Du læser nu
Den store Toscana guide

Den store Toscana guide

Guide til mini-ferie i Toscana (2 of 5)

badge

Jeg var 18, da jeg var i Toscana første gang. Det var på en studietur til Firenze og vi kørte i bus hele vejen – helt sindssygt, når man tænker tilbage på det, haha. Jeg var afsted med matematik højniveau og vi skulle bruge en uge på at arbejde med (matematisk) perspektiv, fibonacci-tal og det gyldne snit. Jo. Jeg kan ikke huske, at vi lavede noget som helst, der bare mindede om noget fagligt (det gjorde vi nu sikkert), men jeg kan huske at vi spiste meget pizza, meget oliven foccacia, drak meget rødvin og at nogle af drengene var ved at blive anholdt at italiensk politi, fordi de i en brandet badede nøgne i et springvand. He. Det var en sjov tur. Og en smuk tur. Og sådan blev min kærlighed til Toscana altså vakt.

I sin tale til mig, gjorde Skjorten mig opmærksom på, at vores første ferie sammen som kærester havde været i Italien og hvad mere passende end at vores første ferie sammen som ægtefolk så skulle gå til samme? Jeg havde ikke tænkt på det, men synes alligevel at det er så fint, og helt rigtigt. Jo. Italien er noget særligt for mig. Og i skarp konkurrence med Dolomitterne er Toscana altså mit yndligsområde. For hér går livet langsomt. Og hér er maden og vinen ekstra god. Toscana er balsam for sjælen – ikke mindst for travle typer som mig.

Til vores bryllup havde jeg samlet nogle aktivitets-forslag til området til vores gæster – det skylder man lidt, når man får folk til at bruge deres dyrbare feriedage på en destination de ikke selv har valgt, og samme tip kan I måske få glæde af?

Guide til mini-ferie i Toscana (17 of 25)Guide til mini-ferie i Toscana (5 of 25)Planlæg at tage afsted i april/maj eller september/oktober – her er færre mennesker og ikke alt for varmt.

Guide til mini-ferie i Toscana (11 of 25)Guide til mini-ferie i Toscana (8 of 25)Flyv direkte fra København til Bologna med SAS – der er en afgang fredag morgen kl 8 fra København og retur igen mandag aften kl 20.. Ok perfekt til en forlænget weekend. Priserne starter ved 449kr one way.

Guide til mini-ferie i Toscana (1 of 25)Lej en bil i Bologna – en bil er et must i Toscana og priserne er til at arbejde med. En Fiat500 kan man leje for 500kr for en weekend – oplagt til at drøne rundt i Toscana i:)

Guide til mini-ferie i Toscana (12 of 25)Indkvarter jer på et af områdets mange villaer og nyd fred, ro og lokal vin og olivenolie. Vi har boet på både Villa I Barronci og Locanda Le Piazze – begge dele kan anbefales.

Guide til mini-ferie i Toscana (9 of 25)Guide til mini-ferie i Toscana (14 of 25)Guide til mini-ferie i Toscana (16 of 25)Tag en tur til San Gimignano og smag verdens bedste is – Gelateria Dondoli har vitterligt vundet prisen som verdens bedste… Men byen har også mere at byde på end det – her er SMUKT!

Guide til mini-ferie i Toscana (3 of 5)Kør rundt uden destination og mål – typisk er det sådan man finder det hyggelige lille Osteria, den smukkeste lille olivenlund eller noget helt tredje.

Guide til mini-ferie i Toscana (3 of 25)Guide til mini-ferie i Toscana (13 of 25)Guide til mini-ferie i Toscana (4 of 5)Stop i San Casciano og gå en tur i det historiske centrum. Spis frokost på et lille Osteria (måske en gang pasta med trøfler?) og afslut med en is på et af byens mange gelaterias (vi fik blandt andet peccorino-is med friskværnet frisk peber på toppen. Super sjovt!)

