Du læser nu
Haveliv: den nemme vej til en blomstrende have…

Haveliv: den nemme vej til en blomstrende have…

Ja, jeg er altså lidt bagud i år. Også (men ikke kun) med haveriet. Jeg nyder det ellers. Men det kræver jo tid. Og nus med blomster er lidt en ‘nice to have’ fremfor en ‘need to have’, når alting iøvrigt strutter og vokser helt vildt, som tilfældet er lige nu. Vokser jeres græs også hurtigere end det plejer? Og er jeres skvalderkål også blevet mandshøje? Og er I også blevet invaderet af mælkebøtter i år?

Eller er det bare hér, det hele sejler lidt (mere end det plejer)?

Men i sidste uge fik jeg gjort noget ved det hele. Jeg valgte den nemme vej i år. Skar et hjørne, om man vil.

Jeg bestilte hortensia, lavendler, kurve-krukker, krukkejord og et lille oliventræ på Plantoramas hjemmeside. Og fik det leveret. For 99kr. Nemt.

[Før og efter – bevares med lidt hjælp fra moder natur også]

Sidste år begik jeg iøvrigt den fejl, at gøre i orden for tidligt på terassen, hvilket resulterede i frostskader på mine hortensiaer, fordi der var nattefrost helt ind i maj. Så hvis man skal se lidt lyst på det, så behøver jeg da ikke frygte, at lave den fejl igen i år. Og det er også meget rart, for det var godt nok lidt ærgerligt, at have købt store flotte hortensiaer for så at lade frosten skamfere dem før sæsonen overhovedet var kommet igang.

Og jeg vælger iøvrigt gerne det samme år efter år, hvis jeg kan. Jeg holder af hortensia. Og lavendel. Og det er måske kedeligt, sådan at køre repeat, men omvendt – det er jo dét jeg kan lide.

Jeg håber, at jeg kan plante dem ud nede ved børnenes legehus på den anden side af sæsonen. Det var også ambitionen sidste år, men som de klarede altså ikke vinteren.

Og nu blev det gjort – på den nemme måde i år. Det tog mig 20 minutter at fikse og det havde jeg altså brug for lige i år.

Jeg elsker min lille havekrog. Min lille plet. Og nu blev den ægte klar til sæsonen.

[Fletkurvene er også fra Plantorama – den store købte jeg tilbage i april, men de to små har jeg lige købt nu i juni. De virker gode solide, har plastikfoer og en god pris]

 Kommentarer (4)
 • Altså, ja hvad sker det for mælkebøtterne i år??? Alle steder vokser de jo helt sindssygt. Er glad for jeg ikke har en græsplæne i min lille have, hehe.
  Der er iøvrigt blevet SÅ fint i din have. Jeg har også en svaghed for lavendler og hortensia. Lavendel dør dog altid meget hurtigt for mig, så dem er jeg stoppet med at købe. Aner ikke hvad jeg gør galt.

  • Det er helt vildt – jeg har et par stykker stående rundt omkring som er en halv meter høje. Det er fuldstændigt sindssygt!

   Og jeg har heller ikke haft det store held med lavendler, men nu har jeg forsøgt at plante dem ud også, og håber, at det vil virke:)

 • Alt ukrudtet er kommet med 150 i timen, fordi det pludselig blev godt vejr 🙂 Vi er også ved at blive invaderet 🙂

  Men ved du hvad, op med fødderne i den der dejlige hyggekrog, kaffe i koppen, hyg med ungerne og lad skvalderkålen springe i blomst. De er nemlig både hvide og smukke i buketter <3

  • Eeeej det læser jeg for sent. Det med skvalderkålen. Jeg har faktisk gået nu i weekenden og fået luget ud iført badedragt mens børnene badede i badebassinet ved siden af. Jeg skulle have siddet med fødderne i bassinet i stedet;)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top