Du læser nu
Hverdagsmad: Pastinak-fritter med avocado-dip

Hverdagsmad: Pastinak-fritter med avocado-dip

Hverdagsmad: Pastinak-fritter med avocado-dip

Mon de fleste af jer, ikke er ved at være tilbage i hverdagen efter en dejlig sommerferie? Her midt i August? Det tror jeg:) Selv har jeg nærmest glemt, at jeg har været på ferie, men det er jo også ret præcist en måned siden at jeg kom hjem, så det er måske ikke så underligt. Heldigvis er der jo et bryllup forude at se frem til – og lidt time off i den forbindelse – og det bliver sådan set meget rart, når nu det ikke blev til voldsomt meget sommerferie i år. Anyways – noget af det der er sværest (for mig) efter en ferie er altid at komme tilbage til gode trænings- og mad-rutiner. For mig, der har gang i den der #bridaldiet, er der ikke plads til meget slinger i valsen, og derfor er bliver det nemt til de lette, kendte løsninger. Spidskål, for mig. Så meget spidskål, at både jeg og Skjorten var ved at ørle bare ved tanken, et sted i sidste uge. Der måtte altså en “kålfri” uge til – for lige at provokere os til at få lavet noget andet, prøvet noget nyt.

Og sådan har det altså været. Ikke skyggen af et spidskål. Tilgengæld var min (kommende) mand, simpelthen så hamrende taknemmelig, da jeg igår kunne servere den her hverdags-herlighed til ham. Han elskede det. Og me too. Kyllingefrikadellerne har jeg delt opskriften på flere gange før – de er altid en vinder. Men tilbehøret var nyt og virkelig godt!

 

Pastiknak-fritter med avocado-dip

Fritter:

 • En pose pastinakker
 • Lidt olie
 • Salt & Peber

Rens pastinakkerne under vandhanen og fjern evt jordrester. Skræl dem lidt løst – jeg kan meget godt lide, når de ikke er skrællet helt hvide, men stadig har skræl tilbage. Jeg fjerner kun evt stødmærker. Skær dem i pomfritter og ryst dem i en pose med lidt god olivenolie. De bliver bare bedre når de bliver rystet i en pose, end hvis man drysser olien udover dem på bageplade – olien fordeles meget mere jævnt og de bliver godt sprøde. Fordel dem i ét lag på en bageplade og giv dem noget salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200grader i 20-30 minutter afhængigt af hvor store pomfritter du har skåret. De skal blive gyldne. Det er en god idé lige at rode lidt i dem halvvejs.

 

Dip:

 • En halv avocado (eller en hel, hvis den er meget lille)
 • 2-3 spsk skyr
 • Cajunkrydderi (fra Urtekram – fås i de fleste dagligevarebutikker)
 • Saften fra en halv lime

Blend avocadoen og rør mosen sammen med skyr, cajunkrydderi og limesaft. Smager virkelig godt som tilbehør til pastinak-fritterne og sammen udgør begge virkelig godt tilbehør til det meste kød:)

 

 

Hverdagsmad: Pastinak-fritter med avocado-dip

 Kommentarer (2)
 • Hvor er det fedt, at du kan inspirere os andre lidt;-)

  Må jeg høre, hvor meget det er lykkes di at tabe (på hvor lang tid?)?

  Hvor meget træner du?

  Knus

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top