gå op og børn skal hentes.

“Ja, men nu gør vi så, som Dronningen siger”, grinede hun, mens jeg kiggede undrende på hende, fordi jeg ikke helt forstod hvad Dronningen havde med kaffe og croissanter at gøre.

“Jo, var det ikke det hun sagde? At man skal gøre noget unyttigt, nu og da”.

Og jo, det er rigtigt. I en nytårstale for et par år siden.

Jeg vil her i aften komme med min lille opfordring til, at vi sommetider gør noget andet end det, vi plejer. Noget, der ligger uden for dagligdagens praktiske gøremål. Prøv at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for, noget unyttigt, (…). Jeg tror, det er vigtigt med oplevelser, der taler til vores sanser, noget der befrugter vores fantasi, som nærer tanken, og som kan gøre vores verden større. Det er slet ikke så unyttigt endda.«

Og sikke nogle kloge ord og en fin lille reminder. Nu øffede jeg lidt over hamsterhjulet i sidste uge. Og om at jeg savnede planerne og aftalerne, der brød hverdagens grå masse lidt op. I dag var lige dét, jeg havde brug for. Og et par unyttige timer, var lige den benzin jeg savnede.

Og mon ikke, nogle af jer, også kunne bruge en reminder om at være lidt unyttig? Ellers kender jeg jer dårligt<3

 

reklamelinks: Jeans – H&M // Skjorte – H&M (fra tidligere sæson) // Frakke – H&M // Støvler – Phenumb Copenhagen // Taske – Chanel

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top