Du læser nu
Om barselsensomhed… Og lidt lytterier til at bryde stilheden.

Om barselsensomhed… Og lidt lytterier til at bryde stilheden.

Annonce for Mofibo

Som de fleste af jer nok ved efterhånden, så holder jeg meget af at læse bøger med ørerne. Lytte bøger? Det lyder fjollet, men I ved hvad jeg mener.

Og hvis jeg skal pege på perioder, hvor jeg lytter mere end andre, så er det så bestemt, når jeg er på barsel. Både hjemme og når vi er ude og trille vogn. Bøger og podcasts. Og udover, at det er en måde, at stimulere hjernen bare en liiiiillebitte smule, så synes jeg også, at det er rart, at der ikke altid bare er stille omkring mig. Jeg går alene hjemme med en baby dag efter dag, og shit hvor kan det være ensomt. Og enormt stille.

Det afhjælper ensomheden (for mig), at høre et andet menneskes stemme. Også på bogform.

Og altså. Med to små børn, er det totalt urealistisk at have frie arme til at læse en bog på gammeldags facon, så den fornøjelse gemmer jeg lige et par år, omend det nu også er rart.

Derfor er jeg også rigtigt glad for, at Mofibo har haft lyst til fortsat at lege med mig. Og faktisk for hele 2020. Tænk sikke et dejligt samarbejde.

Og egentlig havde jeg tænkt, at vinklen for indeværende indlæg skulle handle om, hvilke lydbøger jeg havde haft med på ferie. Og lyttet til. I flyet derned. Og langs poolen.

Men lol, hvor naiv har man lov til at være!? Som om man får lov til at lytte til noget som helst, når man er på ferie på to små børn.

Jeg havde ellers forberedt mig og sørget for, at have downloadet et pænt udvalg på min Mofibo-boghylde så jeg ikke skulle bruge data – på hverken fly eller fjerne breddegrader, men jeg tror måske (… måske), det lykkedes mig at få lyttet til samlet 42 minutter på den uge vi var afsted, og ikke imens der var nogen som helst i nærheden til at tage noget, der ligner et billede. Eller. Det er løgn. Jeg har ét billede fra flyet, hvor jeg sidder helt rødmosset på stress-måden og fik lov til at lytte til hele 7 minutter, før ét af mine børn igen gik bananas. P.e.r.f.e.k.t.

 

Istedet har jeg lyttet herhjemme. Mens jeg folder stofbleer, mens jeg ruller vogn, mens jeg laver mad, når jeg kører bil, nogle gange mens jeg ammer og nu og da, forsøger jeg også at lægge mig selv til fælles lur sammen med Carlsen om eftermiddagen, hvis det har været en særligt hård nat. Så lytter jeg også gerne, indtil jeg falder i søvn.

På min boghylde står for tiden disse bøger:

🎧 Dødevaskeren af Sara Omar : Jeg kan ikke forklare, hvorfor det har taget mig så lang tid, at komme igang med den, men er nu knap 2 timer inde og er helt fanget.

🎧Sæt Kursen af Louise Fredbo-Nielsen: Det er egentlig en gen-lytter, men jeg synes jeg trængte til en opfriskning. Louises bog er et 8-ugers ‘program’ til at komme igang med at investere, og den er særligt henvendt til kvinder. Kæmpe anbefaling.

🎧Factfulness af Hans Rosling: Kan I huske, da jeg skrev, at jeg var lidt bange for verden? Da var I flere der anbefalede den her bog, og den er simpelthen så god og har givet enormt perspektiv. Jeg synes alle bør læse/lytte den, for det ville klæde os alle at få et mere retvisende billede af, hvordan verdens tilstand egentlig er.

🎧Den Danske Seriemorder, podcast: De anbefalede denne i et afsnit af Mørkeland og nu er jeg kommet igang med første afsnit. Den er uhyggelig (altså fordi historien er uhyggelig), men god og velproduceret.

🎧Ligblomsten af Annemette Hancock: Jeg synes at Annemette Hancock gør det rigtigt godt, og jeg er generelt glad for hendes krimier. Denne er ingen undtagelse.

Oooog til de af jer, der endnu ikke har prøvet Mofibo (det kan da ikke være mange, hva’!?), så giver det her link 30 dages gratis lytterier. I kan også bruge koden Acie20, den giver det samme, men på linket sker det altså automatisk og så er koden overflødig:)

Jeg shopper lidt rundt mellem de forskellige titler alt afhængigt af humør og træthedsniveau. Er jeg rigtigt træt, så orker jeg kun skønlitteraturen. Ikke noget, der kræver andet end at lytte – hverken forståelse eller logik. Og sådan nogle dage har vi en del af for tiden – sådan er livet jo med babyer:) I bilen eller bag vognen hører jeg til gengæld gerne faglitteratur af den ene eller anden slags.

Hvad lytter I mon til for tiden? Del endelig – kan altid bruge inspiration💖

 Kommentarer (4)
  • Er også blevet lyttefan ! På vej på job på cyklen, i Metro og på tur med hundene. Har lige afsluttet ` Hvor flodkrebsene synger` / Delia Owens, og er pt. i gang med krimi ` Vinterland ` / Faber & Pedersen. Det er virkelig et frirum oven måde at stresse hurtigt ned på 🤗

    • “Hvor flodkrebsene synger” har jeg hørt SÅ godt om, men havde helt glemt den. TAK for reminderen!!

  • Jeg kan anbefale podcastserien “De døde forældres klub”. Det er gribende beretninger om at miste en forælder som barn eller ung…. husk kleenex.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top