Du læser nu
Lad os lige tale lidt mere om det med penge og investeringer…

Lad os lige tale lidt mere om det med penge og investeringer…

Annonce for Nordic Invest Camp

Jeg skylder jer en opdatering på, hvordan det går med at få investeret (som vi snakkede om her) og det er så absolut med vilje, at jeg har nølet med netop den opdatering, for sandheden er, at det går dååårligt venner. Så dårligt. Men ok. Jeg har lavet en aftale med mig selv, der hedder at 2019 er året, så jeg har naturligvis lidt mere tid og løbe på. Jeg føler lidt, at hver gang jeg dykker dybere ned i investeringens verden bliver jeg mere og mere forvirret – lidt som når man forsøger at rydde op, og halvvejs erkender, at der er endnu mere rodet end der var, da man startede. Sådan er det i mit hovede lige nu. Jeg er halvvejs i oprydning, så at sige.

Interessen består, imidlertid. Og jeg har både fået hørt mig nogle podcasts (blandt andet dem her – satte især pris på den allerførste “Investering for begyndere”) og læst mig nogle artikler (blandt andet den her) siden sidst vi snakkede om det. Men det der med faktisk at få startet – den byld har jeg endnu ikke fået taget hul på. Har I? Tilgengæld har jeg fået sporet mig mere ind på, hvilken slags investor jeg gerne vil være.

 • Min tidshorisont er lang – jeg investerer primært med en tidshorisont på +10år
 • Jeg vil gerne investere bæredygtigt – og ikke nødvendigvis profitmaksimerende..
 • Jeg vil også gerne investere i nogle ‘passions-akiter’ – det er ikke sikkert, at det er det klogeste, men jeg tænker er det sjoveste.
 • Størstedelen af min portefølje kommer derudover nok til at bestå af fonde og EFT’er, der sikrer stor spredning..

Det er tankerne dér hvor jeg er nu.. Men altså. Selvom det måske lyder som om, jeg har godt styr på’ed, så rejser ovenstående jo en række spørgsmål, som jeg endnu ikke har svarene på eller det fulde overblik over.

Så før jeg bliver endelig klar til, at hoppe ud i det med at investere, så vil jeg gerne lige blive lidt klogere og derfor har jeg takket pænt ja tak, til at komme med til Nordic Invest Camp i marts – det har et lidt hightech navn, men jeg opfatter det egentlig lidt som at bruge en lørdag på at tage på loppe i Øksnehallen el.lign.. bare med et lidt andet fortegn:) Og det har jeg altså lovet, at hjælpe med at sprede ordet lidt om – Nordic Invest Camp er en festival om investering. Første gang jeg læste om det, var i artiklen på Børsen hér, med overskriften “Hun laver et investeringsevent med kulørte drinks”, og det måtte jo unægteligt være lige noget for mig;)

På hjemmesiden læste jeg lidt mere: “Nordic Invest Camp har til hensigt at revolutionere den måde, hvorpå vi mødes og taler om investering. Væk med de mørke konferencesale, kedelige stande og smagsløse bolsjer. Grundtanken er, at investering skal tænkes helt forfra, så støvet og alt det uigennemskuelige blæses bort. Forestil dig i stedet – store, moderne lokaler med højt til loftet, et festfyrværkeri af spændende talere, kulørte drinks og foodtrucks, kombineret med workshop-rum, hang-out-rum, samt god musik, chill out og dans, når den sidste taler har været på.“, og selvom jeg måske ikke har tænkt mig, at blive og danse natten lang, så tænker jeg, at det er en helt fornuftig måde at bruge en lørdag på. Jeg bliver klog, det er ikke kedeligt og der er mad. Win win win.

Jeg håber, at jeg kan overtale nogen af jer til også at komme med – jeg har ikke så mange veninder, der interesserer sig for sådan noget med penge, så jeg skal afsted alene. I må endelig komme og sige hej, hvis I ser mig derude.

I kan finde billetter til Nordic Invest Camp hér – lige nu fås de til early bird-pris, og derudover har jeg fået lov til at dele en rabatkode med jer, der giver yderligere -30%. Den er “womenrockingfinance” (uden ” og skrevet med småt, det er vigtigt:) ). Jeg håber vi ses!

