Du læser nu
Sommerfrokost i haven og opskriften på stracciatella med pesto og pinjekerner…

Sommerfrokost i haven og opskriften på stracciatella med pesto og pinjekerner…

annonce

Jeg bød på sommerfrokost i haven forleden. Chris, Cath og Emily. Sommerafslutning på Beige Stue, om man vil. Der var ingen anledning udover, at få sagt god sommer til hinanden inden alle drøner på ferie. Jeg serverede en klassisk cæsar, lidt krebsehalesalat og stratiacella med pesto, pinjekerner og friske ærter. Den er go’, den sidste. Menuen blev iøvrigt til fordi den ene ikke spiser kød, den anden ikke spiser fisk og den sidste ikke spiser mælkeprodukter, så jeg måtte jo sørge for lidt forskelligt, så der var noget til alle. Det er ikke nemt, at være vært i disse tider;)

Bordet havde jeg dækket med favoritter fra Boozt – fadet så jeg, da jeg var i Malmö og optage live med dem tilbage i april. Og jeg forelskede mig i det. Dette virkede som den perfekte undskyldning for at klikke det hjem – og så var det nedsat, det hjalp self også. Jeg drømmer om at fylde det med lækre salater hele sommeren igennem.


Koden Acie20 giver -20% hos Boozt indtil d. 6/7


 1. Skalddyrsfad fra ByOn – knuselsker det.
 2. De lækreste stofservietter – fås i mange farver
 3. Elsker de her smukke vinglas
 4. Og servietringene med små koraller – perfekte til sommerbordet
 5. De farvede vandglas fra Kodanska
 6. Pastatallerken fra Pillivuyt’s nyeste lancering – fungerer også godt til salater. SÅ smukt.
 7. Og middagstallerkenen der hører til
 8. Salatbestik -mit er nogle år gammelt og patineret, men stadig meget smukt.
 9. ‘Guldkaramel-vasen’ har den lange døbt den. Jeg købte den i marts og den står FLOT med havebukketter i.
 10. En let og luftig hørdug fra Broste – ikke for stiv i kvaliteten. Fås i flere farver.

Synes selv det blev meget smukt. Og heldigvis var vejret med mig. Havde da været lidt nervøs for, at det pludselig skulle regne, når jeg sådan havde inviteret til havefrokost, men det gjorde det ikke. 29 grader og sol – måske næsten lidt for varmt, men hellere det. Og opskriften på stratiacellaen får I her nedenfor.


Opskrift – stracciatella med pesto, grønne ærter og pinjekerner

Det skal du bruge:

 • Lidt fløde
 • 2 klumper mozzerella
 • friske danske ærter
 • en god pesto
 • salt og peber

Sådan gør du:

Stracciatella er egentlig trevlet mozzerellaost med fløde – det samme som er inde i burrata. Kernen om man vil. Og det kan man altså ret nemt lave selv. Man trevler en klump mozzerella og blander den op med lidt fløde. Ikke for meget – dem må ikke blive for våd, men skal være lækker og cremet. Lad den trække i køleskabet i en times tid.

Server den med lidt god pesto on top, rist nogle pinjekerner og bælg nogle friske ærter. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber og pynt evt med et lille skud basilikum øverst. Server med godt brød – og nyyyd. Så godt!

 Kommentarer (0)

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top