Du læser nu
Lørdagslæsning: Guiden til de bedste croissanter i landet…

Lørdagslæsning: Guiden til de bedste croissanter i landet…

Hvem spørger man, når man gerne vil vide, hvor man finder landets bedste croissanter?

Eksperterne. Dem der har sat sig for, at teste hver og én af slagsen.

Og det er altså Karen fra Croissant Life Chose Me.

“Hvad er det med croissanter?” spurgte en veninde for nogle uger siden. Og jeg ved det ærlig talt ikke. Jeg synes de smager godt. Som bekendt er jeg ikke til flødeskum(skager).  Og så smager de af glade barndomsminder også. Om tusind ferier i Sydfrankrig med mine forældre. Om endnu flere skiferier. Og om at være 10 år og blive sendt alene til ferie-bageren og øve hele vejen. “Bonjour. 3 baguette et 4 croissants, s’il-vous-plait”.  Dengang man betalte i franske francs. Og min far altid sørgede for at give mig helt præcis med, så jeg bare kunne tømme indholdet i lommen, alt imens jeg inderligt håbede, at bagerjomfruen ikke ville begynde at stille franske spørgsmål eller´, værre, smalltalke.

De komplicerede dage, var når min storebror absolut skulle have en chokoladecroissant (jaja, wah wah, det er der ikke noget der hedder – I ved hvad jeg mener). Suk mand. Var han ikke klar over, hvilken kompleksitet han tilføjede min bagerbestilning?

Jaja. Barndommens gade.

Og tilbage til croissanterne. Jeg har, som nævnt, spurgt Karen om landets bedste. Her er hendes bud:

Nr 1: La Cabra i Aarhus

“Croissanten er så smuk og smager himmelsk, simpelthen. Man kan se alle de fine lag, og den har en perfekt sprødhed udenpå og saftig krumme indeni. Den smager mindst lige så godt, som den ser ud. Den er perfekt afbagt og har en skøn mild smag af smør. Den skuffer aldrig.”Graven 20, 8000 Aarhus C og 
Banegårdspladsen 1, 8000 Aarhus C

Nr 2: Alice på Amager

“Den her croissant er også virkelig smuk at se på. Ved første øjekast ser man de smukke sprøde lag og den helt rigtige højde på croissanten. Her er æstetikken altså helt i top. Kombinationen af det sprøde ydre og det let chewy indre harmonerer ideelt. Den smager himmelsk, og størrelsen er lige tilpas. 
”

Markmandsgade 1, 2300 København S

Nr 3: Juno The Bakery

Vi må ikke glemme Juno, som laver noget af det bedste bagværk i landet. Det gælder afgjort også deres croissant. Den er lækker, stor, smager skønt af saltet smør og er dejlig luftig indeni. Det smør-karameliserede sprøde ydre gør den også yderst smuk at se på.”Århusgade 48, 2100 København Ø

Nr 4: bageriet Brød (her vist i en fræk semla-version)

“
Den store dejlige mandelcroissant er altså noget, der kan få enhver croissantelskers hjerte til at smelte. Den er stor, rustik, saftig og fuld af smag. Fordelingen mellem fyld og brød er perfekt afstemt. Den er snasket, men uden at være for meget. Prøv også deres morning bun eller almindelige croissant. To croissant-klassikere, som er perfekte til en god weekendmorgenmad. “

Enghave Pl. 7, 1670 København V

Nr 5: Kardemomme eller mandel croissant fra Hart

Hart byder på et skiftende udvalg af forskellige croissanter. Her skal deres kardemommecroissant nævnes Den er en perfekt blanding af sprød, saftig og blød i midten. Smagen er kraftig af smør og kardemomme. Alt i alt en perfekt sammensætning af konsistens og smage. Er man mere til den overdådige snaskede croissant, så skal man prøve deres mandelcroissant. Hart er altid et besøg værd, og det er en fornøjelse at gå på opdagelse i deres udvalg, som jævnligt bliver fornyet.”Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg

Og listen blev iøvrigt leveret med følgende disclaimer:  “Men jeg har på fornemmelsen at il buco skal på listen, for alle har nævnt den for mig . Men hvis du kan vente et par dage, så skal jeg næsten lige nå at smage den fra il buco… 😊

Og det kunne jeg self godt – vente altså. Men selvom vi ventede i flere uger, så måtte Karen forbi Il Buco hele 3 gange og få lang næse – hver gang var de udsolgt. Så det er en joker. We tried!

Jeg konstaterer, at jeg endnu har flere til gode. Især den fra Alice. Den har jeg aldrig hørt om, og således må det vel kaldes en joker. De bor på Amager, så afsted med mig. La Cabra og Bageriet Brød har jeg også til gode. Herligt.

 Kommentarer (3)
 • Gad vide om de sender dem fra Århus hertil?????
  Så sød en barndomshistorie 🙂
  Jeg sad selv og huskede alle de gode gamle minder.
  I dag skal jeg bage fastelavnsboller med lækkert fyld, men en af dagene kan jeg jo begive mig ud i de gode croissanter 🙂
  Tak for et godt indlæg og en smuk fastelavn og Valentinsdag til du og din skønne familie 🙂

 • Fantastiske croissanter som jeg også til hver en tid vil foretrække over flødeskumskager. Jeg vil dog også lige slå et slag for 7/11s croissanter – de kan fås i hele landet og er så gode ❤️

  • Hørt, de er virkelig fine. Jeg blev virkelig overrasket, første gang jeg købte en mandelcroissant på 7/11, virkelig god.

   Jeg er også fan af Rema’s på frost. De fås i poser med 4 (jeg køber dem oftest på tilbud til 10kr per pose) og skal så have 20 min i ovnen. De er virkelig gode lune med en kop kaffe.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top