Du læser nu
10 ting jeg vil lave i januar..

10 ting jeg vil lave i januar..

hafniumpels-hunter-gummistoevler-acne-hue-2-of-20

 1. Starte til babysvømning… Jeg er lige dele skræmt og glæder mig – mest skræmt for logistikken omkring det. Det med at få badetøj på selv, uden ekstra arme til at holde baby imens. Hvor dulen skal jeg lægge hende?! Time will tell… Jeg har iøvrigt købt en badedragt til hende (der er ikke krav om svømmebukser der hvor vi skal gå) – den jeg har købt er udsolgt, men jeg havde også kig på denne. Alt for cute.
 2. Få gået noget mere i mine Hunter røjsere (jeg har fået dem i gave) – jeg fik ødelagt mine New Zealand Boots af mudder, da vi var ude og hente juletræ. Så dumt, at jeg ikke bare havde taget dem her på. Grr..
 3. Ret beset ikke noget jeg vil, men derimod noget jeg skal: være alene hjemme med Cornichonen i hele 8 dage. Heldigvis ikke i træk. Men 3 dage i denne uge og 5 dage i næste uge. Gisp. Har fyldt køleren med færdigretter fra Agnes og toastbrød til en snæver vending. Har så overdrevet meget respekt for single moms.
 4. Få prøvet Vapiano i København – har I set, at den er åbnet? I Tivoli! Jeg var meget begejstret, da jeg boede i Stockholm – mon jeg stadig vil være det nu?
 5. Udsalgsshoppe. Yas. Har allerede købt flere gode ting i H&M (en armyjakke, en lækker strik, en sweatshirtkjole og en kort dunjakke)
 6. Arbejde en tonser masse på et endnu hemmeligt projekt – usselt at smide sådan en teaser. Det er kun fordi det er en d r e a m coming true, så jer der har læst med længe nok, kan måske regne ud af hvad det er;)
 7. Få bestilt et pas til Smølfen – og i samme åndedrag. Få taget et pasbillede af hende. Allerede et projekt jeg ikke rigtigt kan overskue.
 8. Lave pakkelister til skiferie – vi tager afsted allerførst i Feb og skal være væk i 2 uger. Først en uge i München og så en uge i Alperne. Jeg plejer, at kunne pakke i søvne, men føler mig pludselig totalt på udebane – hvor mange bleer skal man fx have med til to uger?! Er jo nødt til at sidde og regne efter..
 9. Gå i babybio mindst én gang… Mindst.
 10. Være host for min mødregruppe – har I mon nogen gode forslag til, hvad man kan servere til sådan en omgang? Det skal være noget 1. jeg kan lave meget nemt (overvejer et Danerolles-projekt, haha) og 2. damerne kan spise med én hånd (så det kan gøres mens de ammer).

hafniumpels-hunter-gummistoevler-acne-hue-10-of-20

hafniumpels-hunter-gummistoevler-acne-hue-4-of-20

hafniumpels-hunter-gummistoevler-acne-hue-20-of-20

hafniumpels-hunter-gummistoevler-acne-hue-17-of-20

 Kommentarer (34)
 • Hørsholm Svømmehal har en masse baby-badekar liggende, som du måske kan fylde halvt op med vand og lægge hende i, imens du selv skifter. Desuden en ret fin svømmehal faktisk!

  • Tænk jeg synes den er ret lille og slidt :-S Det er nu heller ikke dér vi skal gå – de har slet ikke baybsvømning (ihvertfald ikke, da jeg spurgte i September, kort inden jeg fødte).

 • Vil lige tipse om at der er offentlig (gratis og pænt!) puslebord i hver Dm i hele Tyskland, og deres butikker findes næsten overallt. Virkelig praktisk når man er på tur.

  • Hvad er DM mon? 🙂 (måske dumt spørgsmål, men kan simpelthen ikke greje det)

  • Dm er den der allestedsnærværende supermarkedskæde (sydpå 😉). Faktisk et ret Nice udvalg af øko produkter i øvrigt, hvis man er til den slags. Rigtig god tur!!

 • Dejlige januar-planer 🙂

  Bleer: tag to pakker med. Hvis hun nu får fårlig mave og giver den ekstra gas, er det ærgerligt at skulle finde nogle dernede, som hun så reagerer på. Når nu I er i bil. Det samme gææder vådservietter – og hvis I ikke bruger dem fast, er min oplevelse, at de små kumser godt kan reagere på dem, når de pludselig bruges ved hvert bleskift.