Guide til mini-ferie i Toscana (5 of 5)Kør til Firenze, parkér i et P-hus (fx under Mercato Centrale eller Santa Maria Novella.. det koster et par euros og så slipper man for at kæmpe for at finde parkeringsplads) og drøs rundt i nogle timer – se domkirken, de mange smukke gader, kys din kærlighed på Ponte Vecchio og brænd alle dine penge i Gucci (.. ok – det var bare mig.. det er ikke mandatory, naturligvis.. Men her er virkelig god shopping!). Firenze er fantastisk!

Guide til mini-ferie i Toscana (1 of 5)Spis GOD frokost på mozzerella-baren Obicá, som også findes i Rom, London, LA m.fl. Mhmm..

Guide-til-mini-ferie-i-Toscana-(7-of-25)Shop amok i Europas – måske – bedste outlet, der er på højde med Woodbury i New York. Her kan du finde Gucci, Bottega Venetta, Prada, Fendi, Nike, Burberry, Balenciaga og mange mange flere. Det hedder The Mall og ligger en halv times kørsel fra Firenze.

Guide til mini-ferie i Toscana (2 of 25)Spis: meget is, mere pasta, bruschettaer lavet med lokale råvarer (vi fik varianter med friske tomater, aubergine, forårsløg  og meget andet) lokal olivenolie, drik Aperol Spritz, Prosecco og masser af vin… Carbs og procenter er i sandhed Toscanas force;)

Alle tips (og flere til) havde jeg samlet i SAS Remap-app, ligesom jeg tidligere har gjort med mine New York-tips. Så kunne vores gæster have vores tips med i lommen på et kort. I kan finde kortet her, og her vil I også kunne se alle præcise adresser osv:) I skal lige zoome lidt ud, hvis I trykker på linket, for den centrerer i Bologna og de fleste tips ligger spredt ud over hele Toscana! Det er simpelthen så smart, at man kan dele rejsetips på den måde. 

sas-remap-toscana

Indlægget er udgivet i samarbejde med SAS, som flyver direkte til Bologna – et perfekt udgangspunkt for en mini-ferie i Toscana.

 Kommentarer (9)
 • Hold op, hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker også Italien, og min mand og jeg kørte faktisk Italien rundt i en måned sidste år, hvor vi også nåede forbi Toscana for første gang. SÅ pænt! Firenze slog helt benene væk under mig, men også bare det at drøne rundt i en italiensk bil i det bakkede landskab var en drøm, der gik i opfyldelse! Glæder mig allerede til at komme tilbage, så skal jeg bruge din guide! <3

  … I øvrigt vildt random (på den gode måde) at få et tip til en mozerellabar, der også ligger i LA, hvor jeg bor nu! 😀 Den havde jeg ikke set komme! TAK! <3 Jeg undersøger fluks, hvornår vi kan prøve den af.

  Stort tillykke med det fine bryllup, det var virkelig en fryd at følge med i her fra sidelinjen. 🙂

  • Jaa – det var i LA (jeg har nemlig også boet der – elsker at følge med hos dig.. Føler mig 23 igen, haha) jeg lærte Obica at kende. Min favorit var den i Century City Westfield Mall<3

 • Gud, hvor er det smart med den app! Jamen seriøst. Det overflødiggør jo nærmest ens blogguides.

  Vil du ikke fortælle noget om praktikken i udlandsbryllup? Hvordan I fandt stedet? Hvad gør man med make up-artist i udlandet, hvis man vil udgå at ligne toscansk terracotta ? 😉 Gad I gæsterne betale billetter selv? Osv.
  Se, der er til masser af indlæg endnu 😀

 • Nøøj man får lyst til at hoppe på flyet omgående og spise og opleve sig igennem Toscana. Så fin guide- tak! 🙂

Kommentér

Din email-adresse vil ikke være synlig.

© 2021 acie.dk / All Rights Reserved / A GreatSimple website

Scroll til top