Du læser nu
Opskrift: Den bedste (og nemmeste) opskrift på surdejsboller…

Opskrift: Den bedste (og nemmeste) opskrift på surdejsboller…

Lige i tide til weekenden venner!

Surdejsboller af den bedste slags. Og jeg har været mange forskellige opskrifter igennem – det her er et mix af dem allesammen. Og den jeg har haft bedst succes med.

De er sprøde og seje, hæver godt op og smager helt vidunderligt med smør og hård ost. En lille Primadonna måske. Eller Comté. Eller – heck, Nutella!

Det er ikke for surdejsbegyndere, men for de der allerede har en surdej stående i køleskabet (er man der hvor man har en surdej stående, der trives, så er opskriften i midlertid god som jomfru-rejse).

Opskrift – Surdejsboller (med røremaskine)

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  • Bland mel og vand i en skål uden at ælte. Lad blandingen stå til såkaldt ‘autolyse’ i 30-60 minutter.
  • Tilføj surdejen og kør den på røremaskinen ved lav hastighed til surdejen er helt indarbejdet
  • Tilføj salt
  • Kør røremaskinen ved mellem hastighed til dejen har samlet sig om krogen og slipper bunden
  • Sæt skålen til at hæve på køkkenbordet (overdækket) i 2-3 timer
  • Sæt dejen på køl og lad den hæve videre natten over
  • Næste morgen tændes ovnen på max varme (min er 280 grader) – jeg bager på et bagestål (reklamelink) og det kan virkelig anbefales.
  • Sæt et ovnfast fad nederst i ovnen
  • Bollerne deles med en våd dejspatel (jeg bruger denne) og fordeles på en bageplade (eller kombispade for transfer til bagestål).
  • Når bollerne sættes i ovnen, hældes også 1L kogende vand i det ildfaste fad i bunden.
  • Skru derefter ovnen ned på 220grader og bag i ca 8 minutter. Herefter fjernes vandfaddet i bunden.
  • Skru derefter ovnen op på 250g og bag i 2-3 minutter (hold øje – alle ovne bager forskelligt).
  • Og voila – de bedste surdejsboller.

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2020 ACIE.DK / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top