Du læser nu
Garderobeglæde: #ootd og om at have en uniform…

Garderobeglæde: #ootd og om at have en uniform…

Eller måske rettere: at få sig en uniform.

Der er en viral TikTok for tiden, der går på noget à la “Do you wanna know the secret to always looking flawless?! Having a uniform!”. Og så flakker billeder af velklædte typer ellers henover i skærmen i, indrømmet, meget identiske outfits.

Og for et par år siden, kan jeg huske, at jeg så en historie om en (ung) kvinde, der slet og ret havde besluttet sig for at have det samme tøj på på arbejde hver dag. Altså. Ikke det samme-samme. Men variationer af det samme. Som en slags pendant til mændenes jakkesæt. Det var hendes uniform.

Og man kan naturligvis gradbøje det, dét med uniformen. Gå helt stramt til værks, som i eksemplet nævnt ovenfor. Eller bare køre variationer over et tema.

Sidstnævnte er jeg slightly intrigued af.

Også apropos hele tanken om at skære garderoben lidt ind til benet – og måske og forhåbentlig finde større garderobeglæde.

Den rejse har vi tidligere talt om her og her.

[Reklamelink: Jeans – H&M // Bluse – Ellos // Frakke – Zara (gammel) // Ballerinaer – Chanel]

Og nogle vil nok mene, at jeg i forvejen klæder mig (så kedeligt), som havde jeg faktisk en uniform. Og det kan jeg godt selv se. Men det er ubevidst og alene resultatet af at være ‘draget af de samme ting’ igen og igen.

Måske er det i virkeligheden dét, der er stil? Jeg er klar over, at ‘stil’ oftest betyder noget med, at man er smart. Men i princippet kan det vel også bare betyde, at man har en retning – noget man kan lide, noget man går i igen og igen, hvadend det så i andres øjne er smart, moderne, kikset eller noget helt fjerde.

Og måske er hele rejsen på vejen til garderobenglæden og stilen, egentlig bare at definere ens uniform lidt tydeligere (i eget hovede). Og måske kan det gøre det nemmere (altså for mig..), når man står i en forretning med et smart stykke tøj foran mig og tænke “passer det ind i min unform?” fremfor “passer det ind i min stil?”. For what is that even!?

Jeg kan godt lide tanken. Men skal nok lige finde ud af hvor stramt jeg skal gå til projektet. Der er ingen tvivl om, at jo strammere man definerer uniformen, jo sværere er det til en start – og jo nemmere gør man det for sig selv down the line.

Har I en uniform mon? Eller er jeg ude på et sidespor?

 Kommentarer (15)
 • Jeg har normalt også en uniform. Jakkesæt enten med buks eller nederdel. Her dog forskellige farver, sort, bordeaux, og blå. I privaten er det jeans i stedet.
  Er stadig på jagt efter en krølfri hvid skjorte. Synes de fleste dameskjorter krøller medmindre man vælger silke, men den er svær hvis man har små børn.
  Har nogle farverige items til st peppe op – dem køber jeg oftest brugt, da de ikke kommer i brug helt så ofte.
  Lige nu er jeg godt nok på barsel, så det er primært blødt homewear i øjeblikket

 • Ja, i høj grad. Faktisk så indgroet, at en veninde og jeg i mange bare sagde “uniformen”, når vi tænkte jeans, sort rullekrave og sorte støvler
  I årernes løb er der kommet variationer til, men grundlæggende er det de samme elementer. Jeans, sorte bukser, blå/hvide skjorter, sorte t-shirts, sort/grå/beige strik og korte støvler ellers ballerinaer alt efter årstid. Vil tro, det er det, jeg går i 80% af tiden, de resterende 20% er kjoler (ofte om sommeren) eller nederdel og strik, og sneakers.
  Af og til synes jeg, det er lidt kedeligt, men omvendt er det det, jeg føler mig tilpas i, og så “pepper” op med smykker og tørklæder, eller en mønstret bluse til sorte bukser.

