Du læser nu
En lille pause…

En lille pause…

acie-emilysalomon-blog-1

“Gode venner kan lave alting sammen – men kun de bedste venner er i stand til at lave ingenting sammen.” – Peter Plys

Jeg har haft stikket trukket lidt, de sidste par dage. Ikke nok til, at jeg tænker, at I har bemærket noget, og dette indlæg skal således ikke læses som et klassisk ‘undskyld-stilheden-jeg-har-bare-så-mega-travlt’-blablablaaaa indlæg, for.. well.. det har jeg ikke.. Travlt altså. Hvis der tilgengæld er noget jeg derimod har, er det selverkendelse nok til at vide, at der ikke er en klap, der bemærker om der nu lige går 5 minutter længere mellem min tilstedeværelse på diversen sociale platforme.

Nej. Det skal handle om det der med lige at tage en pause. Og om det sunde i dét. Det er til dels hende på billedet, der har lært mig noget om det. Den store af dem altså. Hende den lille, er vist ret ligeglad med mit behov for pauser, haha.

Men det er også noget jeg helt selv har gået og øvet mig på. Det der med at tjekke ud. Jeg hørte én sige det for noget tid siden. Jeg kan ikke huske hvor (antageligevis i fjernsynet), eller den præcise ordlyd, men det gik på at nogle gange er man nødt til at ‘checke ud’, for det er som oftest dér energien/idéerne/kreativiteten til at ‘checke ind’ igen findes. Det er næsten paradoksalt:)

Og hvad har jeg brugt min lille pause på?

 • Jeg har siddet på min trappe og drukket kaffe med en god veninde, og snakket. Om livet, verden og meget andet.
 • Jeg har gået lange ture og snuset foråret helt ned i maven. Nydt (med kæmpe N), at være på barsel og at kunne tage livet i lidt adstadigt tempo.
 • Jeg har spist 3 frøsnappere.
 • Jeg har set Petra Nagels nyeste DR3-værk, Petra Får en Baby, og genoplevet en hel masse tanker om graviditet og moderskab. Og hulket med til nakkefoldsscanning, og ladet mindet om egne tårer af lykke og lettelse skylle ind over mig. Nu er hun hér. Helt perfekt.
 • Jeg har fået ryddet lidt op. Fået styr på ting. Jeg er klart én af dem, der får en messy mind, af et messy home.
 • Jeg har spist en stor is og fået sol på næsen med verdens bedste mødregruppe.
 • Jeg har også bare ligget på min sofa. Under dynen. Og set TV. Mens mit barn sov lur. For første gang i hele min barsel. Tænk, at der skulle gå 6 hele måneder før jeg lærte dét.
 • Jeg har gået rundt i min have og kigget på blomster og knopper. Opdaget planter og sager, som ikke kan ses fra den forkerte side af stuevinduerne. Bag vores buskbom, står fx franske anemoner i blomst. Magnolietræet er ved at folde de første knopper ud. Og på morgenterassen gemmer sig en tulipan i blomst bag noget krat.

Jo. Pauser. Dem skal man huske. Gør I?

 

 Kommentarer (11)
 • Det er meget vigtigt at holde små pauser, især for mødre. Min længste pause fra arbejdet var min barsel. Jeg nød gåture med børn og mere tid til bøger. Nu er jeg tilbage på kontoret, og jeg bør tænke på små pauser i løbet af dagen for at holde min produktivitet oppe

 • De er så vigtige, de pauser! Jeg ved det godt, og er i perioder ok god til det..bare ikke lige for tiden faktisk – hvilket er dumt, for jeg har netop ret meget brug for ro. Tak for at minde mig om det – jeg vil sørge for at gå en lille tur ud i noget natur i eftermiddag, for at “checke lidt ud” og måske så “checke ind til mig selv” 🙂

 • Jeg elsker at holde pauser og skal have tidspunkter hver eneste dag hvor jeg kan slappe fuldstændig af, uden at tænke på noget, ellers fungerer jeg ikke optimalt. Pauser er vigtige.

  • Hvordan gør du mon det? Altså holder små pauser hver eneste dag? Har du et fast ritual ? 🙂

 • Dit kommentarfelt spiser for øvrigt alle de afsnit jeg laver, så kommentaren bliver kanp så læsevenlig som den var ment.

  • I know – det er lidt irriterende :-S (men hvis det er nogen trøst, så kan jeg fint se mellemrummene ‘omme bag kulisserne’, hvor jeg iøvrigt altid læser kommentarer, men men)

 • Jeg har øvet mig i at holde rigtige pauser et års tid, efter en periode med alt for meget arbejdspres, hvor jeg lidt glemte mig selv.

  I øjeblikket arbejder jeg røven ud af bukserne, da jeg skal afslutte en masse inden jeg starter nyt spændende job 1. maj. Men jeg er også nået til at være meget opmærksom på at få pauserne alligevel. Togturen frem og tilbage er hellig, der er det kun mig, ikke noget arbejde, og så er jeg begyndt at bruge de toiletter i bygningen der ligger lidt længere væk, for at strække benene mere, og få lidt nye indtryk, små bække..

  Og så går jeg ture. Oftest med podcast i ørerne, men det hjælper på tankemylderet og så elsker jeg podcast! Hvorfor er der ikke nogen der har fortalt mig om det lidt tidligere?

  • Da jeg kørte i tog til og fra arbejde, sørgede jeg også altid for at sætte mig i stillekupéen, for at få fred og ro – og ikke pludselig være fanget i en halv times overfladisk snak med en perifær kollega. Det lyder lidt strengt, men det var SÅ rart for mig selv <3

 • Jeg er ikke god nok til det. Men jeg ønsker mig at være det. Jeg øver mig. Meget.

  Det lyder som om vi har haft samme slags weekend, os to:) Jeg trak stikket, og strøg i sommerhus i weekenden med min familie. Det er så vigtigt, så vigtigt. Det mærker man jo, når man gør det(!) Men det er også svært med svært på, synes jeg.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top