Du læser nu
Sildebensparket – før/efter, pris og proces…

Sildebensparket – før/efter, pris og proces…

REKLAME

Godt, hermed det samlede indlæg, jeg har lovet flere af jer.

Indlægget om det nye sildebensparket, pris og proces. Og alt det der imellem. Hvis jeg har glemt noget, må I endelig spørge i kommentarsporet.

Vi har fået det lagt af @kastrupgulve (se deres website her – Kastrupgulve.dk ) som har været så win hele vejen igennem. Det er en lille familie-ejet virksomhed med Maja og Morten i spidsen. Maja ringede proaktivt 3 uger inden projektstart og sagde, at de havde hul i kalenderen pga for høje fugtmålinger på andre projekter, så hvis vi kunne rykke hurtigt, kunne vi få en skarp pris, så hendes mænd ikke skulle gå ledige. Og det ku’ vi (omend det holdt lidt hårdt nu og da, så tak for kampen til den Lange🤝) og har derfor fået rabat. Det er ikke en ‘blogger-rabat’, men altså – for the sake of transparency og full disclosure ved I nu, hvorfor indeværende indlæg er markeret som reklame (hvilket nok er lidt vel hidsigt, men men).

[Før og efter – fra gammelt fyretræsgulv til nyt sildebensparket i massiv eg behandlet med klar hardwax oil]

Fuldlimet sildebensparket – bag om vores projekt…

  • Vi har fået lagt massive stave i eg, behandlet med klar hardwax oil. Hardwax oil skulle være stort set vedligeholdelsesfrit og meget slidstærkt.
  • Det er lagt ovenpå det gamle gulv, som *vist nok* (ingen af os levede jo i 1934, så vi ved det ikke med sikkerhed) var de originale undergulve, som oprindeligt altså har været dækket af en form for parket. Og nu igen.
  • De gamle gulve var klassiske fyretræs-planker behandlet med lud og hvid sæbe. De var ret svære at holde og selvom de blev ordnet for 4.5 år siden da vi flyttede ind, var de allerede blevet ret grimme. På trods af gulvvask med hvid sæbe hver 14. dag. Især området med meget trafik (omkring døre fx), var der kommet mørke plamager på gulvet, som ikke kunne vaskes væk – luden var ‘slidt af’.

Pris på sildebensparket i et gammelt hus fra 1934

Jeg indhentede tre tilbud i sin tid og min erfaring er at man skal forvente ca 1500kr/m2 (inkl behandling, slib, fodlister mm) – det er selvfølgelig med forbehold for at tilbud er givet til vores hus i 2960, og jeg skal ikke kunne sige, om tilbuddet havde været anderledes hvis vi havde boet på den anden side af Storebælt. Det synes jeg nogle gange man hører, men jeg ved ikke om det passer.

Alle tre firmaer var i øvrigt dedikerede gulvfirmaer, og alle tre firmaer anbefalede at gulvet blev lagt ovenpå det gamle undergulv, fremfor at rive det op og lægge nye gulvplader for så at lægge sild på det. Det lyttede vi til.

Vores gulv (og hus) er skævt her og der – men på en måde føles det meget hyggeligt at have bevaret de gamle skævheder, selvom gulvet er nyt. Det er selvfølgelig en temperamentssag. Havde vi valgt at flå hele gulvet op, havde vi også kunne have fået indlagt gulvvarme – men igen synes jeg at vores gamle hus med de originale radiatorskjulere, har en masse charme, så dem vil jeg egentlig gerne bevare. Selvom gulvvarme da også er dejligt. Det har vi istedet i hele kælderen, i køkkenet, i entreen og på badeværelset, og det fungerer helt fint.

Proces – nyt gulv fra start til slut

Vores proces er selvfølgelig en konsekvens af, at gulvet kunne lægges ovenpå det eksisterende fyrretræsgulv. Havde vi valgt at flå hele det gamle gulv op, havde processen været en helt anden.

  1. Først skal alt ryddes og lamper/TV/billeder pakkes ind i plast
  2. Så slibes/høvles gulvet for at udjævne evt ujævnheder
  3. Så skrues gulvet, for at komme knirken til livs. Vi fik at vide, at vi skulle forvente at 90% knirken forsvandt, men i realiteten er det 100% forsvundet. Og gulvet gynger heller ikke mere.
  4. Så fjernes gamle fejelister, dørtrin og døre pilles af hængslerne
  5. Og så går gulvlæggerne i gang. De starter med at lave en udgangslinje (i vores tilfælde linjen midt igennem de to stuer.
  6. Vores gulv er fuldlimet og det tog to mand 4 (lange) arbejdsdage at lægge.
  7. Når gulvet er lagt, slibes det igen.
  8. Så behandles det med hardwax oil. Vores fik to lag med 24h tørretid hver.
  9. Til sidst sømmes nye fejelister på, døre sættes retur og vores radiatorskjulere blev skåret til.

Og voila – sådan var der gået 10 effektive arbejdsdage og vi kunne rykke ind på vores nye gulv. Vi skal have malet fodpaneler og fejelister, men det bliver et sommerferieprojekt♥️

 

Hvis det er et projekt nogen er fristede af, så tør jeg godt anbefale Kastrup Gulve – synes de har været så ordentlige og lavet sådan et pænt stykke arbejde. De kalder sig selv “sildebensnørder” og er ret specialiserede i netop den disciplin – og det fornægter sig altså ikke. De har virkeligt flotte anmeldelser på Trustpilot og når jeg så nogle af deres referenceprojekter, kunne jeg godt se, at det var virkelig pænt lavet. Så all in all havde jeg bare en god mavefornemmelse, og dét viste sig at holde stik.

 Kommentar (1)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top