Du læser nu
Guide: 6 smålandske perler for alle design- og gastronomi-interesserede…

Guide: 6 smålandske perler for alle design- og gastronomi-interesserede…

Udgivet i samarbejde med Visit Southsweden

En tur over Øresund og et par timers kørsel Nordpå – mere skal der ikke til, før man lander i Småland, hvor smuk natur går hånd i hånd med spændende oplevelser for alle design- og gastrointeresserede. Vidste I, at hæderkronede Kosta Boda lå så tæt på vores hovedstad? Heller ikke mig. Og i disse år, hvor farvet glas og glaskunst har fået en renaissance, er det en oplagt udflugt. Hermed 6 gode idéer til en tur til vores svenske naboer:

1 Bo på Kosta Boda Art Hotel. Der er ikke ret meget i Kosta, udover Kosta Boda og Kosta Boda Art Hotel – men man behøver nu heller ikke mere. For på det flotte design-hotel er der udstillet enorme mængder glaskunst (se bare lampen i receptionen her foroven) – derudover byder hotellet på en spa og en bedre restaurant. En rigtig rar oplevelse og perfekt overnatning i forbindelse med et besøg hos Kosta Boda.

2. Pust dit eget glaskunstværk hos Kosta Boda. I et lille værksted gemmer der sig ovne og forme – og kyndig ekspertise, der kan guide igennem glaspustningens kunst. En rigtig sjov oplevelse, at få lov til at opleve, hvordan det varme glas opfører sig og forvandles fra glohed masse til brugskunst. Hvad jeg lavede? En vase – og en ret flot en af slagsen, hvis jeg selv skal sige det.

3. Besøg Museums-butikken og fald i svime over de mange vidunderlige glasværker. Selv er jeg forelsket i den (relativt) nye Crackle-serie fra Kosta Boda. Så smukt – og Murano in all their glory, men vores svenske naboer kan virkelig også noget med smart farvet glas.

4. Kør videre mod Växjö og nyd naturen undervejs. Tjek ind på hotel “PM & Vänner” og nyd det tjekkede designhotel. Her er værelserne cool og stemningen international. Hotellet er desuden hjem for hele to restauranter, hvoraf den ene kan præstere en Michelin-stjerne. Bistroen er heller ingen ringe oplevelse og serverede både kaviar og trøffelrisotto.

5. Besøg nordens største julemarked på Huseby Slot. Her er traditionel svensk julemad, glögg af egen produktion og forskelligt kunsthåndværk man kan gå på oplevelse i. Husk dog gerne svenske kontanter, da mange af de små boder kun tager kontanter eller det svenske “swish” (Mobilepay).

 

6. Besøg IKEA-museet og gå en tur ned af nostalgiens sti. På IKEA Museum finder man design fra arkiverne – fra de første IKEA-kataloger til klassikere de fleste af os kan huske fra barndommen. Her er også mulighed for at gå på opdagelse i de interaktive udstillinger og shoppe i museumsbutikken. Et virkeligt sjovt besøg, der også vil være egnet for børn.

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top