Du læser nu
5 tip til din næste roadtrip

5 tip til din næste roadtrip

roadtrip-tipsannonce

Nu nåede jeg lige at fortælle, at jeg har brugt dagene i en solstol under palmerne på at udtænke vores sommerferie-eventyr. Det er jo et særligt et af slagsen, for det bliver vores sidste eventyr, bare mig og Skjorten. Så turen skal altså både agere sommerferie og såkaldt babymoon.

Og hvad mere rigtigt for mig og min Skjorte, end at tage på roadtrip? Nej, sådan må det være. Vi skal sydover, men bliver i Europa. Kører selv og gør stop undervejs hvor vi lige har lyst. Jeg drømmer om, at finde et lille sommerhus i bjergene vi kan indkvartere os i nogle af dagene og leve i en lille boble af tosomhed, Orangina, croissanter, rosé og franske oste. Der må gerne være pool, for jeg forestiller mig, at hvalen får det varmt;)

Og med sådan en plan i støbeskeen tænkte jeg, at det var helt oplagt, at dele mine bedste 5 tip til roadtripping – den bedste slags ferie jeg kender <3

roadtrip-benzintanke-og-vandtaarne1

1. Hav en plan… En løs plan.

Noget af charmen ved roadtrips er jo, at man er mere uafhængig og på mange måder kan lade dagsform, vejr og lyst diktere, hvilken kurs man sætter. Jeg synes nu alligevel, at det er meget rart, at have en overordnet plan med indlagte spørgsmålstegn. Roadtrippers.com er et helt glimrende sted, at lægge den slags planer og I kan se min egen ‘løse plan’ for vores store 2015 roadtrip i USA LIGE HER.

roadtrip-benzintanke-og-vandtaarne5

2. Sørg for data

Når man ikke 100% ved, hvor man havner henne på sådan en roadtrip, så er det svært at researche alt hjemmefra – også mulige overnatninger de steder man endnu har som “?” i sin plan. Hav derfor mobildata. I gamle dage købte vi altid lokale simkort, når vi rejste ud og det var helt ærligt lidt bakset – nu bruger vi “3 Like Home” begge to og la’ nu være, det er smart. Virker efterhånden over det meste af kloden – fra USA til Europa til New Zealand.

roadtrip-benzintanke-og-vandtaarne8

3. Hav styr på bilen

Intet kan være mere ødelæggende for en roadtrip end hvis bilen… well… ikke kører. Sørg for at roadside assistance er inkluderet, hvis I lejer en bil, og kører I i egen bil, så sørg for at den har været til service for nylig og for at have styr på, hvordan I er dækket, hvis uheldet er ude – også i udlandet. Med Vejhjælp Guld fra FDM er man dækket i hele Europa, og bil samt passagerer kan blive transporteret til nærmeste værksted, hvis kareten pludselig skulle sætte ud. En rar tanke, for hvem ville orke at stå på en landevej i Syditalien og løse situationen med Don Luigi i 42 graders varme med skrigende unger på bagsædet og en mand der helt opkogt proklamerer at han “sagtens selv kan lave bilen”. Thanks, but no thanks. Læs mere HER.

roadtrip-benzintanke-og-vandtaarne12

4. Hav styr på underholdning.. Og snacks.

En ikke uvæsentlig del af any roadtrip er jo den tid man bruger sammen i bilen – og hvad er en roadtrip uden solide playlister hjemmefra? Jeg er altid co-driver og således er det min primære opgave at vi har nok snacks, at der er gode playlists og at vi ikke farer vild (in said order). Hjemmefra bruger jeg timer på at brygge playlister i Spotify afhængigt af destination – og sørg også for at nogle af numrene er available offline, for man kan jo risikere, at køre et par timer i områder, hvor der er dårligt signal.

