Du læser nu
Mindre plastik i maj…

Mindre plastik i maj…

mindre-plastik-1-of-1-2

… Nu har vi tidligere talt lidt om det der med mindre madspild, og det der med lidt mere respekt for vores miljø ligger mig en del på sinde. Jeg er ikke fanatisk, omend jeg fascineres af folk, der vitterligt kan leve et zero-waste-life (se fx her).

Så altså – selvom jeg nok aldrig kommer til at vinke farvel til hverken flyrejserne eller engangs-bleerne, så synes jeg alligevel, at man som ressourcestærkt barn af velfærdssamfundet har en forpligtelse til, i det mindste, at være sig bevidst om de til- og fravalg man jo altså gør sig, når man balancerer mellem ønsket om at passe på vores jord og iøvrigt er nødt til at få et helt almindeligt liv anno 2018 til at spille.

Så derfor denne lille challenge til mig selv – jeg vil gerne minimere mit forbrug af plastik i maj. Eller. Ikke kun i maj, men i maj vil jeg gerne gå lidt hårdere til værks. En slags plastik-detox, om man vil. Om ikke andet, så fordi jeg forestiller mig, at det vil være en øjenåbner i forhold til eget forbrug.

Jeg har derfor sat et par regler op for mig selv – og dem kan I finde her:

 • Ingen plastikposer, når vi handler: jeg skal genanvende nogle af dem vi allerede har eller bruge et stofnet.
 • Ingen engangs-kaffekopper, ligegyldigt hvor træt jeg er: jeg skal bruge ét af mine to-go-krus, eller undvære.
 • Ingen plastik-flasker: Vand fra hanen er glimragende hér i kongeriget og så må jeg støve vores gamle sodastreamer af, hvis der skal lidt brus på hverdagen… (sidenote: er der nogen der egentlig ved, hvordan miljøpåvirkningen egentlig er på dåser vs plastflasker? Hvad er bedst/værst hvis det endelig skal være?)
 • Alt plastik skal sorteres fra husholdningsaffaldet: jeg har købt en ekstra skraldespand kun til plast, og denne skal så afleveres i korrekt container på genrbrugspladsen fremfor ud med husholdningsaffaldet.
 • Vælge pap/glas som forpakning over plastik: Det betyder fx, at jeg ikke må købe flere smoothieposer til Cornichonen, men istedet skal vælge babymad i glas (som så kan påfyldes disse genanvendelige poser, hvis vi er on-the-go) eller lave det hele selv:)

Jo, det var de ting jeg lige har kunnet komme på. Byd gerne ind, hvis I har gode forslag til tilføjelser – så vil jeg se om jeg også kan ‘efterleve’ dem.

Er der mon nogen af jer, der vil være med til at bruge lidt mindre plastik i maj?

 Kommentarer (7)
 • I den kommune jeg bor i og flere nabokommuner er vi begyndt at affaldssortere. Så vi har en container til køkkenaffald (dagsrenovation) og en større kombineret til pap/papir og så til plast/metal og en lille bitte en til farligt affald. Dertil en lille brugsforvirring om hvad at putte hvor. Chipsposer og mælkekartoner og des lige kan eks. Ikke genanvendes.
  I starten var det lige med at huske det men nu falder det os mega naturligt og selvfølgeligt. Vi har købt to små skraldespande fra ikea til at stå i vores maddepot lige ved køkkenet så vi kan smide det deri i stedet for at skulle ud hver gang. Vi har nemlig ikke plads i skabet med den almindelige skraldespand.

 • Jeg sorterer allerede en del af affaldet (metal, pap, bio b.la.) men ikke plastik! Så jeg hopper frisk med på din majudfordring også! Og sørger for ikke at købe unødvendigt plastikembalage! 🙌💪

 • Fedt! Jeg vil rigtigt gerne se flere af denne type indlæg, det er dejligt at se influencere inspirere på denne måde. Ser frem til et eventuelt opfølgningsindlæg 👏🏼

 • Her i huset har vi indført total sortering. I starten var det skide besværligt, men det blir hurtigt en vane. Det var overraskende, hvor lidt reelt husholdningsaffald egentlig fylder. Plast nedbrydes efter 2-300 år, metal 5-6oo år. Tankevækkende, ik?

 • Rigtig godt initiativ! Man kunne også sætte endnu mere fokus på bæredygtighed i maj og tage veganerudfordringen op. Her kan man få en mentor og en madplan til hver dag. Du kan se mere på veganerudfordringen.dk, eller på facebook. 😊

 • Er allerede i fuld gang! England er faktisk langt længere fremme ift Danmark når det kommer til at sorterer skrald. Det var noget jeg skulle vænne mig til da vi flyttede herover. Men hos sorteres ALT, intet kommer vi uden om. Derfor er det også så underligt for mig at læse at du vil starte med at sortere plastik i skralden fra, efter 4,5 år herovre ser jeg det 100% som et must, man gør da ikke andet, haha. Bruger altid kun stofnet når vi køber ind. Og her lige efter en tandoperstion står det på papir sugerør og ikke plastik. Med mit nye job er der enorm fokus på mijøet og forleden deltog jeg i en ‘Urban Beachclean’ hold op det fik øjnene op for hvor meget folk bare smider om sig med skrald som aldrig bliver nedbrudt; cigaret skod, tyggegummi, Chips poser som blæser væk i vinden (det er jo England) og engangs kopper.

  Skide godt initiativ at sætte fokus på det, jeg er klart med 😘

 • Jeg elsker det her – fantastisk initiativ! Jeg gemmer indlægget til senere inspiration (vi fæytter i hus i maj, så måske juni i stedet for herfra). Men vildt fedt at du tager initiativet og bringer fokus på det!

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top