Du læser nu
Weekendmorgenhygge med sommerhus-vibes..

Weekendmorgenhygge med sommerhus-vibes..

Annonce for Lidl

I sidste weekend var vi alene hjemme og Elise var på sleepover hos farmor og farfar – de hygger sig, går i Zoo og er fast inventar på samtlige legepladser på Frederiksberg.

Vi havde brug for at klare nogle praktiske ting – male børneværelse, samle puslebord, køre på genbrugsplads og andre af den slags ting, som trods alt er lettere uden at have en tumling rendende om benene. Og så skulle jeg til dame-festivitas lørdag aften.

Så vi vinkede farvel til den lille dame, der helt kold gav mor og far en kysser og sagde ‘hej heeeej’, og så trak vi ellers i arbejdstøjet og gik igang.

Men altså – det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg og maven nok ikke er til enormt stor hjælp lige for tiden. Så istedet tænkte jeg, at jeg ville gøre lidt ekstra ud af weekend-morgenmaden. Også set i lyset af, at jeg ikke var hjemme lørdag aften, og det kunne da være meget rart, lige at sidde ned og snakke sammen…. Bare lidt. Når nu vi havde chancen 🙂

Så jeg gik i køkkenet. Lavede spejlæg med urtesalt. Og bagte et franskbrød. Eller – bondebrød vist rettere (.. af en brødblanding, skal nævnes;)). Serverede græsk yoghurt med rabarber-jordbær granola fra Landmad, syltetøj fra Hybengaarden og æblemost fra Sandagergaard.

Hybengaarden og Sandagergaard ligger i hhv Nordjylland og på Nordfyn, så det er altså ikke fordi jeg selv har været på besøg i gårdbutikken og handle. Gid det var, når det er sagt. For det dufter sådan af sommerhus, at handle sine varer hos lokale producenter og på lokale gårde.

Ihvertfald for os. Det er sådan vi allerhelst handler, når vi er på Enø. Henter æg nede af vejen på en lokal gård, køber grønt på en anden lokal gård, fisk hos den lille fiskemand langs kanalen, der selv har kutter og røgvarer frisk ud af ovnen på røgeriet. De af jer, der kender Enø, vil vide hvor jeg mener 🙂

Det kan noget. Det smager af noget.

Og det har de altså også fanget hos Lidl, som har lanceret produktserien Landmad. 

Når du handler hos Landmad ved du altid præcis, hvad du får. Du får ærlige, autentiske, ægte kvalitetsvarer produceret af nogen af de bedste og mest dedikerede bønder og madhåndværkere, Danmark har at byde på. Fra nord til syd har vi samlet melnørder, grøntsagsentusiaster og frugteksperter. Alle som én har de en historie på hjerte, som fortjener at blive fortalt. Og det er historier, der er vigtige. Vi skal kunne se, hvem der har fremstillet det mad, vi serverer for os selv og vores familie.

På alle produkterne er der trykt et lille Danmarks-kort, så man kan se hvor i landet, produkterne kommer fra. En hyggelig detalje, synes jeg. Og så gør det mig glad at vide, at det er Peter fra Fyn, der har presset min æblemost på den store smukke hvide Sandagergaard. Og at det er Anette og Henrik, der ‘(…) tror på, at marmelade skal laves, som vores mødre lavede den: helt enkelt.‘, der har lavet min jordbær-rabarber-marmelade, som Skjorten så absolut mente “ville være særligt god i pandekager”…

I kan læse og se mere til de andre madhåndværkere, der står bag Landmad-produkterne hér. Det er fine små historier, der fortjener at blive læst.

Landmad-sortimentet findes allerede på hylderne i Lidl og består af 41 referencer – alt fra brød fra Vadehavsbageriet til øl fra Skanderborg Bryghus og syltesager fra Samsø Syltefabrik. I kan de det fulde sortiment hér. 

 

 Kommentarer (3)
  • Selvom det ser naturligt ud og de fleste ting er gode, så vær lige opmærksom på varedeklarationerne alligevel. Brødet gar fx et højere indhold af e-numre i forhold til min præference. 🙂

    • Jeg ved ikke mere om e-numre end den gængse forbruger, så vil ikke gøre mig klog, for jeg ved reelt ikke hvorfor de bliver skældt ud (.. men fx er jeg jo ikke en forbruger, der er bange for ‘kemi’ i mine skønhedsprodukter, fordi jeg ved, at det ‘kemiske’ alternativ oftest er rigtigt godt og bedre end det naturlige alternativ), men ja – der er så mange produkter i sortimentet helt uden e-numre, så dem kan man jo købe dem istedet;)
      (Din kommentar er så fair – med det lykkes dig også at fremhæve ét produkt (der i dagens Danmark ikke kan produceres på skala uden e-numre), til at kaste en (lidt ufortjent?) skygge over et helt sortiment, af madvarer der har ‘umaget’ sig:))

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top