  Svømning: der må være en klapvogn/autostol eller lignende. E er jo ret lille, men dem på 7 mdr vil jo kravle rundt, hvis de bare skal ligge. Et godt råd hvis det fungerer sådan, at baby først skal skifte tøj, når du står i det våde badetøj – tag sokkerne af hende, så de ikke bliver plaskvåde. Derudover – bad hebde i olie og vand bagefter. Når I er trygge ved det begge kan I udvide til at bruge sæbe til klorlugten. Og glæd dig – det er altså ret skægt at se de små udvikle sig fra gang til gang 😍

 • Det der pasbillede er så meget nemmere når de er små 😉 Jeg har lige fået taget af min 2-årige (2. skiferie kommer om små 3 uger) og det var 1000 gange nemmere første gang. Hvis hun kan holde hovedet, så sidder man bare med siden til og holder dem let i nakken. DONE!
  Bleer: vi havde en pakke bleer med til en uge. Det var for meget, men så tog min mand dem med hjem i bilen (jeg fløj på ski første gang)
  I forlængelse med pas, så lærte jeg at faren skal underskrive også. Jeg stod første gang storsvedende og kunne vende om på hælen igen fordi jeg ikke havde tænkt over det. DUM fejl.
  Ski med en baby er mindst lige så hyggeligt som uden. Man laver bare lidt andre ting 🙂

  • Det har jeg osse gjort, det med passet. Men jeg fik et dokument med han så skrev under så han ikke skal ta fri for at gå på paskontoret
   8 bleer pr dag 🙂

 • Hej Acie.
  Jeg var på skiferie i uge 6 i Trysil sidste år.
  Der havde vi en på 4 måneder med.
  Vi købte en pakke bleer med til en uge. Det var mere end rigeligt. Sådan en pakke med 50 styks.
  Jeg har ikke lige set om du har fået det råd, men uld inderst brugte vi, og uld hue.
  Hvor gammel er din datter når i tager af sted?
  Vores var fuld ammet, men tjekkede alligevel op på om der var elkedel på hotel værelset. Ellers skal i have pakket det med i bilen. Også havde vi også liften med. Det var rart med noget genkendeligt på rejsen at putte ham i. Og nogle dage sov Han i Den, mens vi spiste med den store i restauranten. Og der var personalet meget imødekommende i forhold til at vi havde lift med.

  Og hey slet lige min kommentar hvis du har helt styr på pakkelisten 😉
  Tusinde tak for en god blog.

  Mvh Maria Bøg-skov.

 • Jeg ville tage bleer med hjemmefra, så slipper du for at lede og ved at de passer hende. Mon ikke der kan være en pakke i hver skistøvle?
  Med hensyn til mødregruppe, så er køleskabsboller altid et hit. Enig med kommentaren længere oppe om at det ikke skal være en konkurrence, men min erfaring er, at det er en gruppedynamik, der kan ændres lynhurtigt ved at man selv er ærlig. I mine tre gange barselsorlov har mødregrupperne været et højdepunkt, hvor man kunne dele både succeserne og det svære. Det er sjældent man bliver inviteret ind i nye menneskers liv, og det giver et unikt kvindefællesskab at man står midt i den samme fantastiske og lidt skræmmende situation på trods af alle andre forskelligheder.

 • Hahaha – i min mødregruppe blev vi lynhurtigt enige om, at det var helt ok at bage en plade Marabou, hvis man var presset på frie hænder (hvad man jo nærmest altid er…). Hverken specielt sundt, originalt eller festligt, men det fungerede fint 😉

 • Har ingen børn, så har ingen babysvømnings-tips, men jeg har New Zealand Boots, som jeg også har mudret til en del gange – de er godt nok mørkebrune, men de har altså tålt en tur under lidt vand og børstet med en ruskindsbørste samtidig. Så skal de bare tørre, og gøres pæne med en ruskindsbørste igen, og så imprægneres. 🙂

 • Godt nytår!

  Jeg var på Vapiano ved TIVOLI mellem jul og nytår og må indrømme, at jeg var lidt skuffet. Jeg har spist på Vapiano i Rostock, Helsinki, Malmö og Berlin og STORnydt bl.a. deres pasta carbonara, men jeg syntes ikke, den var nær så god i København. Forhåbentlig er der blot tale om “begyndervanskeligheder”.

  Der åbner vist også snart en Vapiano ved Nørreport Station?

  Nå, men jeg giver ikke op så let og har tænkt mig at give Vapiano en chance til senere på året 🙂 Så håber jeg, at det er lige så godt, som det har været på de andre Vapiano-restauranter, jeg har besøgt!

 • Det lyder som den dejligste måned! Hvor lang tid regner du egentlig med at have barsel? Og skal Skjorten også have noget, eller hvad er jeres tanker? Min barsel slutter til marts, hvor min kæreste tager over. Jeg er allerede trist over det.
  I min mødregruppe er vi 6. Vi gør det sådan, at alle har en ting med. En står for brød, en for pålæg, en for sødt til kaffen osv. Det gør det hele meget overskueligt.
  Og så vil jeg lige sende dig en stor tak for, at du deler så meget, og at vi må læse med. Jeg har fulgt dig siden sommerferien, og jeg er helt pjattet med din blog. Tak for det!

  • Vores plan, pt, er at jeg tager al barslen – det er der mange grunde til (og også nogle, som jeg ikke rigtigt har lyst til at komme ind på i offentligt forum:)).

   Kan godt forstå du er trist – jeg nyder virkelig barselslivet!!