 • Har en helt klar uniform; leggings og lange hættetrøjer eller cardigans – jeg er dagplejer. Derfor er mit behov for comfy blødt tøj med lommer til snotpapir og dejligt at sidde på gulvet i, et must :)) Har vænnet mig så meget til det, at efter en aften i suit-up tøj – når det er nødvendigt – glæder jeg mig til at flå de stramme bukser af og hoppe tilbage i mine bløde leggings. Frygter, hvis jeg engang er nødt til at leve i noget andet tøj 😉 God help me..

 • Kan I huske, hvor I læste artiklen om “kvinden med uniformen”? Den er jeg da nysgerrig efter at læse !

  • Njaa.. Jeg har næsten og måske lyst til at sige, at det kunne have været sådan et indslag i Lorry eller den slags. Men det er mange år siden, så jeg kan ikke huske det mere præcist desværre <3

 • Gotta say, min unifotm siden marts 2020 har været homewear, leasure wear (aka nattøj) og tøj, der er blødt. I rotation hver uge, same as yesterday, last week, last month. Sørgeligt at gå forbi sin work wear garderobe hver dag og indse, at nej man tager heller ikke pænt tøj på idag, for man er stadig hjemme efter et år uden at komme tilbage på kontoret. Spøjst nok korrelerer dette med stigende netshopping af workwear, kjoler og tøj-til-store-begivenheder, som man stadig ikke har udsigt til, haha. Man skulle tro, at et helt års lockdown ville mindske ens tøjbudget, men sadly no. 2020 var vitterligt i nattøjets tegn, i 2021 må det ændres. So far, very little improvement 🙂

 • Oh yes. Altid en stribet tshirt, blå højtaljede jeans og blundstone støvler. Om sommeren udskiftet med sorte denim shorts og sneakers/sandaler. Det gør at jeg kun skal overveje hvilken udtrøje jeg skal tage på hvis det er køligt

 • Går op for mig, jeg faktisk har en ‘uniform’. Det er noget med bootcut jeans. hvide skjorter og høje hæle. Hver dag. Skifter så lidt mellem, om det er sorte eller cognacfarvede hæle, jeg har på, og om det er læder eller ruskind. Har jeg aldrig tænkt over, men det er nok lidt mit businesssuit.

 • Godt indlæg!

  Jeg mener også godt, jeg kan huske artiklen om “kvinden med uniformen”- mest, fordi hun var så all in at hun også havde fået lavet en speciel snor, hun brugte som sløjfe om halsen i stedet for smykker.

  Jeg synes, det med uniformer er cool – især på job..I privaten ved jeg ikke om jeg vil kunne få det til at fungere.. måske kunne man gøre tingene lette for sine tøjkriser ved at udvælge styles..f.eks. er jeg ikke så meget til jeans – men mere til kjoler…og bare dén erkendelse har igennem årene hjulpet mig langt.

  Nogen gange behøver stil vil ikke være noget andet end ens egen og så ligner man en million, fordi man har det godt og hviler i sig selv.

  • Ja præcis – det var hende! Historien må have gjort indtryk på mig, siden jeg stadig kan huske den.

   Og jeg kan godt se hvad du mener – men jeg tror jeg ville have godt af at acceptere at jeg godt kan lide jeans eller slacks med strik eller skjorter afhængig af årstiden. Og så en god jakke. Så har jeg det bedst. Ligegyldigt om jeg er on eller off duty.

   Og nej – du har helt ret!

  • Ud fra dine billeder ser du (altid) fremragende ud i buks, skjorte og strik – i god kvalitet med fine smykker! og smart fodtøj. Den “uniform” har jeg, et af dine online mennesker accepteret med store smil for længst og jeg synes, du bør gøre det samme – man bliver ikke kedelig uinspirerende af at hvile i sig selv ❤️

   Forresten – Meget inspirerende at du holder fri i weekenderne. Du er mit forbillede på dén og du bør blive ved med det!

 • Jeg har helt klart en arbejdsuniform! Altid sorte bukser og en blazer på (hej finanssektor-job). Indenunder blazer er der plads til en lille smule variation i form af skjorte, tshirts eller andet.
  Uniformen giver mig helt klart ro om morgemen og sikre at jeg bruger et minimum af energi (og penge) på at shoppe nyt det kan dog også være liiidt kedeligt til tider!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top