Du læser nu
Et blik i sidespejlet: voksenpoint og selvtilfredshed..

Et blik i sidespejlet: voksenpoint og selvtilfredshed..

arne-jacobsen-tankstation-fdm-24-of-61annonce

Jeg har tidligere fortalt jer, hvordan jeg bruger min bil som et rum for reflektion. Eftertanke. ‘Et blik i sidespejlet’ er et forsøg på at tage jer med på, nogle af de reflektioner. At lade jer køre en tur op langs vandet med mig og FDM. Idag skal vi snakke om voksenpoint. Og selvtilfredshed. Det hænger nemlig sammen, har jeg fundet ud af.

Jeg lavede moms-regnskab i weekenden. Jeg er klar over, at det ikke er en glæde, der er alle forundt, og vil derfor tillade mig, at forklare mere i detaljer, hvori moms-glæden ligger. For ser I: there is none. Momsregnskab er måske det mest røvsyge, der findes i hele verden. Så røvsygt, at jeg i flere omgange seriøst har overvejet at nedlægge det forbistrede CVR-nummer – indtil fornuften igen ruller over mig. For jeg har det jo af en årsag. Men når man sidder dér og bruger en helligdag sovset ind i gamle bilag, så… åhh… så ligner jeg mest den emoji, der har 3 vandrette streger istedet for øjne og mund. #shooootme

However. Intet. Og jeg mener virkelig i.n.t.e.t. slår den følelse af selvtilfredshed, jeg opnår, når skidtet tilgengæld er gjort. Faktisk føler jeg mest bare sådan her:

samuel-l-jackson-i-am-god

… og den følelse skal man altså ikke kimse af. Børn har den vist oftere end voksne har. Min nevø på 6 år har ihvertfald – et (dårligt) mål i en fodboldkamp, at lave det helt rigtige ninja-cirkelspark ud i luften, at få en ananas-is efter aftensmaden, at vinde i UNO over sin 3årige lillesøster. Mange ting, kan få hans lille arm til at knække sammen i et stumt “YES!” og et ansigtsudtryk, der er helt sammenligneligt med dét Morgan Freeman præsterer her ovenfor.

Og det fik mig til at tænke på, det der med #voksenpoint. Og hvordan man jagter dem, i forsøget på at opnå bare små øjeblikke af ‘I’m God!’-følelsen.. For det er jo vitterligt den eneste formildne omstændighed, når sådan kommer til voksen-lyfe. At man føler sig, så uhæmmet accomplished, når det lykkes. Når man kan gå rundt og boppe lidt med hovedet til følelsen af #winningatadulting.

Og således altså en lille liste over, mine recent accomplishments – for selvtilfredsheden bliver kun større af, at få lov til at dele successerne med jer:

 • Momsregnskab: OK. Det har jeg allerede sagt. Men det fortjener at blive nævnt igen. Ved I hvad venner – jeg lavede momsregnskab i weekenden. Yas. I’m God.
 • Vinduespudsning: Jeg plejer at gøre det selv. I år, har jeg ikke specielt meget lyst til at stå på en stol på altanen på 5. sal og risikere at falde, så jeg har bestilt en vinduespudser. Men bare det at gå det gjort. At få ham bestilt. I’m tellin’ ya – I’m God.
 • Service, sommertjek og sommerhjul på bilen: Det giver sig selv, at når man først får gjort dét i midten af maj, så har ‘jeg-burde-virkelig-også-snart’-følelsen ligget og naget i baghovedet i en måned, plus. Endelig at få det gjort var så gavnligt for selvtilfredsheden, at jeg var nødt til at ringe til min far på vej hjem fra værkstedet bare for at fortælle det til nogen. Og hvem andre end sin far, har man, når man i en alder af 30 har brug for lidt (ufortjent) ros?! Nej vel. Det er iøvrigt en overset opgave, det med sommertjekket. Det kræver absolut ingen indsats andet end at møde op. På mit værksted er der et køleskab med kolde colaer til fri selvbetjening, en sofa og et TV (der altid står på TV2 News, og jeg har aldrig turdet skifte selvom fjernbetjeningen ligger fremme). Og så er der værkstedsfører-Flemming. Han kalder mig altid Christina, men giver også altid lidt rabat, så jeg har aldrig orket rette ham. Som medlem hos FDM koster sommertjek 329kr (eller 495kr hvis man som jeg, slår det sammen med et hjulskifte), og så får man både tjekket bremser, lygter, olie, kølervæske, hviskere, dæk (læs detaljerne her) OG et ordentligt skud med selvtilfredshed… Gør det lige – især hvis I har en roadtrip i vente til sommer. Det har vi snakket om før:)
 • Rydde op i skabet: Jeg glæder mig hver morgen over min nylige forårsoprydning. Jeg ved godt, at jeg har fortalt jer om den allerede, men jeg vokser mindst 2cm hver morgen, når jeg åbner skabet. Igen. I’m God.
 • Få styr på betalingsservice-aftaler i Netbank: I forbindelse med huskøbet har vi skiftet bank. Det betyder nye konti. Nye kort. Nye betalingsservice-aftaler. Det betyder også, at vi nu har fået for alvor styr på vores fællesøkonomi. En konsekvens af det der bryllup. Vi har længe haft en fælles madkonto. Men lån etc har stået i mit navn, da det er mig, der alene købte vores nuværende lejlighed. Sådan er det ikke længere. Nu har vi fælles finansierings-, budget- og madkonto. Og betalingsservice-aftaler der skal slettes i den gamle bank og oprettes (på rigtige konti) i den nye bank. Skod-opgave. Men it’s done. Nu kører skidtet bare. Og da jeg blev færdig tog jeg mig selv i at sidde med begge arme over hovedet og et veltilfredst smil. Yas. I’m God.

