På det seneste.. #2 – ACIE
Et storesøster-værelse med en storesøster-seng... Og håbet om lidt bedre nattesøvn.

På det seneste.. #2

[.. har jeg kysset og nydt at være på barsel med ham.. jeg trives meget meget bedre i det, end jeg gjorde med Elise og det er vidunderligt rart.. Jeg nyder nærheden og putter ligeså meget jeg kan komme til det – og får besøg af den sødeste vikle-vejleder på fredag, som forhåbentligt kan lære os at blive bedre til det med viklerne, fordi nærhed<3]

Det er på tide med en lille hilsen fra barselsboblen. Og en lille omgang glimt fra barsels-livet. Lidt kager, lidt kaffe, lidt baby og den slags. Så hermed altså en lille omgang “På det seneste”. 

Af det I slipper for billeddokumentation af: præsteret at være nybadet i hele 17minutter inden jeg blev gylpet på igen, levet virkelig meget i leggings, lyttet til Sneglens fine podcast “Krøllet Kærlighed” (den er ærlig, modig og sårbar – så god!), drukket meget kommen-te efter anbefaling fra Frede fordi mit barn har så sygt meget luft i maven og drømt om en solferie til februar (men kan kun komme på Dubai, der ikke er for langt væk og ikke har for syg tidsforskel – er det helt faux pas, at tage dertil i disse tider?)..

[.. har jeg bagt – kanelsnegle blandt andet.. Mhmm…]

[.. har jeg lykkedes okay, synes jeg selv, med det der med at balancere barsel og arbejde.. nogle gange kokser det, men overall er jeg egentlig lidt stolt af mig selv, og føler (endnu) ikke at jeg lægger bagud i forhold til hverken blog, familie eller sociale barsels-behov]

[… har jeg haft umanerligt meget lyst til hindbærsnitter og gjort det til en slags barselsmission at teste byens forskellige af slagsen.. denne røg på en sidsteplads]

[.. har jeg ført en langsommelig krig mod bananfluer, de små lede sataner.. Det er en ‘bananfluefælde’ jeg forsøger mig med hér, altså.. Elise elsker bananer, så selvfølgelig har vi bananer.. Og de der små lede fluer er ikke til at slippe af med – bedst som jeg tror det er lykkedes, dukker de op igen]

[.. har jeg hamstret håndsprit og placeret strategiske steder rundt omkring i huset.. og i bilerne.. Det er det første vi gør, når Elise kommer hjem fra vuggestue fx – ud og vaske hænder og spritte dem af.. It’s flu season, people og vi var HÅRDT ramt sidste år.. I år får bacillerne kamp til stregen!!]

[.. har jeg købt de her to velour-puffer med aftageligt låg og hulrum, som nu agerer opbevaring for larmende plastiklegetøj.. De er kanon gode, for Elise kan selv løfte låget og bruger nu sit legehjørne meget mere end tidligere. Hvis andre kan have glæde af sådan et lille tip]

[.. har jeg gået virkelig meget med hårbøjle.. det har I nok bemærket.. De er min barselsredning! De her 3 er favoritterne lige nu]

[.. har jeg NYDT min lille hjemme-café. Jeg har lånt en fuldautomatisk espressomaskine af Delonghi (så reklame!), og den er #lyfe! Det er en Primadonna Elite Experience, og jeg skulle lige lære den at kende, men nu sidder min kaffe lige i skabet. I er mange, der har skrevet til mig, at I gjorde samme skift som mig fra manuel til automatisk, da I fik børn og jeg forstår det godt. Hvad den automatiske hér måske mangler i charme, vinder den tilgengæld (.. og lidt til) i convenience. Og kaffen smager præcis lige godt – det er altså en kanon maksine!]

[.. har jeg kæmpet med min hud. Øv! Jeg er simpelthen så tør at mit ansigt føles som om det snart falder af i flager.. For slet ikke at nævne mine læber – det ser herrens ud, venner! Jeg var forbi min huddame Mette igår (bookede desperat en tid til mandag morgen i weekenden), som ordinerede MEGET vand og gode olier på salaten, i brødet og hvor jeg ellers kunne komme til det. Ja og så god hudpleje, selvfølgelig. Så nu har jeg indført, at jeg skal drikke et glas vand hver gang jeg skifter en ble. Det bliver til mange glas;)]

[… Har jeg været barselssmart i de her nye sneakers fra H&M. De er super behagelige og meget nemme at få af og på – med hænderne fulde]

[… har jeg følt mig som den heldigste mor i hele verden!]

[… har jeg gået meget med den her, som jeg endnu ikke har haft lejlighed til at vise frem – den er en gave (jeg ikke vidste kom) fra Malene, der har Hafnium. Sidst jeg var på barsel købte jeg en parka og viste den frem på både blog og insta (fordi den er nice!) – det satte hun så stor pris på, at hun stadig huskede det og synes, at jeg skulle have en ny barselsjakke denne gang også. Simpelthen så sødt!]

