Du læser nu
Inspiration: 6 danske sommerperler jeg godt gad besøge…

Inspiration: 6 danske sommerperler jeg godt gad besøge…

Har I også ting I gerne skal nå i løbet af sådan en sommer, for at det føles som ægte sommer? Jeg har! Et dyp i bølgerne i Hornbæk efterfulgt af en tur på det Fedtede Hjørne, forbi gårdbutikken på Enø, en is på den lokale havn, kold rosé i haven, grillede majs og listen kunne blive ved…

I år står den på dansk sommer for de fleste af os.

Og jeg glæder mig.

Hvis I havde spurgt for et halvt år siden, hvad jeg gerne ville i sommerferien, så havde jeg svaret noget med et lille hus i Toscana eller Sydfrankrig. Bare mig og min lille familie.

Sådan bliver det ikke. Og måske er det meget sundt, at få udfordret det der med at vi par tout skal til sydlige himmelstrøg for at sommeren føles vellykket. I år glæder jeg mig i hvertfald. Store dele af sommeren skal tilbringes på Enø, men jeg drømmer også om kortere ophold (måske endda uden børn – #datedøgn) rundt omkring i Danmark. Jeg noterer og suger til mig, hver gang jeg falder over noget. Den hidtige liste får I således her:

[Fiskerhytterne på Hvidbjerg Strandcamping – de ser simpelthen så hyggelige ud]

[Morgenmaden på Strandhotellet i Sandvig på Bornholm – tro det eller ej, men jeg har aldrig været på Bornholm]

[Gilleleje Badehotel – her har jeg i sin tid været i forbindelse med noget arbejde og bookede så et ophold til Skjorten og mig. Meget dejligt sted]

[Vi snakker om en overnatning på Falsled Kro med min storebror og svigerinde – lækker mad, vinmenu og godt selskab. Det håber jeg vi kan få til at lykkes]

[Simpelthen det smukkeste lille badehotel og nærmest ikonisk – jeg vil så gerne besøge Helenekilde][… Og i en lidt anden liga og langt fra strand og sand – men en staycation i vores hovedstad gad jeg også godt.. Måske på det nye Hotel Otilia? Med den dejlige tagterrasse?Jo tak]

Har I mon gode steder på jeres sommerliste? Del endelig (!) hvis I går og gemmer på en lille perle.

 Kommentarer (10)
 • Kan du lokkes til at lave en lille guide til Enø? Jeg skal dertil for første gang i en uge til august, og fornemmer du har været der en del. Så hvis du har nogle små perler, der skal besøges på de kanter, kunne det være fedt at høre om 🙂

  /Kamilla

 • Tak! Anvisningerne giver mening og jeg er helt med på både hytterne og rundkørslen 👌 Er kommet der siden jeg var barn, og hvert år var der “pælesidningskonkurrence” ud for vandet ved de førnævnte hytter 😊

 • Synes dig og skjorten burde tage på date-night på B-spis når I er på Enø, altså inde i Næstved, bussen går til døren, dejligt old School med date i bus 😊

 • Vi flyttede fra KBH til min hjemby Helsingør i december og skal nyde terrasse og have med søudsigt. Også til Hornbæk og andre smutture i lokalområdet. Brostrædeis, der skal spises med udsigt til Kronborg. Min datter er en uge ældre end din Carl, så jeg drømmer faktisk om en kærestetur på Marienlyst. Et værelse med havudsigt, en flaske bobler og dejlig mad Det er lige rundt om hjørnet fra mit barndomshjem, så håber på at kunne parkere arvingen hos mine forældre i løbet af sommeren. Fingers crossed!

 • I er nødt til at besøge Bornholm! Det er den bedste ferieperle i Danmark 😀 Jeg har boet på øen i over et år, men flyttede derfra sidste sommer. På onsdag tager jeg derover igen på miniferie, og jeg GLÆDER mig. Smuk natur, masser af god mad (og virkelig mange gode issteder), skøn dialekt og de hyggeligste byer, som er fyldt med feriestemning. Sig endelig til – jeg har masser af god tips til solskinsøen 🙂

  • Ej hvor dejligt – og tusind tak for sødt tilbud, det husker jeg! <3

 • Gårdbutikken på Enø? Hvor ligger den?
  Jeg har været i området mange gange og har tydeligvis misset noget 🙂

  • … Der er flere – der er gården hvor vi henter æg, som ligger ud af kystvejen (måske 1km’s penge fra de små hytter med politisk ukorrekte navn), og så er der gårdbutikken som ret beset ikke ligger på Enø men på vej til Enø – efter rundkørslen på vej ud mod Enø lå i mange år en gårdbutik på højree hånd. Den er netop blevet solgt, men så ligger der tilgengæld en ny på venstre hånd, som også virker lovende. Håber mine vejvisninger giver mening! <3

 • I julegave af min mand fik jeg faktisk et ophold på Falsled Kro inkl. middag og vinmenu. Det glæder jeg mig sådan til at indløse på min fødselsdag i juli, selvom jeg også er lidt nervøs over at skulle overnatte for første gang uden vores søn på halvandet.

  Jeg vil gerne smide Ærø i puljen. Der boede vi sidste år I en ferielejlighed, På Torvet, midt i Ærøskøbing, som er sådan en fin, lille by, og Ærø er bare så smuk!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top