På snackfronten kører vi altid rundt med en køleboks eller en termotaske – til frugt og kolde drikkevarer. Det er totalt Hr og Fru Camping, men kold cola smager bare bedre end varm cola, så jeg lever med det 😉

yosemite-en-billedestorm5

5. Nyd det…

Seriøst, jeg elsker roadtrips og synes det er den hyggeligste ferieform. Især sammen med min Skjorte. Når man til daglig lever et ret skemalagt liv, er der ikke noget bedre end følelsen af friheden og ferie i kombination. Så derfor NYD DET. Og udnyt det. Lad være med at have travlt. Planlæg hellere for korte køredage end for lange. Hav tid til at stoppe ved den der lille frugtbiks i vejkanten – eller noget andet der ser spændende ud. Det er netop dét roadtrips kan. Og hav altid badetøjet pakket øverst i tasken, så I hurtigt kan stoppe ved den der lille øde strand og tage en dukkert undervejs, hvis I skulle få lyst. Jo. Roadtripper by heart. Det er jeg<3

Er der nogen af jer, der også skal på roadtrip til sommer?

san-francisco-golden-gate-og-lidt-til5

Indlægget er udgivet i samarbejde med FDM 

 Kommentarer (12)
 • Åh, jeg er med dig på kærligheden til roadtrips! Og hvilken dejlig måde at fejre jeres kommende baby på. I øvrigt kæmpe stort tillykke med hende! Vi skal forhåbentlig på roadtrip i USA til sommer. Er ved at forsøge at planlægge det med feltarbejde til mit speciale, så det er ikke helt på plads endnu. Men hvis det kommer på plads, bliver det med mig som co-pilot, cola på køl på bagsædet og masser af god musik 😀

 • Jeg er så en af dem der har så store børn (10, 10 og 15), at glæden ved roadtrips i den grad er tilbage. Vi elsker roadtrips! Om det er i vores egen del af Danmark (Mols) eller rundt i landet. Til sommer står den på 3 ugers roadtrip i F L 🌞 R 🌴 D A og vi glæder os. Fra Miami, til Key West, op langs den Mexicanske Golf og så en vild afslutning i Orlandos Forlystelses-Mekka! Og vi er også vilde med Køreplaylister. De indeholder sange så forskellige som Flowerpowertøj med Ulla Pia (vores tiårige datter elsker den) til Guns N’Roses. Og vi skråler med.

  Og tillykke med din graviditet. Efter 2 graviditeter (hvor af den sidste var tvillinger) er jeg helt færdig med at være skruk, men jeg elsker at læse om andres glæde og det mirakel sådan en lille en er! 🌞

 • Ej hvor sjovt at dette indlæg lige kommer nu – min kæreste og jeg har lige netop besluttet os for at årets sommerferie skal være en 3-ugers roadtrip i Canadas nationalparker 🙂 Jeg ELSKER roadtrip – en af de bedste, vi har været på, var en tur på 3 uger til Balkan (især Bosnien, Montenegro og Albanien) for nogle år siden. Fantastisk smuk natur, søde mennesker og god mad 🙂

 • Lyder meget som vores babymoon (selvom jeg ikke vidste at det ord fandtes 😊) Fantastisk måde at holde ferie, især med en gravid krop der gerne vil bestemme tempoet og antallet af pauser…
  Mht franske oste så husk at de typisk ikke er pasteuriserede, så for babys skyld så bør du nok holde dig fra især de bløde oste 😊

 • Jeg tror det ikke. Med en 2 årig på bagsædet er ikke nær så ophidsende kan jeg fortælle. Men vi flyver i stedet til sydfrankrig igen i år <3 Kender du egentlig noget til et kort, som man kan downloade så man ikke bruger data på kun det men stadig kan ha det på mobilen? Så kan man slippe for den alm gps.

  • Man kan downloade områder via google maps så de er tilgængelige offline. 🙂

  • Det kan man gøre med Google Maps app’en – det er ret nyt. De har en offline-funktion, hvor man søge og navigere uden internet-forbindelse. Jeg har ikke selv prøvet det endnu (for det er ret nyt, som sagt), men tænker, at det burde være lige det ud mangler 🙂

 • Synes det lyder vidunderligt!
  Vi kørte selv til Berlin da jeg var i slutningen af 2. Trimester. Husk at overvej hvor meget din preggo-krop kan holde ud at sidde i samme stilling. Jeg havde en helt fin graviditet, men var alligevel lidt presset på bækkenet til sidst, trods vi tog den lange færgepause undervejs. Synes jeg var lidt for dygtig til generelt først at tænke over min graviditet, når det gjorde ondt bagefter og undervejs tænkte “jeg kan godt liiiiige” 🙂

 • Vi havde planer om roadtrip fra LA til Seattle. Det er dog blevet udskudt indtil 2018 så i år står den på sommerferie i Frankrig i stedet. Men NØJ jeg glæder mig til 2018! 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top