Du læser nu
Vinterferien venter om hjørnet – det skal du pakke til skiferien..

Vinterferien venter om hjørnet – det skal du pakke til skiferien..

Nu er i efterhånden et par stykker, der har skrevet og spurgt om jeg ikke vil dele lidt erfaringer med skitøj, for skiferierne venter lige om hjørnet – og det vil jeg gerne. Jeg er ingen ekspert, jeg ved ikke mere end så mange andre, men jeg har stået på ski siden jeg var 2 og i mine unge år brugte jeg vintrene som guide.. Det er altså blevet til mange uger i sneen og så får man jo samlet lidt erfaringer op undervejs.

I år skal vi afsted to gange – i uge 7 med min bedste veninde og hendes familie, min storebror og hans familie og min storebrors bedste ven og hans familie. Er der nogen, der kan stave til h y g g e l i g t?! Fire familier på tur – 8 voksne, 6 børn og 1 gravid. Vi skal til Østrig, for det rimer på børnevenligt og bo på et brunt hotel med halvpension – som det sig hør og bør i Østrig;)

Til påske skal vi også afsted – med hele mine familie, inkl forældre, der ikke længere står på ski, men stadig sætter pris på påskesol, alpeluft og smeltet os, og det ved alle jo er hovedingredienserne i en vellykket skiferie.

LÆS OGSÅ: LIDT ERFARINGER: SKIFERIE MED BABY…

Men altså – hvad skal man pakke? Hvad skal man købe? Hvad er nice-to-have? Og hvad er need-to-have? Det skal nævnes, at jeg kun har været på skiferie nordpå en enkelt gang og det var så forbandet koldt, at jeg har holdt mig fra det sidenhen. Mine skiferier går gerne sydover, hvor temperaturer sjældent når meget langt i minus:) Og valgene nedenfor er altså blot et udsnit af mine egne valg – det jeg selv pakker og det jeg selv prioriterer og ikke prioriterer.

 1. Hjelm fra POC: hvis der er én ting, der skal prioriteres, så er det klart hjelmen. Jeg synes dem fra POC er både bedst og pænest, men det er vigtigt at finde en med god pasform, så prøv dem i en fysisk butik.
 2. Softshelle Skijakke fra DOPE – jeg står (desværre) ikke helt på ski nok til at kunne forsvare at købe nyt skitøj hvert år, med i år har jeg et ekstra godt øje til softshell-modellerne fra DOPE, som er virkeligt seje. Når jeg køber skijakke går jeg efter følgende:
  • Snefang (både i talje og ærmer)
  • Ventilations-lynlåse
  • Højt vandsøjletryk og åndbarhed (10.000 mm / 10.000 gm)
  • Tapede syninger
 3. Skibukser fra H&M: når nu jeg gerne vil have en lidt oversize og lose jakke, så går jeg i en helt anden grøft med skibukserne. Som pige er jeg blevet træt af de mere baggy pasforme og vil istedet gå efter et par tight fitting soft-shell bukser.. Gerne med stretch (fordi det er rart).. Sidste år fandt jeg en super model fra Helly Hansen, men disse fra H&M er ikke noget dårligt (budget)-bud heller.
 4. En håndfuld gode sports-BH’er: vi har alle forskellige præferencer, men det vigtigste er at passe dem, der sidder bedst. Denne er fra H&M.
 5. Svedtransporterende undertøj: Om det er fra Helly Hansen, Kari Traa eller H&M kan komme ud på ét – bare det sidder godt og behageligt. Denne er fra H&M.
 6. Skijakke fra DOPE: bliver det for koldt med en softshell-jakke, så er den her lidt oversize model også super sej. Den fås i mange farver her.
 7. Oakley Flightdeck Goggles: ligesom med hjelmen, skal man ikke gå ned på gode goggles. Jeg har altid haft en præference for Oakley – de har lavet nogle særlige Prizm-glas, der virkelig gør en forskel for hvor meget kan se, når vejret er dårligt. Det betyder noget!
 8. En balaclava: Virkelig et rart stykke tøj, når det rigtigt rusker. Køb en der er stor nok til at du kan have den ud over hjelmen – du vil elske den, når du sidder i en iskold lift og sneen fyger omkring dig.
 9. Solcreme: ligegyldigt hvilken destination eller uge, du drager på ski, så husk solcremen. Min favorit er denne fra La Roche-Posay, any day!
 10.  Skitasker fra Douchebags: Vi er kæmpe fan af Douchebags herhjemme og kunne ikke leve uden. De er så praktiske! Den lange skitaske har hjul (genialt i fx lufthavne) og sportstasken rummer med sine 90L mere end de fleste. Super til skihjelm, skistøvler, skitøj og alt det der ellers fylder.
 11. Se ovenfor.
 12. En varm hue til frokosten – det føles lidt dumt at sidde på en bænk med skihjelm på, så pak en varm hue i rygsækken så du kan skifte mens du spiser dine pomfritter.
 13. Hjelmen – jeg synes POC laver de bedste hjelme og i år har jeg fået en sprillans ny af slagsen i julegave. Den glæder jeg mig til at have med sydover<3 Den fås med -25% lige her.
 14. Varm, blød strik: Jeg kører altid med en sweatshirt eller en varm strik over mit baselayer – medmindre det er påske og virkelig varmt.

Jo. Det var listen. Og nu må det altså gerne snart blive uge 7 😉 Skal I mon på ski i år?

 Kommentarer (5)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top