Om det der husprojekt… – ACIE
Kombinationen af mandag og januar..

Om det der husprojekt…

byggeprojekt-bygge-hus-nybyg-patriciervilla

Det fylder, damer. Husprojektet altså. For der sker lidt – ikke nok til, at der er noget konkret at dele i dette forum, men så snart der er, så skal jeg selvfølgelig nok fortælle. Men I må nu gerne krydse lidt fingre for os de næste par uger, hvor der et en hel del sager, der enormt gerne må falde i hak:)

Ovenfor kan I se nogle af de ting vi har pinnet på vores fælles Pinterest-board. SvingkæregHOME. Plantegningen er tegnet og de fleste materialevalg ligeså. Der er enormt mange valg, der skal tages i sådan en proces – ting man normalt bare tager for givet, fylder pludselig enormt meget. Vi drømmer om at bygge klassisk – det er sådan vi er. Klassiske. Det ved I. En hvidfilset patriciervilla med sorte tegl (og hvis I vidste hvor mange forskellige sorte tegl man kan vælge imellem – oh my loooord), sprossede vinduer, kvartvalm (mit ordforråd er pludselig blevet beriget med alskens udtryk, jeg ikke anede hvad betød for bare 3 måneder siden), murede gesimser (.. igen), smukke trægulve, en åben planløsning i stueetagen, ekstra loftshøjde, walkin til master bedroom og og og…

Men én ting er jo drømme, og noget andet er virkelighed og ikke mindst prioritering. Skal man prioritere badekar fx? Og skal man vælge jordvarme, varmepumpe eller noget helt 3.? Og hvor mange døre skal der være ud til terassen? Og præcis hvor skal vinduerne placeres? Og hvor mange penge skal vi mon sætte til side til ekstra fundering? Og bortkørsel af jord? Og og og…

Der er mange ting, kan I høre. Jeg glæder mig til at dele noget mere konkret, når vi er lidt længere i processen – jeg tænker, at det vil være meget sjovt, at kunne dele sådan en proces fra start til slut:) Nuvel – som sagt indledende i indlægget; kryds lige fingre for os de næste par uger:)

42 kommentarer

 • Charlotte

  Det lyder virkelig spændende. Hvem skal bygge huset?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida larsen

  Hej, fedt projekt. Hvad materiale/sort er gulvet i sildeben? Og hvor har i fundet det?
  Hilsen Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Christine.
  Inspirerende billeder – hvor kan man købe den mørkegrå velour sofa? Helt vild med facon og størrelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dea

  Vi overtog vores nybyggede hus i oktober. En lang proces! Men dejligt at få nøglerne, dog har vi haft lidt problemer med firmaet bagefter ift at få styr på den sidste finish. En ting vi fandt ud af, det bliver altid meget dyrere end forventet. Vi brugte 500.000 mere end vi startede med at give hinanden hånd på😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine

  åhhh igen rammer du lige præcis det jeg går og drømmer om når vi skal igang med at bygge hus! Jeg drømmer også om en flot hvidmalet patricia villa med sort tegl og sildebensparket som taget ud af gentofte kommune og placeret et lækkert sted ved den jyske kyst langs hav og skov <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Det lyder også virkelig dejligt – omend en placering ved den jyske kyst vil være noget af en communte for os, haha 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mine

   Haha Ja det kan jeg godt se! Men en gang Århus altid Århus! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  I vores badeværelse er der BÅDE badekar og bruseniche! – det er genialt. Når man skal i brusebad i et badekar bliver man bare irriteret – men til gængæld (selvom jeg ikke bruger det så ofte) er det vild luksus at kunne tage et karbad indimellem 🙂 og især også til børnene 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Det er også dét vi har tegnet ind på plantegningen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Søe

  Guuud hvor er det fint! I skal helt sikkert have det badekar. Vi har lige købt et klassisk hus, med et kæmpe badeværelse, hvor der både er spa og stor vandfalds-glaskabine, og vi knuselsker det. Prioriter iøvrigt et stort køkken med meget bordplads, det er guld værd! Held og lykke med projektet, glæder mig til at følge med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Tusind tak – forhåbentligt kan jeg dele en plantegning inden længe:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Har kun en kommentar til det med døre/vinduer: Det ser fedt ud, når man kan rulle hele den ene væg ud, men realistisk…hvor mange måneder er det, man kan få gavn af det i DK? Helt sikkert badekar – i skal vel også have børn på et tidpunkt (måske?), og de skal bare i karbad :-). Har kun boet med karbad før og vi savner det.
  Ellers flot med klassisk, det går man ikke galt i byen ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Det har aldrig været på tale for os med en hel vindues-væg – synes også det er super flot, men synes ikke det passer til den type hus, vi drømmer om at bygge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Hvor er det smukt – og ja, meget klassisk 😄 HR I fundet en byggegrund eller er det også noget med at fjerne et gammelt hus også?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Vi kommer til at banke et gammelt hus ned først 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har kun fulgt med i 8 måneders tid, og vidste faktisk ikke at I ville købe hus – Eller nærmere, bygge hus.
  Har I en grund?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Ikke endnu – det er den svære del at projektet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Åh det ser så fint ud!! Gid vi var lige så enige om indretningen herhjemme 😂

