Jeg delte den her kage på instagram forleden, men jeg tænkte, at der kunne være noget rart (og nemt) ved at kunne søge opskriften frem, fremfor at skulle og sidde og bladre mit instagram-feed igennem, så nu kommer den også her.
Elise bryder sig ikke om chokolade (I know, c r a z y), så selvom en klassisk snasket chokoladekage står højt på min liste over favoritter, så bryder husets dronning sig altså ikke om det, og det føles lidt synd, at bage kager til familien, som hun ikke bryder sig om.
Så jeg bager noget andet. Banankage. Pandekager. Og citronkage, står højt blandt favoritterne.
Vores yndlingsopskrift på sidstnænvte får I her:
Opskrift – citronkage med glasur og birkes, “Lemon Poppy Seed Cake”
Det skal du bruge:
- 135 g hvedemel
- 175g sukker
- 100g blødt smør
-
1dl vand
- 20g blå birkes
- 1 æg
- 1 øko citron, saften heraf + fintrevet skal
-
1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniliepulver
Sådan gør du:
1. Bland alle tørre ingredienser
2. Tilføj æg, vand og citronsaft – og riv citronskal i dejen
3. Bland dejen til en jævn masse og fordel i passende form (kan fx også være en rugbrødsform)
4. Bag ved 170g I 20-25 minutter (hold øje – alle ovne bager forskelligt)
5. Pynt med glasur, revet citronskal og birkes
Et sikkert hit, hos store og små – også den slags, der ikke bryder sig om chokolade🥮🍋💛
Du er så vildt dygtig til at tage billeder
Det var sødt – tusind tak! Jeg synes virkelig det er sjovt!
Ej hvor skægt – min niece kan heller ikke lide chokolade. Troede hun var det eneste barn i verden man ikke kan lokke med et kinderæg 😀 Måske det er mere udbredt end man tror. Personligt synes jeg også dén der kage ser mere lækker ud end en chokoladekage. Mmmhh!