Du læser nu
Hverdagsvlog og et lille skriv om Frk Edith..

Hverdagsvlog og et lille skriv om Frk Edith..

I løbet af de sidste par uger, er i overordenligt mange, der har delt min begejstring for en køkkenmaskine på instagram, som iøvrigt, omend tilfældigt, er i familie med hende vi skal snakke om idag. Idag skal I nemlig møde husets nyeste beboer, Frk Edith – og jeg håber, at I også vil dele min begejstring for hende.

Frk Edith er en iRobot Roomba 980, (som I kan læse meget mere om lige her) og er for nyligt flyttet ind på matriklen. Jeg troede egentlig at vi var dækket godt ind på støvsuger-fronten, men var frisk på at lade det komme an på en prøve. Jeg har for nyligt opsagt vores Happy Helper, fordi hun – rent ud sagt – blev for ustabil, ikke dukkede op, aflyste i sidste øjeblik og den slags ballade. Så de sidste par måneder har jeg altså selv stået for rengøringen og… well.. med en Elise, der endnu ikke er startet i vugger, så har det været slightly challenging, to say the least (altså fordi jeg stadig prøver at bruge hendes lure til at arbejde, og at gøre det mens hun er vågen er umuligt).

Og hvis I er nysgerrige over hvorfor frk Edith hedder Frk Edith, så kan I altså få svaret i denne lille hverdagsvlog, fra Elises 1 års fødselsdag, jeg var til instagram-event og Elise var med til sit allerførste presseevent<3


Nedenfor kan I iøvrigt læse, hvad jeg har erfaret af plus&minus for sådan en sag som Frk Edith.

Plus:

 • At have en støvsuger, der klarer jobbet helt uden at man overhovedet behøver at være hjemme er så win.
 • Efter Elise er flyttet ind, er vores støvsuger-behov vokset gevaldigt – jeg kunne seriøst støvsuge hver dag, hvis jeg havde tid/overskud/gad.
 • Jeg kan styre støvsugeren via en app til telefonen – både starte den med det samme, men også planlægge hvornår den skal køre.
 • Frk Edith kommer helt ind under og bag sofaen, hvor man ellers selv skal ned og ligge (.. and let’s be real – det sker ikke).
 • Jeg har tit tænkt, at det er dumt at de der robot-støvsugere er runde, for hvordan skal de så komme ind i hjørnerne? Frk Edith har roterende sidebørster (den lille hvide dims I kan se stikke ud), som ordner dét problem.
 • Hvor andre støvsugere skal bruge forskellige mundstykker afhængigt af underlag, så klarer Roomba’en det hele uden skift takket være det såkaldte Aeroforce 3-fase rengøringssystem – vi har klinker i køkken og entre, trægulve og tæpper (med frynser) i stuerne og entreen.

Minus:

 • En robot kan ikke stå alene hos en børnefamilie, for man kan ikke undvære en støvsuger til fx sofa, pletstøvsugning efter måltider, trapper, autostol el. lign. Hér går min klare anbefaling på en trådløs af slagsen.
 • Bor man i et gammel hus som os, skal man lige hjælpe Frk Edith over dørtrinene – de er alt for høje her hos os (5cm). I nyere huse er det intet problem.

Jeg tænker det er oplagt at holde øje med sådan en sag til Black Friday eller skrive den på ønskesedlen til jul – I kan som nævnt læse mere om den her<3

 Kommentarer (13)
 • Larmer den? Vi havde en (ældre model) som jeg skilte mig af med fordi 1) vi skulle sætte spisebordsstolene op inden den skulle køre, hvis den skulle kunne komme til under bordet, 2) den larmede så meget at den ikke kunne køre mens vi var hjemme 3) den var faktisk ikke ret effektiv, så jeg kunne nemt komme i tvivl om den faktisk have kørt… men tanken om selvkørende rengøring er da så tillokkende at jeg er lidt nysgerrig for, om de har løst ovenstående problemer med den nyeste model.

  • Den er ihvertfald ikke lydløs – og så er det jo en subjektiv vurdering om den decideret larmer. Ikke mere end andre støvsugere, vil jeg sige, men altså – igen, larm er jo svært at gradbøje 🙂 Men jeg er sikker på at man kan tage forbi en Elgiganten og bede dem tænde for’en – så kan du jo lytte om du synes den larmer mere end godt er.

   Jeg er ikke i tvivl om den har kørt – overhovedet. Men vi har et bord med smalle bordbukke og stole med ditto ben, så den kan ikke komme igennem alle benene, hvis ikke jeg sætter stolene op. Det gør jeg nu og da, men ikke hver gang (og det er ikke anderledes for en almindelig støvsuger – dér skal jeg også sætte stolene op). Elise sidder for bordenden og det er hende der sviner (mest), og der er der ingen problemer.

  • Avs – det er ikke fordi jeg ikke vil svare, men jeg kan ikke huske det. Hvis du kigger på min instagram, har jeg et story highlight der hedder “FAQ” – hér viser jeg farve og farvekode frem.

   klem

 • Jeg er dedikeret robotstøvsuger-fan (vores hedder Olaf), MEN et andet minus, er altså, at man skal sørge for at rydde op, så den ikke sidder fast i en ledning eller et stykke tøj på gulvet.. Indrømmet, hvorfor er en ældre model, men det tror jeg ikke på at man undgår 😄 – derudover er jeg gået lidt over til at vores Olaf mere “fejer”, end direkte støvsuger.. Plus, at han nogle gange formår at blæse nullermændene væk fra sig selv og i forvirringen helt undgå at fjerne det.. Men altså, stadig kæmpe fan! 😍🤩

 • Jeg må ind og læse op på præcist denne støvsuger – er i researchfasen til en robotstøvsuger til vores nye hus. Den gamle vi havde, som ellers havde de fineste anmelder, var mildt sagt en mandagsmodel (det samme var vores Happy Helper desværre også)… så tak for det fine indlæg…. og jeg dør altså lige lidt over det spejl fra Reflections Cph – det er på min ønskeliste 🙂

 • Hej Christine
  Det har ikke meget med dit indlæg at gøre, men jeg håber, du vil svare alligevel; hvad er målene på tæppet under jeres spisebord? 🙂 Bh Tina

  • Av, det var et godt spørgsmål. Prøvede lige at finde det på hjemmesiden, men uden held. Mener det er 2×3 m.

   Kh

 • Så fin og hyggelig en vlog☺️
  Hvor er Elises fine bluse og “bukser” fra til presseeventet?
  Har selv en lille datter på samme alder og leder efter tøj i andre farver end lyserød😉

 • Hej Christine. Jeg er V I L D med den skrifttype i din header. Nu håber jeg ikke, at svaret er at det er din egen håndskrift… Hvis ikke, vil du så dele skrifttypen med mig? Kh Maria

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top