23 kommentarer

 • Anna Marie Isabella

  Vi har også haft problemer med de små fluer og så købte vi til sidst en kødædende plante 👌 det virkede sku 😉 30 kr godt givet siger jeg bare 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Eeej er det rigtigt? Gud hvor smart! Sådan en må jeg have fat i!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har tvillinger på 6 uger, der også har ekstremt meget luft i maven. Vi cykler, pumper og masserer – men det hjælper sgi ikke så meget. Den der te – virker den? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Mja – jeg er ikke meget overbevist desværre… Ville ønske jeg kunne sige, at den gjorde. Og stort tillykke med dine tvillinger – seje mor <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Elsker det hele <3

  Mht bananfluerne, så har svigermor lært mig at komme bananerne i køleren af samme årsag. “Jamen de bliver så grimme brune” svarede jeg. Ikke hvis de kommer i en lufttæt pose du lige suger luften ud af. Samme gælder hvis bettemanden min kun spiser en halv banan 😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Dubai er IKKE et no go.
  Luksus og varme og perfekt til børn.
  Afsted med jer 🙂
  Har lige været der på baby moon med min kæreste. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Egypten er også god med børn. Og dejlig varm. Har været der 2 gange i februar med 25 grader og opvarmet pool. Hvis i kan klare 7 timer i en flyver, så er Kap Verde også dejlig (og uden ret meget tidsforskel)

  Mht. bananfluer, så har nemlig.com en bananflue fanger. Sådan en gul dims hvor man hælder eddikelignende væske i. Fluerne kravler ned, og kan ikke komme op igen. Virker max!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Okay den må jeg prøve!!! Tak for tippet!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Okay, jeg tænker at du nok har heelt styr på hudplejen og i forvejen vd en masse og, ja har ligefrem en huddame 😉 Men jeg kan næsten ikke dy mig for at spørge om du har testet rene olier som hudpleje? Min vinterhud er kæmpe fan af ansigtsolie og jeg kan virkelig anbefale det her lille firma og en kombination af en af cremerne https://www.treeandearthcreams.com/product-page/chia-thistle-omega-3-6-9-face-cream-30ml
  og ansigtsolierne https://www.treeandearthcreams.com/product-page/rosehip-pomegranate-antioxidant-facial-oil-30ml. Og så er ansigtsolien fra NaturligOlie virkelig også godt, kan love for den giver godt med fugt https://naturligolie.dk/shop/tina-lykkegaard-kollektion/ansigtsolie-2/. Igen, jeg beklager hvis du allerede er druknet i gode tips min hud har simpelthen bare så optur over oliernes verden at jeg måtte nævne det 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Til udryddelse af bananfluer har følgende været meget effektivt hos os. En lille skål med lidt hvidvin og lidt opvaskemiddel. Vi havde seriøst forsøgt os med alt, men lige den kombination var utrolig og bananfluerne er så godt som væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Den har jeg prøvet, men uden held – gad vide om bananfluerne har præference for en særlig drue? Her prøvede jeg med Chardonnay, haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Vi planlægger også (barsels)ferie i februar. Kriterierne er ok flyveafstand og ok klima, både for forældre og to slå børn. Vi har overvejet Tenerife og Gran Canaria, men er ikke landet på en beslutning endnu. Måske Dubai skal kastes ind i puljen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Jeg har også overvejet Gran Canaria og Tenerife, men min erfaring er at der er for koldt – vi har været der 3-4 gange i påsken og der har poolen været til at overleve, men man er glad for at man ikke har været der en måned tidligere..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yasmin

  Jeg vil super gerne høre lidt mere om kaffemaskinen, håber sådan at der kommet et indlæg om den, når du nu har skrevet “reklame” 😄. Ellers kan du måske lokkes til at svare på, hvordan du synes, det fungerer med integreret mælkebeholder? Vi overvejer at købe en tilsvarende maskine, dog uden integreret beholder, da jeg er bange for den konstante rengøring 😅.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Hej Yasmin,

   Jeg har bare lånt den (som led i min research) og ikke indgået nogen aftale om annoncering, så jeg regner ikke med at dedikere et helt indlæg til den at this point. Vil dog gerne svare på det med mælkebeholderen – jeg synes det er genialt! Vores kaffemaskine står lige ved siden af køleskabet, så jeg tager mælkebeholderen af og sætter på køl, når jeg har brugt den. Jeg tømmer den helt og skolder den, når den bliver tom (ca hver anden dag-ish) og det fungerer så fint. Den renser automatisk dysen efter brug hver gang, så det er virkelig smart!

   klem

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Simoni

  Da vi var i Dubai i februar vrimlende det med børnefamilier 🙂

  Det der kommen te virker det!? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Jeg mente også bare, om det var for politisk ukorrekt i disse tider – jeg ved at flere af mine kolleger har fået på puklen for at rejse til Dubai (som privat-personer)…

   Og mjaa – ikke endnu ihvertfald!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Ved ikke om Dubai er NO go for tiden, men vi havde en uges barselsferie der i foråret. Lillebror på 5 måneder og storebror på 2 og det var lykken. Kan kun anbefale det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Det er præcis sådan noget jeg drømmer om!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine Egholm

   Tusind tak for link – læser fluks!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Prøv at læse det her ang væske.
  Det har ihvertfald hjulpet mig og min eksem hud.
  For jeg har nemlig altid været god til at drikke rigeligt vand, uden det hjalp.

  https://goop.com/wellness/health/structured-water-youve-been-doing-it-wrong-why-youre-still-dehydrated/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et storesøster-værelse med en storesøster-seng... Og håbet om lidt bedre nattesøvn.