Du læser nu
Glimt fra Elises første fødselsdag..

Glimt fra Elises første fødselsdag..

Igår fejrede vi Elises første fødselsdag med familien – mormor&morfar, farmor&farfar, Onkel&Gudmor, Fætter&Kusine og Gudmormor&Gudmoffe. Alle hendes favoritter. Og alle dem, der har stillet lidt ekstra op i vores første år som lille familie – når det er lykkedes mig, at holde liv i blog, business OG skrive en bog under den her barsel (og Skjorten at passe et krævende fuldtidsjob og køre en forfremmelse under bæltet i samme periode), så skyldes det, at vi og, især, Elise har haft en fanklub klar med ekstra hænder, pasning, leg og kærlighed… Og selvom det jo altså var Elises dag, så skulle den også bruges til at sige tak til dem, der stiller op for hende og os – ikke mindst nu, hvor min barsel egentlig er slut, men hun endnu ikke er startet i vuggestue.

Så det skulle altså være noget lidt særligt og derfor virkede det som en oplagt mulighed for at kickstarte mit ambassadørskab for Chefmade, som jeg fortalte jer om for et par måneder siden. Jeg elsker at invitere og jeg elsker at være værtinde – men efter Elises ankomst er overskuddet til den slags ikke helt, hvad det var en gang. Derfor bliver det tit til en pizza&bobler, når jeg eller vi inviterer – men nogle gange, er det altså sjovt og festligt, at give den én over nakken. At invitere til lækkert mad og lækre vine… Til en oplevelse, om man vil – og dét er netop det man kan med Chefmade, som er en formidlingsplatform for private dining. Her kan man booke nogle af landets bedste restauranter indenfor alle budgetter – igår havde vi booket L’Altro, som har en Bib Gourmand i Michelin-guiden, og det var absurd lækkert.

Så istedet for at gå og stresse i køkkenet, kunne jeg bruge tiden på det jeg hygger mig mest med – pynt, blomster og så et bette kageprojekt, som vi kan komme tilbage til ved lejlighed, for resultatet er jeg så (barnligt) stolt af, at det så absolut fortjener sit eget indlæg;)

Vi havde inviteret til kl 15, for det passede nogenlunde med eftermiddagslur og den slags, og så gik eftermiddagen med kage, gaver, leg i haven og højt humør hos den lille fødselar. Hun elsker virkelig at være midtpunkt, den lille diva. Og så er hun også ret begejstret for sin store fætter og kusine, der er søde til at underholde – hun skraldgrinede nærmest 2 timer i træk…

Lidt over fem kom Valerio og Francesco fra L’Altro med alt deres grej, satte lynhurtigt op og kort tid efter begyndte de første glas og snacks og flyde rundt mellem vores gæster. Det var planlagt som en overraskelse for vores gæster, og det var så fedt, at både tage fusen lidt på dem, men også forkæle dem lidt ekstra.

Ungerne kørte den ind med pizza (Elise fik pizza for første gang og spiste 3 slices.. Gisp) og tegnefilm, mens de voksne spiste – jeg blev spurgt på instagram, hvorfor de ikke spiste sammen med os andre, men det havde de bare selv bestemt. Jeg havde spurgt dem, hvad de helst ville – det er jo glæden ved at være faster, at hjemme hos mig, kan de gøre præcis som de helst vil. De må spise ligeså mange is de kan og se ligeså meget tegnefilm de vil. Og de bliver aldrig tvunget til at ‘sidde med til bords’. Altså jeg spørger self deres forældre om det er ok – men hjemme hos mig, skal de altid bare hygge sig så meget de overhovedet kan.

Mellem de første retter fik vi lige puttet Elise og så kunne vi ellers bare læne os tilbage og nyde den perfekte aften med vores gæster. Maden var helt fantastisk og vinene ditto – klassiske italienske retter som knoldsellerisuppe, paneret svineterrine, ravioli med andebryst, risotto og en dekonstueret crostata med citron og merings (som vi også fik til dessert til vores bryllup i Italien – ægte favorit). Det var simpelthen så lækkert og simpelthen så hyggeligt.

Selv tallerkner og service havde de med, så vi skulle kun sørge for glas – og da desserten var kørt ryddede de køkkenet og tog opvasken med sig. Kæmpe optur. Vores overraskede gæster var også svært begejstrede – min far skrev en sms i morges med et “Tusind tak for igår. Det var årets overraskelse at I havde forvandlet en almindelig hyggelig familiesammenkomst til en sand fest”, så jeg tør godt sige, at den virkelig gik rent hjem. Jo. Det var virkelig en god eftermiddag og aften. Jeg er så stolt over mit ambassadørskab for Chefmade – konceptet er SÅ meget i min ånd <3

 Kommentarer (9)
  • Lidt blandet – mest i Søstrene Grene <3 Jeg er typen, der ikke kan lade være med at gå og dryp-shoppe den slags pynt, hvis jeg ser noget fint, så noget af har jeg haft liggende i flere måneder. #pyntnørd

 • Enig med HS – virkelig en rigtig god måde at sige tak for hjælpen på 🙂
  Det lyder spændende med chefmade – det må jeg prøve en dag 😀

  Elise må have haft en fantastisk første fødselsdagsbedst med alle de bedste mennesker omkring 🙂

 • Hvor er det en fantastisk måde at sige tak for hjælpen på, det må jeg skrive bag øret! Man kan hurtigt glemme hvor meget det betyder at bedsteforældre, søskende osv. Træder til når man har brug for babupasning!

  • Jeg har flere gange tænkt på, at man nærmest bør tage sine forældre med på råd, når man planlægger en familieforøgelse (selvom det ville være lidt mærkeligt, haha).. Vi havde aldrig klaret den uden vores – hverken i de første uger, hvor de kom med varm mad til os (og gik igen) eller nu, hvor vi bruger dem til pasning tit og ofte…

 • Sikke et godt koncept! Det skal da overvejes til næste fest, for det er da for fedt at kunne følge med i køkkenet imens der er prof kokke på spil! 😀

  • Det var virkelig nice! SKjorten bedyrede også efterfølgende at ” det er altså bare sådan vi holder dinner parties fra nu af”.. Okay så. Jeg er, for så vidt, enig 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top