Du læser nu
Skiferie med børn: mine bedste erfaringer og konkrete råd…

Skiferie med børn: mine bedste erfaringer og konkrete råd…

I midten af januar, var jeg inviteret til Salzburgerland på dame-skitur. Med Elise. Og to andre seje mødre og deres seje piger. Det var en fantastisk tur, og jeg har lige skullet lande efterfølgende – og fordøje de mange indtryk, ikke mindst.

Turen havde to destinationer: Wagrain og Maria Alm, og begge steder er rigtigt gode bud til familie-skiferien. Jeg vil prøve at tydeliggøre hvor, der er for hvem. Jeg er nemlig kommet i Salzburg-regionen hele mit liv – det var i Wagrain, at jeg som 2årig selv fik ski på første gang, og vi kom her fast hvert år indtil jeg var 8-9 år. I Maria Alm har jeg også været flere gange – hertil gik Elises første skiferier, og det var så sjovt, at være tilbage med hende, nu hvor hun er blevet lidt større. Jeg mimrede over gamle fotos og var meget mor-agtig.

Anyways. Tilbage til dét det handler om.

Værd at vide om Salzburgerland

Fælles som områderne i regionen er, at de ligger forholdsvist tæt på Danmark – køreturen tager 10-12 timer og det er dermed en ret do-able tur, selvom med små børn. Det er også derfor, der er så mange danskere, der tager herned – og det betyder igen, at de danske forhold er gode. Du kan komme på dansk skiskole og flere steder vil man møde dansk betjening – på restauranter og i skiudlejningen. Og du vil også møde mange danskere i liftkøen – den slags, har jeg lært at finde væsentligt mere charmerende efter jeg har fået små børn, end jeg gjorde tidligere, hvor det i høj grad galdt om at komme væk fra danske turister.

I dag ved jeg godt, at danske turister er nemt med børn – og betyder danske legekammerater og danske skilærerere.

Er man ikke til kør-selv, så kan man flyver til enten Salzburg (1 times kørsel) eller München (3 timers kørsel). Vi synes det er rart, at køre selv.

Maria Alm – særligt godt til børn i alderen 0-6 år.

 • 1150km fra København
 • Område med 120km piste – primært fordelt på rødt og blåt.
 • Byen er lille og hyggelig – her er klassisk alpestemning, en hyggelig kirke og et godt stisystem, hvis du skal gå rundt med en barnevogn.
 • Her er dansk skiskole og
 • Her skal du bo: hotellet Tante Frida
 • “Tante Frida” er et fantastisk børneparadis for de små børn i alderen 0-8. Her er legeland. all inclusive, krea-værksted, pool, biograf, bowling og meget mere.
 • For de voksne er der glade børn, der kan underholde sig selv – og all inclusive, så ingen diskussion om hvad der skal spises.
 • Bonus: Jeg kan anbefale en tur i kane. Det kan bookes på Maria Alm’s hjemmeside.

Wagrain-Kleinarl – særligt godt til børn i alderen 7-13 år.

 • 1180km fra København
 • Et større område, der med den nye G-Link lift er blevet bedre forbundet end tidligere. Her er 210km piste fordelt på rødt og grønt – men flere pister for den øvede skiløber.
 • Her skal du bo: Hofgut Lifestyle resort, der ligger lidt uden for Downtown Wagrain.
 • Her skal du med bussen (4 stop) for at ramme Grafenberg liftstation. Bussen kører hver 10. minut, er gratis og holder lige foran døren, så det er ikke et problem – og jeg ville altid selv vælge at bo tæt på et stoppested fremfor mere centralt, men langt fra et stoppested. At gå med børn og skistøvler er bare noget hø – også selvom det kun er 200m.
 • På Hofgut er der lejligheder, så man har mulighed for selv at lave mad om aftenen, hvis ikke man orker gå ud. Det synes jeg er win – vi spiser ofte ude til frokost, og hjemme til aften. At spise ude for en familie på 4 vil koste ca. 100eur per aften og det samme til frokost, så der er også økomomi i det.
 • Derudover er kælderen fyldt med et kæmpe aktivitets-paradis – fra vandland til bowling, trampoliner,
 • For forældrene er der rigtigt god morgenmad (eller mulighed for at lave den på værelset selv), pæn nordisk indretning, nyrenoveret og glade børn.
 • Jeg synes Wagrain og Hofgut er det perfekte sted til jer, der har børn i alderen 7-13.

Noget jeg har glemt? Quite possibly – men tøv ikke med et spørge i kommentarsporet så. Det jeg ikke ved, kan jeg sende videre i systemet og få svar på.

 Kommentarer (2)
 • Tak for brugbare råd! Lidt konkret spørgsmål herfra, men skal til Wagrain med en 1,5-årig og tænker over, om man selv skal medbringe en kælk til sådan en bette en? Tak for altid gode indlæg!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top