 • Bleer: De bruger sikkert også bleer i München.
  Mødregruppe: Koldhævede boller er et hit for alle, ikke mindst den, der skal bage. I mødregrupper henter dem, hvis unge sover, til dem der ammer;-)
  Svømmehal: De gode steder har skrællede autostole, baby kan sidde i, mens mor bader. I min kan man endda vente med at bade barn, til man er helt inde ved bassinet. Du klæder hende bare af og svøber i et håndklæde, sætter hende i stol, mens du selv bader, og gør hende klar derinde… husk et ekstra tørt håndklæde til bagefter (jeg sprang selv babysvømmehold over, fordi jeg syntes, det virkede som det vildeste unødvendige show, men jeg må give mig nu: Det er fedt at være i svømmehallen!)

  • Jeg satser på, at der en skrællet autostol hun kan sidde i – det vil være perfekt!!

 • Når I i din mødregruppe har sagt hej og goddag og mit barn hedder, så sværg sammen på, at DET IKKE ER EN BAGEDYST og at I hellere skal underperforme end imponere. En danerolles-servering af en art er skidesjovt og præcis i den ånd og kan forhåbentligt eliminere al evt. pres. Hyg jer! 🙂

  • Hov, jamen vi kender skam hinanden og har mødtes flere gange (+5) allerede – det er bare min tur til at hoste. Kan godt se, det måske kunne misforståes:) Og vi lægger skam slet ikke op til bagedyst – det er bare mig, der godt kan lide at bage;) Tror de andre vil være lige tilfredse om jeg stillede en bakke klementiner på bordet, så det er ikke pga pres at jeg spurgte eller sådan ‘åh nej – hvad skal jeg dog servere’. Det var kun for at samle lidt inspiration:)

 • Et godt råd: Køb bleer der hvor i skal hen. De fleste steder plejer at have nogle mærker uden parfume og alt muligt andet skidt i. Det er jo umuligt at pakke så mange bleer og de fylder jo et ondt år! Vi plejer bare at tage bleer nok med til flyrejsen (+ ekstra) når vi skal til Spanien og så køber vi en eller to pakker når vi kommer frem, alt afhængigt af hvor længe vi skal være afsted.

  • Det tror jeg også vi ville gøre, hvis vi skulle flyve, men vi kører, så jeg gider egentlig ikke stæse rundt i en eller anden skisportsflække og forsøge at finde ‘rigtige’ bleer – jeg pakker dem bare i bilen. Skal bare have talt efter hvor mange jeg skal pakke:)

 • Jeg glæder mig til at høre om skiferierne! Jeg kan ikke overskue når vi skal afsted når vores er 1 år 😂

 • Og hvad angår MG, så kan jeg anbefale små stykker flutes med spegepølse og ost. Dejligt nemt at sidde med i en hånd og guffe 🙂

  • Godt tip!! Én-hånds-mad er vejen frem. Jeg tror det bliver nogle boller med netop ost og pølse – de kommer omkring frokost 🙂

 • Mht babysvømning: så plejer der at være nogle stole a la autostole og/eller klapvogne til de små. Bare husk håndklæde hun kan have om sig imens (og sut hvis hun bruger det)

 • Hvis du skulle have mod på at prøve et andet sted, så kan jeg varmt anbefale Farum swimmix (hvis ikke det er der, du skal gå – men da jeg gik der var der et krav om svømmebukser). Her gør mor sig klar først. Tager derefter baby med i autostol med ind i hallen, der er opvarmet til omkring 30 grader og gør baby klar. Alt foregår afslappet og uden panik – jeg husker det som noget af det bedste fra min barsel.

  • Gæt hvor jeg selv lærte, at svømme i sin tid 😉

   Det lyder iøvrigt smart – jeg har hørt flere tale varmt om det. Synes bare, der var lige det længste.

  • Nååå jaa, det er rigtigt. Jeg kan godt huske du har nævnt det 🙂 Ja, hvis andet er tættere på, så forstår jeg det godt. Jeg kørte selv fra Hillerød, men synes ikke køretiden tog særlig lang tid. Men havde der været noge tættere på som var lige så godt med ledige tider, så var det klart at foretrække 🙂

 • Babysvømning er det bedste! Gik med min datter fra hun var 3-10 måneder og hun elsker stadig vandet (nu 2 år). De første par gange er logistikken et nightmare og den lille er sikkert urolig over de ukendte omgivelser, men derefter går det nemt. Bare husk et ekstra håndklæde, så du altid har et tørt så hun ikke bliver kold. I min mødregruppe kørte vi som regel en variation over temaet køleskabs-boller-med-ost-og-pølse plus kanelsnegle og eller chokolade….og masser af kaffe! Dem som er så heldige at have et sovende barn kan altid smøre boller til dem som ammer 🙂 Ps. man kan også købe bleer i München 😉

  • Det lyder som det helt rigtige oplæg! Det er sådan det bliver!

   Og du har ret – tæller jeg helt skævt, må jeg ud og købe den lokale slags 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top