Du læser nu
Boghylden: 5 gode bud til din ferielæsning..

Boghylden: 5 gode bud til din ferielæsning..

Annonce for Mofibo

… eller ihvertfald en lille oversigt, over de 5 bøger jeg har lyttet til for nylig – blandt andet takket være jeres gode input, da jeg spurgte på instagram for et par uger siden (efter at være gået i stå i en roman, hvor hovedpersonen hed Elise – det blev alligevel for familiært på den underlige måde). Ooog hvis I også kunne bruge et skud litteratur til en kommende ferie (eller dovne dage i sommerhus), så kan I få gratis adgang til Mofibo i 30 dage ved at følge linket her – se mere info nederst i indlægget:)

Jeg har hørt overordentligt mange lydbøger det sidste halve års tid. Da jeg stoppede med at gå daglige ture med barnevognen (fordi Elise startede i vugger), så holdt jeg også op med at høre ligeså mange lydbøger, som tidligere.. I et par måneder. Indtil jeg kom til at savne det.

Men altså. Jeg elsker ord. Og dermed altså også bøger. Og de seneste par år har jeg primært lyttet til dem – ikke fordi jeg ikke bryder mig om at læse, nej faktisk elsker jeg lugten af bibliotek og tryksværte, men mere fordi det føles som det eneste jeg har tid til. Måske I kender det?

For tiden lytter jeg især, når jeg skal putte. Enten mig selv eller Elise;)

Det startede da Elise begyndte at sove så dårligt om natten. I var et par stykker, der kaldte det night terror da jeg beskrev forløbet, og jeg er tilbøjelig til at være enig, omend en ‘diagnose’ er nytteløs, for man kan ikke gøre en klap ve’ed anyways.

Når vi sådan havde haft en tur med utrøstelig gråd havde jeg svært ved selv at finde ro igen. Svært ved at sove videre. Og jeg falder ikke i søvn, hvis jeg kommer til at ligge og pølle rundt på telefonen. Ej heller, hvis jeg tænder fjernsynet. Så jeg startede en lydbog – og faldt i søvn i løbet af 10 minutter. Og sådan blev det en fast rutine.

I samme periode, prøvede jeg også at sove en middagslur nu og da – natteroderi og gravid-træthed kørte mig mør. Men jeg er håbløst dårlig til at sove lure, så istedet lagde jeg mig med en lydbog i ørene. Og faldt i søvn i løbet af 10 minutter. Det er iøvrigt mit bedste trick til medmødre, når man får at vide at ‘mor skal sove, når baby sover’, ja goddaw og tak – jeg har prøvet. Mange gange. Uden held. Prøv med en lydbog. Hvis jeg er træt nok (og det er jeg oftest), så er søvnen sikret.

I den forbindelse kan jeg iøvrigt virkelig anbefale sleeptimer-funktionen og muligheden for at nedsætte oplæsnings-hastigheden – sleeptimeren sikrer, at bogen ikke bare ligger og fortsætter i ørerne på mig, og det er virkelig afslappende at nedsætte hastigheden til 0.85x.

Ooog på det seneste har jeg faktisk formået at lytte mig igennem nogle rigtigt gode sager. Listen får I her – måske det kan inspirere til lidt ferie-litteratur?

♥ “Jeg som anklager” af Jakob Buch-Jepsen. Barsk og spændende – og ren guf for os, der har hang til true crime. Jakob Buch-Jepsen var, bla, anklager under ubådssagen.

♥ “Det gyldne bur” af Camilla Läckberg. Den var, indrømmet, grænsende til karikeret, men min indre Stockholmer (der stadig findes et sted dybt derinde) hvinede af lykke over gensynet med ‘Handels’ og andre minder fra en tid, der var engang.

♥ “En djævel i den lyse nat” af Søren Baastrup. Jeg havde aldrig hørt om moret på Stine Geisler, men det er en virkelig spændende historie og sag… Og endnu en af dem der er guf, for os der elsker true crime;)

♥ “En uskyldig familie” af Katrine Marie Guldager. For en gangs skyld ikke ‘krimi’ eller noget der ligner, men derimod romanen om lykkejægeren Frederik. Og hans familie. Og karikaturen på en ‘insecure overachiever’, som jeg tænker vi alle har mødt et par stykker af.

♥ “Guds bedste børn” af Morten Pape. Denne er jeg forsåvidt endnu igang med, så måske en anbefaling er præmatur, men altså – jeg sluger den råt og bruger enhver undskyldning for at nappe mig 5 minutters lyttepause. I var rigtigt mange, der anbefalede Pape’s romaner og jeg startede altså med denne.

 

Så ja. Der bliver lyttet flittigt for tiden. Og jeg regner ikke med at lytte mindre, når store dele af sommeren skal tilbringes i sommerhus. Og som nævnt har jeg fået lov til at give 30 dages gratis adgang til Mofibo ved brug af koden ACIE2019 – følg linket her, for at få de 30 dages gratis Mofibo.

  • Tilbuddet gælder indtil d. 31 juli
  • Gælder kun for nye brugere på tjenesten. 
  • Der er ingen binding – Efter de 30 dage er gået, fortsætter abonnementet til 129 kr., hvis det ikke opsiges
  • Det er altså vigtigt at huske at opsige abonnementet, hvis ikke I vil lytte efter ferien. 

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top