 

 

 Kommentarer (12)
 • Nu kan jeg se at der bliver nævnt june og investeringsforeninger. Det er ligeledes muligt, at oprette en månedsopsparing hos Nordnet 🙂

  Dette gjorde jeg selv som ny investor for år tilbage, før jeg efterfølgende satte mig mere ind i det hele og gik i krig med enkelt-aktierne.

  Investeringer behøves ikke at ændre hele ens liv, men det kan de gøre. Det er ihvertfald min overbevisning.

  Held og lykke me’ det 🙂

 • Super spændende og vigtigt emne. Jeg havde taget med, hvis ikke jeg sad med en margarita i hånden i Florida på det tidspunkt 🙂
  Man skal være beredt på at sidde med aktierne på hånden i minimum +10 år, selvom det ikke er ens intention. Og så skal man være virkelig opmærksom på at sprede indsatserne. Selvom investeringsforeningerne tager penge for deres service, så er det nogle gange en meget god ide at bruge dem, for de ser trods alt lidt klarere, end de fleste af os 🙂

  • Haha – jeg hader dig lidt for Florida-kommentaren 😉 😉 Godt input med investeringsforeningerne!

 • 🤘Jeg har også fpet investeret i aktier. Jeg har brugt June, som er en investeringsfond Danske Bank har lanceret for noget tid siden.
  Det er gået rigtig godt. Pt har jeg et afkast på 11%, men jeg har også valgt en høj risikoprofil, da jeg investerer langsigtet og pt har et relativt lille beløb investeret. Derudover har jeg et par “passion” aktier, der er gået virkelig godt, vi taler over 40% øget værdi, som jeg dog ikke har realiseret, da jeg tror på yderligere vækst.
  Synes det er SÅ spændende!

 • Ligesom det er blevet nævnt tidligere kan jeg også anbefale Millionærklubben. Det var herigennem, at jeg kastede mig ud i min første udenlandske aktie, som er i Wiens Lufthavn 😋 Den havde jeg aldrig skænket en tanke, hvis ikke at det var fordi at en af eksperterne anbefalede den. God vind på investeringsbølgen 😁

  • Jeg hører faktisk milliornær-klubben, men der var også en, der mindede mig om, at det jo ikke er deres egne penge, så på den måde, tager de måske lidt nogle andre chancer end de ellers ville.. Men jeg er enig – det er vildt spændende!!

 • For at svare på dit spørgsmål, så ja: det går godt 🙂 Altså, det sværeste er at finde pengene til det og så sige farvel til dem, uden at få noget igen her og nu. Den psykologiske faktor skal man bestemt ikke kimse af – det er virkelig svært!!
  Jeg (vi, det er fælles med min mand) har netop investeret i en lille højteknologisk virksomhed, som vi har lært at kende til gennem min mands netværk. Det jeg godt kan lide og grunden til at de fik en pæn sum penge er: det er et meget passioneret team, de har højt specialiserede evner og kompetencer indenfor deres felt (kunstig intelligens) og de har fået en ide til noget meget nyt, som der ikke pt bruges penge på, men de har bevidst at det er et område, hvor folk har tendens til at bruge flere og flere penge (det er noget fritids-orienteret). Denne her investering er så udenom det traditionelle aktiemarked. Vi har givet nogle penge og fået en lille ejerandel. Det er også en mulighed, hvis man kender nogle, der laver noget rigtig fedt.
  Derudover har vi også nogle nogle penge stående, som skal smides efter aktier. Her er det også helt klart langtidsinvesteringer. Jeg tænker det bliver et par af “de store”, fx Novo Nordisk. Der går man ikke helt galt i byen.

  • Det er også en spændende idé – men det kræver virkelig, at man kender et skarpt projekt man tror på. Det tænker jeg nok de færreste gør – men gid man kunne have sin egen lille Løvens Hule, haha 🙂 Så spændende Mette – tak fordi du deler!!

 • Tag et kig på Maj Invest. De har en række investeringsbeviser som er bæredygtige og til at forstå.

  Derudover kan jeg anbefale at høre Millionærklubben.

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top