Du læser nu
Har du (heller ikke) styr på årets juleknas?

Har du (heller ikke) styr på årets juleknas?

.. Så’ det ik bare mig;) Eller… Let me re-phrase that, for jeg har snydt. Med vuggestueindkøring, foredrag, boglancering, boligreportage og blogbusiness har November/December været liiiiige til den travle side for min del. Og det skal ikke lyde som brok, for det er så absolut travlhed på den allerbedste vis jeg kan tænke mig – men derfor har tid og overskud til julebageri nu stadig været til at overse.

Jeg plejer ellers gerne at hygge mig med det. Småkager, konfekt og juledekorationer. I år har jeg fået pyntet (og pillet ned igen og pyntet op igen pga bolig-reportage, haha) og så er tiden ligesom også gået med dét.. Og så fik jeg i weekenden bagt en enkelt plade lakridssmåkager. C’est tout.

Og havde det ikke været fordi, jeg havde stiftet bekendtskab med Wassim Hallal, så havde det nok stresset mig en smuuuule mere end altså er tilfældet pt. Kender I ikke Wassim Hallal, så får I her en kort intro – han står i spidsen for Restaurant Frederikshøj i Aarhus, der siden 2015 har haft en Michelin-stjerne, og så var han i sin tid det lokale svar på Gordon Ramsey i den danke version af Hell’s Kitchen. En slags gastronomisk celeb, kan man vel kalde ham….

Og Wassim har slået pjalterne sammen med Lidl i udviklingen af en række gourmetprodukter, som har fundet vej til hylderne nu op til jul. Sortimentet er gigantisk og indeholder blandt andet:

  • Frisk pighvar (jo sgu!) fanget i Nordsøen
  • Hel dansk øko-kylling (.. til lige under en 100-mand, billigt!)
  • Forskellige øko-oste fra Bornsholms Andels Mejeri
  • 8 slags forskelligt øko mel, stenkværnet ved Skærtoft Mølle
  • Forskellige mayo’er fra Mayoriet på Samsø
  • Forskellige snapse
  • Forskellige cocktailblandinger
  • .. En masse lækker øko konfekture fra Mols Organic – økologisk marcipan, øko overtræks-chokolade, øko småkager etc etc.

… Og det er altså med vilje, at jeg har specificeret, hvor sagerne er fra – for det er måske mere retvisende, at skrive at Wassim Hallal har kurateret et gourmet-sortiment fra lokale danske producenter. Der langt langt henad vejen er økologisk. Hvem havde set dén komme fra Lidl? Ikke mig, det skal jeg indrømme.. Men altså #LidlOverrasker, det gør de virkelig.

For et par uger siden smed jeg dette lalleglade selfie på instagram og anledningen var altså, at jeg skulle over og hilse på Wassim i Aarhus og høre historien bag disse produkter. Og ud over, at Wassim Hallal har mere karisma end de fleste, så blev jeg simpelthen så imponeret over hele projektet. Over ordentligheden. Over ambitionerne. Over gennemsigtigheden.

Til frokosten var vi en blanding af presse, folk fra Lidl og producenter. Altså. Dem der rent faktisk står og laver produkterne hver dag. Jeg fik mulighed for at snakke med én af gutterne bag Mols Organic (der som nævnt, står bag en stor del af sortimentet) – han hedder Aksel, og hans far og mor startede tilbage i 1970erne en helsekostforretning i Silkeborg. Det blev til flere helsekostforretninger. Og så til en økologisk øl- og sodavandsproduktion. Og idag tæller familiegesjæften både Ørbæk Bryggeri, Nyborg Destilleri, Naturfrisk Sodavand, Rømer Natur Kosmetik, Rømer Natur Produkt, Helsam og Heksekosten – og så altså Mols Organic. Det er stadig en familievirksomhed. Og det er Aksels far, der får alle idéerne og Aksel og hans bror Nicolai, der forsøger at holde styr på’ed hele – fortalte Aksel med et grin, da vi snakkede sammen.

Og nu var der ikke fordi det skulle handle om Aksel og hans familie – men blot for at fortælle jer en historie jeg selv mødte, den dag i Århus. Og som altså har gjort, at jeg har helt ro i maven over ikke selv, at have fået bagt så møj’ i år. Det er ok. Istedet stiller jer de her sager fra WH-serien på bordet. For jeg er ret sikker på, at Aksel og hans familie har gjort sig ret umage med at lave det hele. Og godt smager det. Især dadlerne overtrukket med mørk chokolade. Av. Det er min december-last.

Jo venner. Jeg faldet helt pladask for WH-serien fra Lidl (og altså ikke kun fordi jeg skal). Jeg har helt selv og for egen regning været ude og hamstre lækkerier for mere end 600kr (det tog nok lidt overhånd, men altså), og synes bare det hele er så lækkert og nice. Min nærmeste Lidl ligger lidt væk, og til frokosten blev jeg spurgt, hvad der kunne få mig til liiige at køre dét længere for mine dagligvarer. Det kan lige præcis sådan noget her. Lækre lokalproducerede øko-sager, hvis historie jeg kender.. Måske I har det på samme måde?

 Kommentarer (2)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top