Du læser nu
På familietur med Juletoget..

På familietur med Juletoget..

Vi bor 8-900meter fra Rungsted Kyst Station og flere gange lørdag kunne vi høre et svagt ‘fut fuuuuuut’ i det fjerne. Og Elise gik så og sagde ‘fut fuuuuut’ det meste af dagen. Den lille tognørd.

Jeg havde godt hørt om et veterantog, der kører på Kystbanen nu og da, så jeg googlede ‘veterantog Kystbanen’ og kunne altså læse mig til, at der i weekenden var Juletog mellem Rungsted Kyst Station og Hovedbanegården. Og det måtte Elise altså ned og se…

Først snakkede vi om at gå ned på stationen og kigge. Så snakkede vi om at Elise og jeg kunne tage afsted på tur med toget. Og til sidst landede vi på, at hele familien kunne tage afsted på søndagstur. Gøre en familie-udflugt ud af det. Så sådan blev det.

Jeg bestilte billetter lørdag aften og søndag formiddag tog vi Kystbanen ind til hovedbanegården. Alle 4. Carlsen sov i vognen, Elise trykkede næsen flad mod ruden. På Hovedbanen fik Elise sit livs første hotter (… men nok ikke den sidste, alt at dømme efter begejstringsniveauet) og vi hoppede ombord på Juletoget med kurs nordpå.

Man bestiller pladsbilletter hjemmefra og vi kunne have barnevognen i en særlig godsvogn (barnevognsbilletten kostede 10kr), så jeg havde Carlsen på maven i bæreselen.

Og det var den hyggeligste formiddagsudflugt med mit lille hold – og en klar anbefaling værd, for andre familier med små tognørder. Bestemt ikke sidste gang, vi tager på sådan en tur.

Toget kører hele året rundt, men her i december er der særligt mange køredage – i weekenden var det egentlig med formål at tage til julemarked på Bakken, men det var for meget for vores to små, så vi nøjedes med togturen. Men sådan kan man jo se, hvad man synes familien har kræfter til.

 

 Kommentarer (2)
  • Det er SÅ hyggeligt! Vi har nogle år taget det til Rosendal for at hente juletræ. Så kommer ens fine juletræ ind i godsvognen og så får man det udleveret i Hellerup. Så fint og oldschool med uniformerede frivillige konduktører. Mine drenge er vilde med konceptet.

    • Ja, det er nemlig sådan en hyggelig oplevelse. Vi har bestilt sådan et øko-juletræ i potte i år (very 2019), og savner helt juletræsfældningen, men så må vi jo starte nye traditioner og juleture 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top