Du læser nu
På det seneste… à la Påske…

På det seneste… à la Påske…

Jeg håber, at I nyder påsken derude, selvom den – for de fleste af os – nok også kommer med en god portion savn i år.

Selv plejer vi at være på ferie med min familie i påsken – typisk på skiferie… Påskesol, bløde slushpukler, sved under hjelmen, smeltet os, Orangina i solstolen, duften af solcreme og den mekaniske lyd af skiene der slår mod hinanden, som de skærer sig gennem sneen.

Men sådan gik det altså ikke i år.

Tilgengæld har det danske påskevejr jo vist sig fra sin pæneste side, og det har vi forsøgt at udnytte, med – blandt andet – en skattejagt, som lokale havde lavet og arrangeret. Digitale poster på en rute i området gennem skov og langs vandet. Simpelthen sådan en god idé og enormt hyggeligt. Posterne var digitale og de rigtige svar dannede tilsammen et hemmeligt kodeord, som man så kunne sige nede hos den lokale købmand og få udleveret en præmie.

Jeg er virkelig virkelig glad for vores lille lokalsamfund – jeg oplever, på en anden måde end da vi boede i byen, at man udvikler relationer til dem, der bor i ens nærhed. Jeg synes det er sådan en rar følelse af ‘at høre til’, at jeg ofte møder kendte ansigter, når jeg bevæger mig rundt. Om det er over køledisken i supermarkedet, i venteværelset hos lægen, på parkeringspladsen ved vuggestuen eller en gåtur i skoven. Næ men hej, og hvordan har I det?

En af mine bedste veninder har for nyligt købt sig en gammel gård – sådan en vaskeægte én med 4 længer og en traktor i laden. Den ligger, selvsagt, ude på landet i en lillebitte landsby og da de flyttede ind, hang der et kort over byen med alle indbyggernes navne påtegnet. I nr 14 bor Jette og Poul. I 17 bor Grethe. Osv. Det synes jeg var så hyggeligt.

Jo. Det kan noget, at flytte ud af byen. Omend der garanteret også findes små lokalsamfund i byen, jeg oplevede dem bare ikke:)

Og det var iøvrigt et sidespor – tilbage til påsken.. Vi har nemlig:

[… lært at spise.. Eller.. Den mindste af os. Hurra! Det skulle tage næsten 8 måneder… Og vi er stadig ikke nået videre end flydende kost, men altså.. Ét skridt af gangen]

[… Brændt krudt af… Omend krudt-lagrene synes uendelige]

[… Bagt påskekyllinger – det er ikke let, at bage med en 2årig, så moderen må bide perfektionisten i sig og hylde de rustikke resultat. “WAUW SKATTER! Hvor er den blevet flot!”.. Idéen er LaChrissens og hendes eksekvering noget mere elegant]

[… Nydt vores smukke lokalområde – skov, strand, mark og historiske bygninger]

[… Gået maaaaange ture] [… Nydt at stjernemagnolien er sprunget ud]

[…. Chillet]

[…. Gået flere ture]

[… Og når børnene sover arbejder jeg lidt. Det bliver ikke til så meget, men jeg prøver at følge med.. Hermed et lille preview på det der nye site, som jeg bliver ved med at fable om]

[… Bagt pandekager!]

[Og spist dem til aftensmade – for hvilken lykke er større, når man er 2.5?]

[… Nydt langsomme morgener uden en far, der skal ‘på kontoret’.. De her to får mere og mere glæde af hinanden og det er virkelig det b e d s t e.. Ligeså sindssygt det er at få små børn tæt på hinanden, ligeså stor er magien, når de langsomt får øjne for hianden]

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top