  I ved det nok allerede.. men jordvarmeanlæg skulle være virkeligt dyre i strøm, hvorfor solcelle eller vindmølle er et godt supplement hvis ikke man vil have en tårn høj elregning. Now you know 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Ja we know – men har svært ved at se en vindmølle for mig i baghaven i sådan et parcelhuskvarter, haha. Solsceller vil også være virkelig synd at knalde på sådan et klassisk hus, så vi har heldigvis en anden løsning i ærmet:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er du vimmer, hvor er det bare spændende! Jeg fornemmer allerede et inspirationsoverflow herfra den kommende tid. Og ja – badekar er klar en prioritet. End of discussion 😉

  Knus, og krydsede fingre
  // http://www.moonlitmadness.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Haha, du er sød. Og ja – badekarret fik lov til at blive:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det bare et spændende projekt! Glæder mig til at følge med i det, som det skrider frem.
  Og jeg slår mig lige til flertallet. Selvfølgelig skal I have et badekar!! (:
  Camilla | http://cammi.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Jeg er helt overrasket over at I synes det er SÅ spændende – virkelig dejligt. Glæder mig sådan til at dele mere:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanski

  Jeg går mod strømmen. Jeg har ikke fortrudt at jeg fravalgte badekar på badeværelset – på trods af at jeg havde forsvoret at når vi flyttede, så SKULLE der være badekar. Og Manden og sønnen som ellers var STORE fortalere, har heller ikke savnet det et øjeblik. Så sætter man så meget desto mere pris på at tage et badekar-bad når man er på ferie ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Ja det har du ret i – men min primære tanke i med badekar er egentlig i fht til små børn (som vi satser på at skulle have – some day…). Jeg tror ikke jeg ville prioritere det, hvis det bare var min mand og jeg, eller vi havde “store” børn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg håbede lige, at vi kunne få lov til at følge med på jeres board på pinterest. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Lige vores fælles hus-board holder vi privat (Skjorten er så uptight med den slags), men jeg har ca en milliard andre bolig-boards, der er helt og aldeles offentlige:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Jeg kan ærlig talt ikke forestille mig “jeres” hus uden et badekar – som du kan ligge henslængt lækker i fredag eftermiddag, mens Skjorten serverer et glas bobler, hvorefter han slentrer ud i køkkenet og forbereder aftensmaden, haha! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow, det ser ud til I har virkelig god stil! Jeg er også selv vild med det klassiske, som aldrig går af mode. Og badekar er et must 😉
  Jeg er spændt på at følge med i processen!

  // http://www.jannifromtheblog.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej et spændende projekt! Men ja jeg skiftede fra at arbejde i Magasin til at sidde på kontor i et entreprenør firma og skal lige love for at der bliver lært nye ord hver dag! Tilgengæld ved mine kollegaer ikke hvad mom-jeans er!
  Men det er virkelig skørt så mange beslutninger der skal tages, når man bygger selv. Held og lykke med, jeg glæder mig til at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Tusind tak – jeg glæder mig til at kunne dele meget mere med jer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shit, hvor er det spændende! Det er en af mine største drømme at bygge mit eget hus, så jeg følger nysgerrigt med! :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Hvor er du sød Frederikke – jeg glæder mig super meget til at dele processen. JEg er helt overrasket over, at I synes det vil være spændende, men det er kun fedt, for jeg er så dårlig til at ikke bare at skrive, om det der nu lige fylder i tilværelsen (bryllup fx, haha.. Og nu hus:) ).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende! Kender processen alt for godt, for sidder nemlig i den samme lige nu. Vi har købt grunden (2hektar!) og lige nu venter vi bare på eb masse tilladelser. Mit bedste råd er tålmodighed! Der er ikke meget i sådan en proces, der går som man drømmer om. Tidsplaner er i hvert fald svære at stole 100% på. Men når det en dag er færdigt, så bliver det virkelig godt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   WOW – 2 hektar er noget af en baghave. Vi satser på 1000m2, hahaha 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man SKAL prioritere badekar 😀
  I hvilket område drømmer I om at bygge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Acie

   Vi har kig på et ret specifikt område lidt nord for København – det vrimler bare ikke med grunde i det område, så det er at finde den rigtige grund, der styrer projektet pt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Hvis det kommer til at se sådan ud, så er jeg godt nok misundelig! Ser smukt ud.

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Building a house is such an experience! I know it by my own experience 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Åh hvor skønt! Sikke et smukt hus! Er helt vild med den stil også – krydser fingre for at det snart falder på plads for jer! Mht badekar – do it! Er så glad for vores, meget mere end jeg troede man kunne blive 🙂 glæder mig til at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kombinationen af mandag og januar..