Den Store Denimguide - Eller Bare: De Jeans Jeg Bedst Kan Lide... | Acie
Du læser nu
Den store denimguide – eller bare: de jeans jeg bedst kan lide…

Den store denimguide – eller bare: de jeans jeg bedst kan lide…

Der er et spørgsmål, der klinger igen i min inbox og det handler om jeans. Hvilke jeans jeg køber? Hvilke modeller jeg synes bedst om?

Og når det ikke lige er Corona og/eller barsel er det i høj grad en del af min uniform, for nu at blive i retorikken fra det her indlæg.  I starten af min karriere gik jeg også i jeans på kontoret, men med alderen og senioriteten skiftede min garderobe langsomt til i højere grad at være domineret af slacks. Sådan nogle holder jeg stadig af – omend jeg kan synes, at den perfekte model kan være svær at finde (har et par 7 år gamle fra Monki og de må a l d r i g gå i stykker).

Meeeen jeg må nok erkende, at min hverdag i dag passer bedre til jeans end til slacks. Ikke mindst, fordi jeg ikke er sådan en der sidder på et kontor – og så kan jeg synes slacks er svære vinteren, for hvad i alverden tager man på af fodtøj til slacks, hvis ikke det kan være pumps eller ballerinaer. Grove støvler går lidt imod hele idéen med slacks. Anyway og sikke et sidespor. Det skulle handle om jeans. Og mine favoritter af slagsen.

Og her er det jo iøvrigt værd at komme med en note om, at det jo er sindssygt subjektivt. Og ligesom ca. alle de damer jeg kender, har forskellige præferencer for deres mascara, så gør det samme sig i høj grad gældende for jeans. Så mine ord er altså ingenlunde lov eller det der ligner – blot mine egne enkeltstående erfaringer.

Og indledningsvist bør jeg nok nævne, at jeg de seneste år har været mest til modeller der er slim i snittet (ikke for skinny), har ankelkig og almindelig til mellemhøj talje. Sådan en god basis jeans, der ikke gør noget større væsen af sig, med andre ord.

De stretchy…

H&M Embrace Slim High Jeans

Måske de par jeg oftest griber ud efter, for stretch er bare behageligt. Jeg kunne godt ønske mig at de var lidt mere slim og lidt mindre skinny, men de har en god længde og holder pasform godt. Jeg har indtil videre slidt 2 par op og har dem både liggende i en vasket sort og en klassisk lys denim.

Hvad angår størrelse, synes jeg det veksler meget fra vask til vaske – og også fra batch til batch. Generelt synes jeg, at de er meget tts – de lyse kan være til den store side, og de mørke kan være til den lille side. Men det er vist meget klassisk.

De stramme…

Ellos Lotta Vintage

De her er mere slim i modellen (modsat skinny), uden ret meget stretch og knaplukning fortil. Jeg har erfaret at det er en god kombination, når det kommer til at holde mor-maven i skak, så dem bruger jeg primært, når jeg gerne vil lave et ‘tuck’ på min skjorter eller bluser. De er liiiige til den korte side, men det er nok også fordi jeg er liiiige til den lange side, så er man 175cm eller derunder tænker jeg, at de er lige i skabet. Min erfaring er at de er lidt små i størrelsen.

De løse…

Ellos Kiara Mom Fit

Som navnet antyder er den her model mere en klassisk mom-jean, med et løsere og mere relaxed fit. De skriver på hjemmesiden at det er ‘stretchdenim’, men de indeholder altså kun 1% elastan og jeg synes nu også at strækken er til at overse. Men den løse pasform gør dem super behagelige. Min erfaring er, at de er lidt store i størrelsen.

Wildcardet…

Monki Kimono Vintage Blue Jeans

Dem her har jeg lige bestilt og det kan svinge flere veje – enten har jeg fundet en ny favoritmodel eller også ryger de retur. Men (!) jeg synes de ser gode ud – i særdeleshed på de billeder de feeder fra instagram af non-models der har dem på. Den slags kan jeg godt lide. De skulle blive leveret i dag, så jeg venter i spænding – og skal nok melde retur, hvis de er et hit!

Hvilken jeans-model er jeres favorit?

 Kommentarer (7)
  • Jeg har arbejdet hos Day i en del år og vil altid være en Jolie pige De sidder perfekt på mig, er skinny og slim og virkelig bløde! Jeg overvejer embrace fra H&M…

  • Jeg er rigtig glad for jeans fra Pulz og Cheap Monday. De har en fornuftig talje, når man hverken er til lav eller høj talje, og passer mine 175cm fint i længden. Eneste minus er prisen, til gengæld bruger jeg dem til de er slidt (cyklet) op.

    Kunne godt tænke mig at finde nogle løstsiddende, evt. tynde, som var til at holde ud at have på en sommerdag.

  • Jeg så ring med dig ift dem fra H&M de er virkelig behagelige og pæne, selvom de for min skyld også gerne måtte være mere slim end skinny. Dog synes jeg, at ankellængden gør dem svære at style, når temperaturen ikke er til bare ankler, eller jeg ikke lige føler for høje støvler – hvordan gør du fx ift. sneakers, strømper osv?

  • Jeg er så enig med din beskrivelse af dem fra H&M – kunne også ønske mig mere slim og mindre skinny, men de er jo så behagelige. Dog synes jeg , at de med ankellængden bliver svære at style, når det er for koldt til bare ankler. Hvad gør du, når du ikke har bare ankler eller lange støvler?

  • Tak for god inspiration. Med mine korte 160 cm er de ankelkorte også en favorit hos mig – så slipper jeg for at skulle til skrædderen for at få dem lagt op 😉 Jeg har været heldig at finde enkelte gode jeans i Zara og har slået til med at købe et ekstra par, hvis de er virkelig gode i pasformen. Ellers er jeg blevet positivt overrasket af Mangos Isa Jeans (massere af stretch og blødt denim), som jeg efterhånden også har købt et par stykker af.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2020 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top