Du læser nu
Lyt, læs og se à la maj: rosétest, 13 fine steder at holde ferie i Danmark og den svenske pendant til ‘Modern Family’…

Lyt, læs og se à la maj: rosétest, 13 fine steder at holde ferie i Danmark og den svenske pendant til ‘Modern Family’…

Søndag og langsomt liv på Kysten i dag. Vi har brugt de sidste fridage på at være praktiske – har ordnet alt fra rens af fuger mellem fliserne til færdiggørelse af TV-møbel, gulvvask og surdejsbagning.

Og i dag er luften så gået totalt ud af ballonen.

Regnen trommer på ruden. Carl sover lur. Elise sidder og slapper med sin iPad. Mads arbejder. Og jeg sidder også og klamper i tastaturet. Men kun kortvartigt.

Jeg skal nemlig tilbage til det nyeste nummer af ChriChriMag, hvor jeg har bidraget med en rejseguide til Antwerepen – den slags blev naturligvis planlagt laaang tid før nogen vidst at Corona, var andet end en mexikansk øl, og nu tjener den således ikke andet end en slags føde til drømme om en tid, der var og forhåbentligt snart kommer igen.

Men derfor er det nu stadig sjovt at se ens ord på print. Og den slags gider jeg godt lave mere af. Men det er en anden snak, vi kan tage ved lejlighed.

I dag handler det om ting vi kan se, lytte til og læse – ting jeg har støvet op hér og dér. Og som virker som et passende emne, sådan en regnvåd søndag.

Det skal du læse:

❤️Rosésæsonen er lige om hjørnet og traditionen tro har Kvindevin kåret årets rosé.

❤️“Har coronaen ædt noget af ligestillingen?”, bliver der spurgt i denne klumme. Jeg vil skynde mig at understrege, at jeg synes den rammer ved siden af, men nogle gange, har vi jo alle godt af at læse perspektiver, der ikke nødvendigvis matcher vore egne. I samme ombæring, en kommentar til klummen hér.

❤️Ja, nok ikke deecideret læsestof, men et lille tip om en instagramprofil jeg er faldet over – hos Seriepsykopaten er der “Inspiration til alle små seriepsykopater, der leder efter det næste serie-fix 🍿” – godt tænkt!

❤️Vi har selv droppet alle planer om udlandsferie til sommer (mon ikke de fleste har det?), og istedet holder vi os til ferie i mine svigerforældres sommerhus på Enø. Alt for Damerne tipper om 13 gode steder at holde ferie med børn i Danmark.

 

Det skal du lytte til:

❤️”Krokodillevogteren” af Katrine Engberg. Den er super god og jeg er selv igang.

❤️Podcasten “Mord i Nord”

 

Det skal du se:

❤️Den nyeste sæson af ‘Working Moms’ på Netflix – parenthood er crazy.

❤️ “Bonusfamiljen” på Netflix – det er svensk og lidt à la ‘Modern Family’ med lidt mere underspillet nordisk humor og lidt mere klassisk drama.

❤️Better Things på HBO om den kaotiske hverdag i familien Fox’ kvindekollektiv.

❤️Gense ‘Borgen‘ på DR TV inden der kommer en ny sæson – jeg havde helt glemt hvor god en serie det er.

Har I mon noget at tilføje?

 Kommentarer (4)
  • Jeg er lige begyndt at lytte til “Sygeplejersken” af Kristian Corfixen – om en sygeplejerske, der blev seriemorder 😱 Den er SÅ god!!

    Og så har jeg fundet en genial profil på Instagram, som hedder “mereforpengene”, hvor der bliver tippet om rabatkoder, lagersalg osv med børnetøj og sådan. Jeg siger ikke nej til at spare lidt ekstra på alt det lort, man konstant skal købe til et vuggestuebarn 🙈😅😂

    • Den er nemlig virkelig god!
      Jeg har netop læst den uden at kande ret meget til den i forvejen, og blev virkelig positivt overrasket 🙂

  • Jeg kan genkende meget fra den klumme – kan de fleste mødre ikke det i denne tid? Hvor meget man nyder den stille hverdag (trods jeg stadig skal passe fuldtidsjob sammen med min mand), og hvordan man lidt romantisk tænker, om denne Corona tid dog ikke kunne vare evigt? Jeg ser også en masse kvinder flirte med tanken om hjemmelivet og gør det egentlig også selv – men læser samtidig nyhederne i det land vi bor i, hvor de spår at generationen der skal ud på arbejdsmarkedet nu, de står til aldrig ikke indhente det tabte. De kommer ud i en recession, de skal kæmpe med ikke engang at kunne tage retailjobs eller fx et bartenderjob mens de søger efter at starte karrieren – for de jobs er forsvundet og vil være væk den næste lange tid. De kommer ud til arbejdsløshed der stiger hver eneste dag. Så mantraet herovre er, at hvis man er så pisse heldig stadig at have job, og et godt betalt et inden for ens branche, så skal man holde fast så godt man kan og prise sig lykkelig. At alt andet er voldsomt uansvarligt for hele sin familie, for hvis man hopper af nu, så står det er hel årgang af studerende – og alle dem.der har mistet jobbet, – til at overtage ens plads. Now, dette er situationen i et land hvor tingene går en tand værre end i Danmark, men jeg ser slet ikke det perspektiv i danske medier. Det handler ikke kun om ligestilling men om, at vi lige om lidt rammes af økonomisk katastrofe og man skal være stensikker i sin sag, hvis man siger op nu? Jeg vil helt klart lære af corona-tiden og måske ændre lidt hist og her, men situationen og den fremtidige økonomi er alt alt for usikker til at sige ens velbetalte job op. Sådan ser jeg på det… Og nej ens børn skal naturligvis ikke lide og ja, man skal være glad i sit liv. Situationen virker bare alt for volatile til at tage meget store beslutninger lige og hvad økonomi angår

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top