 

Og igen – selvtilfredsheden vokser kun, når man deler. Så hvad har I mon fået #voksenpoint for lately? Alt tæller. Del endelig. Så vi kan sende anerkendende blikke til hinanden henover skærmen. Adult-lyfe – we got ya!

 Kommentarer (19)
 • Jeg jongelerer lige nu rundt med mæglere (en til salg og en til køb), advokater og bankmænd og prøver at hitte ud af servitutter og ejerskifteforsikringer og paragraffer og lånetyper og, og, og…..du kender jo turen, Acie!😊 Det giver altså også et par voksenpoint (og de første grå hår😱).

  • Oh gawd – I feel ya… Er begyndt at få koldsved, når jeg kan se vores advokat ringer. #orkersnartikkemere

 • Fik tvillinger tidligere i år, det tæller jeg stadig som voksenpoint! Ellers synes jeg at hver gang jeg siger nej til kage trods barsel og træthed er enormt voksent 😂

 • Jeg smider to solide omgange voksenpoint i puljen. Og jeg mener VIRKELIG solide!
  1) Jeg har lige afleveret speciale. Om grammatikundervisning. Og det blev pisse fucking godt (ja undskyld, men det gjorde det!)
  2) Dagen inden jeg afleverede speciale landede jeg et voksenjob med voksenløn og voksenansvar. Vi var 200 om stillingen i en branche, der skærer ned, og hvor det er komplet umuligt at komme til som nyuddannet. Jeg siger det bare: I’M GOD!!! 😍😍😍😍

  • Jeg håber du går rundt og bopper veltilfredst med hovedet – you deserve it. Booooom!

 • Jeg fik endelig taget mit amerikanske koerekort. Gad virkelig ikke, fordi jeg har mit danske, og ikke saa nogen grund til at skulle tage koeretest ENDNU en gang. Men nu er det gjort og selvtilfredsheden har ingen ende.

  • .. og med selvtilfredsheden kan du nu også pakke den lille frygt for en dag at blive stoppet helt væk. Boom.

 • Har meldt med ind i en a-kasse OG skiftet bank – føltes meget voksent at tage aktivt stilling frem for bare at køre med mine forældres bank. Og så overvejer jeg at stille op som formand i den studenterforening, jeg er medlem af. Og jeg skal arbejde som lægevikar her hen over sommeren… Wow, det føles voksent alt sammen! Men med kun et år tilbage af studierne er det måske meget godt at begynde at samle lidt voksenpoint sammen…

  • Jaja – alt der starter med forsikring, a-kasse eller bank fortjener MAJOR voksenpoint!!!!

 • Jeg har fået meldt mig ind i en a-kasse! Jeg havde tænkt over det virkelig længe, men fordi jeg stadig studerer, har jeg ikke fået gjort mere ved det. Men en sød medstuderende mindede mig om, at hvis jeg vil være sikret dagpenge fra første dag jeg er færdig på uni, så skal jeg have været medlem af en a-kasse i minimum et år. Så det er nu gjort!

 • Fødte en velskabt lille dreng for 3 uger siden. Han er født 5 uger for tidligt, så de sidste tre uger med indlæggelse har været ekstremt hårde, men nu ammer jeg ham fuldt og han tager på og får dejlige runde kinder.. Hurra #voksenpoint / #morpoint

  • Major #mompoints – jeg er sygt imponeret over alle kvinder, der 1. har født og 2. ammer. Muligvis fordi jeg selv har projektet foran mig, og pt er ret angstprovokeret over det. Gisp.

 • Jeg dumpede køreprøven i går. Og blev ret ked af det. Så det var nok ikke specielt voksent. Men bare det at begynde at tage kørekort, selvom det er syv år senere end alle mine venner, og helt selv betale det og arrangere det og alting, det synes jeg måske er okay voksent. Og så må jeg bare tage den næste gang.

  • Jeg synes egentlig det hele lyder ret voksent – også at blive ked af det. Det er næsten noget af det, jeg er blevet bedst til med alderen – at lære, at det er ok, at blive ked af det, når livet er noget lort. Anyways. Jeg nikker anerkendende af indsatsen – det kræver sin kvinde at gå igang med sådan et projekt. Major adultwinning-point i din retning Laura <3

  • Laura, jeg er også igang med kørekort, her 5 år senere end alle andre. Jeg synes også jeg er mega sej hver gang jeg har været ude og køre. Og spørger hver gang min kørelærer om vi ikke liiiiige kan lave en prallelparkering, fordi jeg nailer den hver gang. Det de små glæder og det tror jeg er det dom jeg får flest voksenpoint ved, at have lært at det er de små ting der tæller.

  • “om vi ikke liiiiige kan lave en prallelparkering, fordi jeg nailer den hver gang” = winning at adulting!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top